Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ciki, ha egy nő...

Szerintetek ciki, ha egy nő nem tud/nem akar főzni és gyereke is van?

Figyelt kérdés
A kisgyerek már szóvá tette, de az anyukát csak felhergeli ezzel. A gyerek 11 éves. Egyedül neveli de van segítsége.

2023. júl. 12. 12:13
 61/102 anonim ***** válasza:
89%
#59 Én is felnőttként tanultam meg főzni, bár már korábban is érdekelt a dolog. Eszembe sem jutott soha anyát hibáztatni azért, mert nem tanított meg főzni. Nagy dolog! Keresel egy receptet, követed a leírást, ennyi. Nem kell úgy csinálni, mintha az ember életbenmaradása függne attól, hogy már gyerekként megtanult-e főzni. Az egész főzés témát baromira túldramatizálják itt nagyon sokan.
2023. júl. 12. 13:50
 62/102 anonim ***** válasza:
77%
Ha a 80 évesnek már nehezére esik főzni, inkább én főznék neki, ha tehetném. Persze ha ő nagyon szeretne néha főzni nekünk is, vagy időnként sütni valami sütit/palacsintát nekünk, az rendben van, de hogy ezt napi szinten elvárjam, az abszurd.
2023. júl. 12. 13:51
 63/102 anonim ***** válasza:
34%
#60 Ki vitatta itt el bárkinek a véleménynyilvánításhoz való jogát a kérdezőn kívül?
2023. júl. 12. 13:52
 64/102 anonim ***** válasza:
88%

A gyerek kap enni. Nem az anyja főzi, na bumm, teljesen mindegy, akkor is kap főtt ételt, és nem szendvicsen és gabonapelyhen él. Ő az anyukájától is szeretné ezt, otthon akar kajaszagot és az anyja keze legyen lisztes, de ezt nem kapja meg. Hát nem hiszem, hogy ebbe fog belebetegedni, élje túl.

Az én gyerekem is akarna toronyórát is lánccal, óránként jégrémet, mindennap tortát. Nem kapja meg, soha egy gyerek sem kap meg mindent, oda ne rohanjak. Főzni főzök.

Akinek csak a házi étel rendes, pont azok szokták a legtocsogósabb zsíros rántotthúst enni állandóan, vagy szalmakrumplival, vagy krumplipürével, vagy rizzsel. És példálóznak palacsintával és sütivel. Kutyulják a zsíros szaftot a tésztával, kenik a piskóta közé az ízesített cukros margarint. Semmilyen "üzemi" konyha főtt étele nem egészségtelenebb vagy kevésbé tápláló egy fokkal sem.

Az életképtelenség, hogy ha kéne a főtt kaja, idő is lenne rá, mégis a nyolcvanas öreg anyját csicskáztatja a felnőtt ember szakácsnőnek, AZ ciki. De a gyerek fölött rívást ebben az esetben mellőzhetjük, nem jogos. Megkapja a nagyitól a baromi egészséges "rendesétel" palacsintáját.

Nagyinak ha nehezére esik, mondhat nemet, mert anyuka nem fog egyik nap odaállni azzal, hogy "mostmár nem kell", csodát ne várjunk.

Az a húszéves pedig, aki az anyukája tanítása nélkül, tök egyedül nem tudja megfejteni az agyműtét bonyolultságú rántottasütés mélységes titkait, az vagy döbbenetesen sötét, vagy csak lusta.

2023. júl. 12. 13:55
 65/102 anonim ***** válasza:
86%
Én akkor tanultam meg főzni, amikor egyetemistaként kollégiumba költöztem, és az ott lakók többsége is így volt ezzel. A gyerek valószínűleg tanul az anyja hibájából, ő meg fog tanulni főzni és a leendő gyerekeinek is fog főzni. Nem olyan hű de nagy dolog a főzés, ma már pár kattintás után találsz millió receptet, főzős videót stb. Hamar bele lehet jöbbi, nem kell mindenkinek mesterszakácsnak lenni.
2023. júl. 12. 13:58
 66/102 anonim ***** válasza:
86%
Ha a konyhában aszalódsz rendszeresen az a baj (feleség2), ha karriert csinálsz és úgy tudod segíteni őket saját boldoguláshoz, de soha nem teszel saját készítésű ételt az asztalra az a baj (feleség1). A már felnőtt gyerekekkel ígyis-úgyis jól kibeszélnek mindkét esetben, döbbenet.
2023. júl. 12. 14:14
 67/102 anonim ***** válasza:
44%
Nagyon elpárologtál kérdező, pedig kíváncsi vagyok a válaszaidra az #51-es hozzászólásomban összeszedett kérdéseimre. Remélem azért tűntél el, mert épp rántott húst és palacsintát sütsz a gyereknek.
2023. júl. 12. 14:18
 68/102 anonim ***** válasza:
35%
Nem mondtam én, hogy bonyolult a főzés. Épp ezért anyuka is megpróbálhatná, ha a gyereket érdekli. Vagy csak a gyerektől várjuk el, hogy magától megtanulja, de az nem baj, hogy anyuka a 82 éves mamára van rászorulva, mert különbne csak vajaskenyeret tenne az asztalra.
2023. júl. 12. 14:23
 69/102 anonim ***** válasza:
79%
#68 De anyuka nem akarja megpróbálni. Ennyi.
2023. júl. 12. 14:29
 70/102 A kérdező kommentje:
67 én is kíváncsi volnék, miért rontod itt még mindig a levegőt. Biztos nehéz a felfogásod. Remélem te pedig éppen egy csudijó receptkönyvet olvasgatsz és ötleteket gyűjtessz! Akik érdemben hozzá tudtak szólni a kérdéshez, nekik köszönöm!
2023. júl. 12. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!