Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most így apám átvert, bajban...

Most így apám átvert, bajban hagyott vagy csak én érzem így? Részletek lejjebb.

Figyelt kérdés

32 éves nö vagyok. Elváltam. Két lányommal, 11 és 13 évesek, apámmal élek, az ö családi házában. Apám 58 éves. 12 éve özvegy. A ház 5 szobás, 2 fürdöszobás, 2 szintes. Anya halála után 50-50 %-ban lettünk tulajdonosok, apának haszonélvezete van az egészen.

6 éve elváltam, akkor hazaköltöztem. Mindenkinek jó volt. Hely van böven, apa sincs egyedül, közösen fizetünk mindent, én viszem a háztartást, cserébe apa vigyáz a lányokra, ha iskola szünet van. Ö már nyugdíjas. Katona volt.

Tavaly megismerkedett egy amerikai-magyar kettös állampolgár növel.

A nö 43 éves, elvált, gyereke nincs. A váláskor rengeteg pénzt kapott a férjétöl, akivel közös cégük volt. A volt férje kifizette öt a cégböl, így lett egy csomó pénze. Van egy lakása Magyarországon és Kaliforniában is.

Ez a dolog apa és a nö között állítólag komoly. Nem élnek együtt, de rengeteget utaznak, kirándulnak, apa több estét is ott alszik nála.

Ilyenkor mindig csak este megy el, amikor én már hazaértem a munkából, 5 után. Addig ö van a lányokkal.

Most viszont azt találta ki, hogy a barátnöje elutazik egész nyárra Amerikába, és ö is megy vele. Csináltatott útlevelet, megvették a jegyeket és valamiféle beutazási engedélyt is kért, amivel 3 hónapot maradhat. Szeptember 16-án jönne vissza.

És mindezt így tegnap elmondta. Köpni-nyelni nem tudtam. Én dolgozok. Kire hagyjam a lányokat?

Amikor ezt megkérdeztem, megvonta a vállát és azt mondta, van a lányoknak apjuk, van másik nagyszülöjük, vihetem öket táborba, napközibe vagy vegyek ki szazbadságot. Évek óta segít, most oldjam meg egyedül.

Tökre kivagyok. Szerintetek is kitolt velem? Úgy érzem, hátba támadott. Kinek van igaza?

2023. jún. 19. 00:37
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
94%

A nővérem ugyanolyan, mint a kérdező. Hét éve hazacuccolt anyukámhoz egy gyerekkel. A gyerek 12 éves már, és ha anyukám elmenne otthonról, akkor a nővérem neki kezd a hisztinek....

Fel kellene fogni, hogy a szülő saját magának szüli a gyereket és nem elvárható az, hogy a nagyszülő folyamatosan rendelkezésre álljon.

2023. jún. 19. 08:54
 22/45 anonim ***** válasza:
91%
Kinek van igaza? Apádnak.
2023. jún. 19. 09:14
 23/45 anonim ***** válasza:
92%
Nem várható el tőle szerintem, hogy folyamatosan pesztrálja a gyerekeidet.
2023. jún. 19. 09:37
 24/45 anonim ***** válasza:
82%

"Anya halála után 50-50 %-ban lettünk tulajdonosok, apának haszonélvezete van az egészen."

Ez mondjuk nem igaz, mert apádnak csak a te 50%-odon van haszonélvezete, a saját 50%-án nyilván nincs, de ez éppen elég ahhoz, hogy ne lakhassatok ott, ha ő úgy gondolná.

Mindent elmondtak előttem, ha VÉLETLENÜL(!) ez nem kamu, akkor mi a fenét akarsz?

Apád 46 éves kora óta egyedül él, joga van a saját életre!

A gyerekeid nem kicsik, nyugodtan lehet őket bébicsősz nélkül egyedül hagyni 8 órát!...persze csak akkor, ha TE megfelelő nevelésben részesítetted őket.

2023. jún. 19. 09:38
 25/45 anonim ***** válasza:
82%

Keress home office munkát és őrizd a gyerekeidet, akiknek a születéséhez 19 évesen biztos nem kértél apádtól engedélyt! Ha apád meghalt volna, vagy eleve az ország másik felén élne, esetleg külföldön, akkor is meg kellene oldanod az életeteket.

Adjátok el azt a pénznyelő hodályt, felezzétek el a pénzt és mindenki vegyen magának az igényei szerinti külön ingatlant. Apádnak mondjuk 1,5 szoba bőven elég lenne és kezdjétek meg az önálló életeteket, éppen ideje lenne!

2023. jún. 19. 09:46
 26/45 anonim ***** válasza:
75%
Apád helyében én is elmennék de biztosan szóltam volna előre, amikor beadtam a vízumkérelmet. Az utolsó pillanatban szólni szerintem szemétség még akkor is ha joga van elutazni és élni az életét
2023. jún. 19. 09:58
 27/45 anonim ***** válasza:
86%
Nem pont erre van a bébiszitter?
2023. jún. 19. 10:52
 28/45 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Igazatok van. De akkor is! Mi így voltunk egy család. Mostmeg olyanokat csinál, mint korábban soha. Biciklitúráznak a Balaton körül. Nem is emlékszem, anyával mikor ment biciklizni bárhová is.

Wellnesseznek, kirándulnak hétvégén. Állandóan mennek valahová.

Igazából nem most szólt, csak most lett biztos. Korábban mondta, de nem hittem el. Azt hittem viccel, mert soha nem csinált ilyet.

Meg szakált növesztett, mert Erikának így tetszik.

Nevetséges.

Na mindegy. Azt hiszem ö máshogy gondolja, hogy mi így vagyunk egy család.

Köszönöm a válaszokat!

2023. jún. 19. 15:11
 29/45 anonim ***** válasza:
100%
Nemhogy örülnél, hogy apád talált valakit inkább ide jössz rinyálni mint egy óvodás.
2023. jún. 19. 15:13
 30/45 anonim ***** válasza:
100%
Az egy család vagytok nem azt jelenti, hogy apádnak nem lehet élete. Örülj, hogy boldog. Inkább te vagy nevetséges.
2023. jún. 19. 15:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!