Most így apám átvert, bajban hagyott vagy csak én érzem így? Részletek lejjebb.
32 éves nö vagyok. Elváltam. Két lányommal, 11 és 13 évesek, apámmal élek, az ö családi házában. Apám 58 éves. 12 éve özvegy. A ház 5 szobás, 2 fürdöszobás, 2 szintes. Anya halála után 50-50 %-ban lettünk tulajdonosok, apának haszonélvezete van az egészen.
6 éve elváltam, akkor hazaköltöztem. Mindenkinek jó volt. Hely van böven, apa sincs egyedül, közösen fizetünk mindent, én viszem a háztartást, cserébe apa vigyáz a lányokra, ha iskola szünet van. Ö már nyugdíjas. Katona volt.
Tavaly megismerkedett egy amerikai-magyar kettös állampolgár növel.
A nö 43 éves, elvált, gyereke nincs. A váláskor rengeteg pénzt kapott a férjétöl, akivel közös cégük volt. A volt férje kifizette öt a cégböl, így lett egy csomó pénze. Van egy lakása Magyarországon és Kaliforniában is.
Ez a dolog apa és a nö között állítólag komoly. Nem élnek együtt, de rengeteget utaznak, kirándulnak, apa több estét is ott alszik nála.
Ilyenkor mindig csak este megy el, amikor én már hazaértem a munkából, 5 után. Addig ö van a lányokkal.
Most viszont azt találta ki, hogy a barátnöje elutazik egész nyárra Amerikába, és ö is megy vele. Csináltatott útlevelet, megvették a jegyeket és valamiféle beutazási engedélyt is kért, amivel 3 hónapot maradhat. Szeptember 16-án jönne vissza.
És mindezt így tegnap elmondta. Köpni-nyelni nem tudtam. Én dolgozok. Kire hagyjam a lányokat?
Amikor ezt megkérdeztem, megvonta a vállát és azt mondta, van a lányoknak apjuk, van másik nagyszülöjük, vihetem öket táborba, napközibe vagy vegyek ki szazbadságot. Évek óta segít, most oldjam meg egyedül.
Tökre kivagyok. Szerintetek is kitolt velem? Úgy érzem, hátba támadott. Kinek van igaza?
Nyilván a te dolgod elsősorban a gyerekeid felügyeletenek a megoldása, nem a nagypapáé.
Mondjuk az fura, hogy ennyire későn szólt csak.
Az én lányom már 11 évesen sokat volt itthon egyedül nyári szünetben, pár hét tábor volt, meg nyaralni is mentünk, de elvolt. 13 évesen meg már könyörgött, hogy ugye nem marad itthon vele senki?
Neki van igaza.
Eddig nagyon kényelmes volt neked, most meg kell oldanod. A te gyrrekeid.
Apa, tábor, másik nagyszülők, napközi, szitter.
Faterodnak van igaza. Valszeg várta az engedélyt h kiadják-e neki ezért szólt most.
Igaza van oldd meg. Miért sajnálod tőle a jót? Én örülnék ha nem a pénzen kéne rágódnom. Mellesleg nem kicsik már azok a gyerekek. Te se ess túlzásba.
Apja? Másik nagyszülő? Vegyél ki szabit menjetek el hárman valahova. Sztem pénz van rá bőven tábor stb.
De ez gáz h a 13 éves gyerekre is úgy tekintesz mint egy pelenkás pisisre.
Saját magadat verted át.
Elvoltál kényelmesedve ez túl igaz.
A 11 és 13 éves lányok szerintem simán jól el lesznek nyáron egyedül. Gondolom estére hazaérsz.
Apád még élje az életét.
Nem lehetett az alku része az, hogy apád mondjon le az életéről, ez nem fair. Ha neked lenne párod, tőled sem várhatná apád, hogy mellette üldögélj ahelyett, hogy a pároddal alakítanátok a kapcsolatotokat vagy a közös életeteket. Örülj neki, hogy eddig segített és házi szitter volt.
Tényleg nem kicsik már azok a lányok.
Basszus, igaza van apádnak!
Apád nem csak nagypapa és ingyen babysitter, hanem ember is, akinek joga van boldognak lenni, utazni élni!
Ugye nem gondolod, hogy apádnak kutya kötelessége lemondani mindenről miattad, mert neked gyerekeid vannak?
Sajnálom, de szerintem most nincs igazad.
Apád oldalát nézve ő még nem öreg, akadt egy társa, akivel utazhat, szórakozhat és jól érzi magát. 3 hónap külföldön (a kérdés szempontjából mindegy,hol) kifejezetten üdítő tud lenni. Ő menni akar és jogod sincs visszatartani őt azért, hogy ingyen szitter legyen a lányaid mellett. Lehet, hogy például 5 év múlva, mikor már úgy ítéled, nincs szükség rá, nem lenne lehetősége menni.
Együtt laktok, mert mindenkinek kényelmes, de nem elvárható, hogy alárendelje magát mindenki másnak.
A te szemszögedből nézve kiszúrás, mert a megszokás szerint alakítottad a nyarat, de így nélküle nehéz helyzetbe kerülsz. A nyár elején bemondani ezt nem volt elegáns az apádtól, eltitkolnia sem kellett volna az előkészületeket, mert te is alkalmazkodhattál volna időben. Egyedülállóként mindig kell legyen B terve a szülőnek, most vedd elő azt. Ezután pedig számolj vele, hogy apád már nem csak házi szolga, hanem saját dolgai miatt nem lesz elérhető és nélküle kell tervezned az életed.
Igen, úgy is dönthet, hogy kint marad, összeköltöznek vagy havonta lelép valahova. Biztos, hogy akkor is megoldanád az életed, csak eddig nem volt szükség rá.
Most már az a biztos, ha úgy tervezel, hogy nincs másik felnőtt a családban és apád jó,ha van, de nem alap, hogy kiszolgálja az érdekeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!