Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha 31 evesen meg...

Mit tegyek ha 31 evesen meg mindig terrorizalnak a szuleim?

Figyelt kérdés

Ferjes asszony vagyok 2 gyerekkel.

Nem elek toluk messze.elvarjak,hogy minden masnap menjek hozzajuk,vigyem a gyerekeket "megmutatni"

Ok bezzeg ide sem teszik a labukat soha.

Erosen alkoholistak,amikor fizetest kapnak egy hetig isznak,aztan sirnak,hogy elfogyott a penz,adjak ezt azt,penzt is.

Mar megelegeltem,mondtam,hogy nem adok penzt,max bevasarolok ha kell

Az nem jo,nekik penz kell az esetek 90%-ában.

Valahol sajnalom is oket,adnék nekik,de a ferjem nagyon haragszik ez miatt

A penzt ugyis csak alkoholra koltenék.

Ha mondom,hogy nem adok,apam ordit a telefonba,hogy nekik nem segit senki.anyam meg bőg,ezzel terrorizal.

Anyam 52 eves,apam 56.

Anyam jelenleg nem dolgozik,apam igen,de csak azert mert ha nem dolgozna kozennek oket az alberletbol ahol elnek.

Neki is budos a munka.

A kapcsolatot nem tudnam megszakitani anyammal.

Apammal igen,de anyammal nem.tulsagosan szeretem mindezek ellenere is

Mit tegyek?

2023. júl. 7. 11:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 A kérdező kommentje:

Ne haraugudj de az en idegrendszerem teljesen rendben van 🤣honnan vetted,hogy nincs.

Annyit irtam,hogy a veszekedes utan vagyok ideges.

Azt nem irtam,hogy rezgek naponta a szülők miatt

2023. júl. 7. 14:59
 42/75 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy sokan nem fognak egyet érteni velem és le fognak pontozni, de a gyerekeiteknek nagyon nem jó az, hogy egy alkoholista emberhez viszik el őket. Én pl. utálom az alkoholistákat és nem is adnék alkoholistának pénzt kajára sem, mert elcseréli alkoholra (ugye te nem adtál neki pénzt pont ez miatt). Sajnos az alkoholisták képesek a mindenüket elcserélni az alkoholra(ruhájukat, ételüket, bútorjaikat, stb...)

Én ezt nem csinálnám, szerintem ne is foglalkozz velük, mert az csak neked és a családodnak fog ártani nagy mértékben. Ha telefonálnak neked valami hasonló dologért, ne vedd fel, mert nem vagy köteles.

A gyerekedre nagy hatással lehet, ha egy alkoholista ember környezetébe kell mennie. Szerintem teljes mértékben ignoráld a szüleidet, ha nem is egy szép dolog, de sajnos ez az egyetlen hatékony megoldás.

2023. júl. 7. 15:01
 43/75 A kérdező kommentje:

42 azért annyira nem olyanok,hogy cserelgessek a kajat.

A gyerekeimet nem viszem ha reszegek,csak amikor tiszták.

2023. júl. 7. 15:06
 44/75 anonim ***** válasza:
100%

Mégis ki a hibás?

Aki hagyja, hogy 31 évesen, 2 gyerek anyjaként, feleségként "terrorizálja" 2 alkesz?

Vagy mi, akik szembesítünk a saját gyengeségeddel?

Nem rajtunk kellene mosolyogni, hanem lazán, a 2 alkeszen, de te az "belédvágott idegtől remegsz".

Azért vagy ilyen gyenge, mert te is sérültél az alkeszek miatt és hidd el, továbbadod a gyerekeidnek, minimum az attitűdöt!

De ha ezt nem vagy képes belátni, akkor hajrá! Csak így tovább!

2023. júl. 7. 15:08
 45/75 anonim ***** válasza:
100%

"utana annyira belemverik az idegeket a hisztivel,hogy remegek szo szerint." A 'terrorizálás' szót nem egy érzelmileg stabil ember használja.

"Az a probléma, hogy mit kezdjek a hisztikkel:" Vedd elejüket! Úgy, hogy következetes vagy, és ellenállsz az érzelmi zsarolásnak. Nem hallgatod meg. Ha nincs közönségük és határozottan nem érnek el eredményt, nincs hiszti. Pont mint egy óvodásnál.

2023. júl. 7. 15:09
 46/75 A kérdező kommentje:

Akkor mar erzelmileg instabil is vagyok.

Es ezt ebbol megallapitottatok .

Kar volt itt lerdezni

Jo,hogy anonim vagyok,ramkuldenetek a gyamugyet hogy bolond vagyok es ugy nevelem a gyerekeimet

Szuperek vagytok

2023. júl. 7. 15:14
 47/75 A kérdező kommentje:
Amugy nalatok soha nincsen a csaladban problema?minden mindig jo?soha ne vagytok idegesek?
2023. júl. 7. 15:16
 48/75 anonim ***** válasza:
100%
Bármennyire is szomorú, amíg pénzeled a hobbijukat -> alkoholizmus <- addig sosem fog változni semmit. Vedd észre, hogy te forgatod azt a mókuskereket amiben éppen benne vagy. Így csak te állíthatod meg. A szüleidről inkább nem írok véleményt, mert szépen fogalmazva is olyan lenne ami miatt innen kapásból kitiltanának...
2023. júl. 7. 15:23
 49/75 anonim ***** válasza:
89%
Minek tetted fel a kérdést? Mire számítottál? Milyen válasszal értenél egyet?
2023. júl. 7. 15:24
 50/75 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyenek lennének a szüleim lecsökkenteném velük a kapcsolatot évi 1-2 alkalomra, mondjuk karácsonykor meg a szülinapjukon meglátogatnám őket, aztán annyi. Azon kívül a telefont sem venném fel. Ha hisztiznének, hogy miért, akkor megmondanám, hogy elviselhetetlenek, és a saját és a gyerekeim mentális egészsége fontosabb a számomra, mint hogy velük jópofizzak. Ha gyakrabban szeretnének látni, tanuljanak meg viselkedni! Ennyi.
2023. júl. 7. 15:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!