Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most így apám átvert, bajban...

Most így apám átvert, bajban hagyott vagy csak én érzem így? Részletek lejjebb.

Figyelt kérdés

32 éves nö vagyok. Elváltam. Két lányommal, 11 és 13 évesek, apámmal élek, az ö családi házában. Apám 58 éves. 12 éve özvegy. A ház 5 szobás, 2 fürdöszobás, 2 szintes. Anya halála után 50-50 %-ban lettünk tulajdonosok, apának haszonélvezete van az egészen.

6 éve elváltam, akkor hazaköltöztem. Mindenkinek jó volt. Hely van böven, apa sincs egyedül, közösen fizetünk mindent, én viszem a háztartást, cserébe apa vigyáz a lányokra, ha iskola szünet van. Ö már nyugdíjas. Katona volt.

Tavaly megismerkedett egy amerikai-magyar kettös állampolgár növel.

A nö 43 éves, elvált, gyereke nincs. A váláskor rengeteg pénzt kapott a férjétöl, akivel közös cégük volt. A volt férje kifizette öt a cégböl, így lett egy csomó pénze. Van egy lakása Magyarországon és Kaliforniában is.

Ez a dolog apa és a nö között állítólag komoly. Nem élnek együtt, de rengeteget utaznak, kirándulnak, apa több estét is ott alszik nála.

Ilyenkor mindig csak este megy el, amikor én már hazaértem a munkából, 5 után. Addig ö van a lányokkal.

Most viszont azt találta ki, hogy a barátnöje elutazik egész nyárra Amerikába, és ö is megy vele. Csináltatott útlevelet, megvették a jegyeket és valamiféle beutazási engedélyt is kért, amivel 3 hónapot maradhat. Szeptember 16-án jönne vissza.

És mindezt így tegnap elmondta. Köpni-nyelni nem tudtam. Én dolgozok. Kire hagyjam a lányokat?

Amikor ezt megkérdeztem, megvonta a vállát és azt mondta, van a lányoknak apjuk, van másik nagyszülöjük, vihetem öket táborba, napközibe vagy vegyek ki szazbadságot. Évek óta segít, most oldjam meg egyedül.

Tökre kivagyok. Szerintetek is kitolt velem? Úgy érzem, hátba támadott. Kinek van igaza?

2023. jún. 19. 00:37
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, az a te bajod igazából, hogy az együttélés alatt teljesen visszahelyezted magad gyerek szerepbe. Olyan vagy mint egy kiskamasz, aki féltékeny miután apunak új nője lett és kevesebb figyelmet kap.

Ez nem is a gyerekek felügyeletéről szól, igaz?

Nem várhatod el tőle, hogy nektek szenteli az életét, nem a férjed, a gyerekek apja, "csak" nagypapa, nem feladata élete végéig pesztrálni benneteket.

Ettől még szeret, de neki is egy élete van és nem vénember még.

Technikailag még közös gyerekük is születhet, bár valószínű, nem erre gyúrnak.

Elhiszem, hogy fáj, hogy"kirepül" a férfi a családból. Kicsit olyan ez mint egy válás, de próbálj meg örülni a boldogságának.

Képzelj el egy fordított helyzetet.

Jön a herceg fehér lovon, szeret, imád, vállalja a gyerekeket, anyagilag is stabil. Hív, hogy költözzetek hozzá.

Apád meg kiveri a palávert, hogy ti így vagytok egy család, szégyelld magad, ha a boldog új életet választod... hogy esne?

2023. jún. 19. 20:00
 42/45 anonim ***** válasza:
100%

"Igazából nem most szólt, csak most lett biztos. Korábban mondta, de nem hittem el."

Jézusom... és még van képed olyat kérdezni, hogy "Most így apám átvert?"

2023. jún. 19. 22:04
 43/45 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nem akartad elfogadni, hogy apád ki akar lépni a pótapa szerepből és tagadtad magad előtt is. Ő már felnevelte a gyerekeit, nem kell a tieidhez igazodnia. Sőt, örülhetnép inkább, higy fitt és mozog, kirándul, boldog.ezt te ronrottad el. Nem elhinni kell, hanem felkészülni és megoldani az életed a meglévő készlettel. Aminek apád már nem akar része lenni. Ennyi.
2023. jún. 19. 22:19
 44/45 anonim ***** válasza:
100%

"Mi igy voltunk egy család" - mert szerinted most már nem vagytok egy család, vagy mi??

Egy igazi családban a családtagok örülnek egymas boldogságanak, csak szólok. A "család" definíciója nem az, hogy "dolgozzon nekem ingyen örökre, mert ha nem, akkor nem is tekintem családtagnak". Szedd már össze magad.

2023. jún. 20. 12:27
 45/45 113377 válasza:
83%
Szerintem édesapukádra ne akard már ennyire rávetíteni a hiányzó férfi társ szerepet, magadnak szülted a gyerekeket nem neki:D attól, hogy eddig így volt neked kényelmes, örülhetnél szegény édesapukád örömének, főleg úgy, hogy gondolom édesanyád után, végre megint jól érzi magát. Örülni kell, nem irigykedni. (de gondolom itt már az is közrejátszik, hogy mai napig nem gdolgoztad fel, hogy nincsenek többé együtt és a nő szúrja a szemedet) A felháborodást meg végképp nem értem, hogyha már régebben szólt és képes lettél volna komolyan venni őt, főleg hogy már csak így olvasva is ennyire fontos neki ez a nő, ergo nem lódítana/vagy beszélne nagyot egy hosszabb idejű külföldi kiruccanásról, akkor már rég tervezhetted/megoldhattad volna a gyermekfelügyeletet. Amúgy meg már bőven ilyen korban el lehetnének egyedül pár órára, mert ilyen hozzállás mellett sosem fognak önállósodni, emellett rengeteg program vagy bármi van az ország összes pontján, pont ilyen szituációk miatt.
2023. jún. 20. 20:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!