Hogy értette ezt a tanárom? Részletek lent
Ez még évekkel ezelőtt volt a gimiben.
Egyszer mentem fel a tanáriba és ott ült a töri tanárom. És bohóckodva mondott valamit, de nem tudtam rá reagálni, mert egész nap a sírás kerülgetett egy családi ügy miatt. Így nem mondtam semmit.
Aztán következő óránk töri volt. Bejön a tanár, odajön hozzám és sértetten ennyit mond;
"Anyám kun volt, apám üveges!" és faképnél hagyott én meg néztem, hogy mi van? .
A mai napig nem értem ezt a mondatot. Valaki tudja ez mit jelent vagy hogyan kell értelmezni? Rákerestem Google-ben, de nem volt találat.
én is csak József Attilát találtam anyám kun volt alatt.
Nem lehet hogy ez a mondat, az akkori poénos mondatával volt kapcsolatos. És azt is kéne tudnunk ahhoz hogy értelmezhessük?
Hm... Ehhez tudni kéne, mi volt az a bohóckodás, akkor mit mondott? Lehet összefügg a későbbi sértett mondatával.
Mindenesetre az "üveges" jelentheti a szlovákot is, mert a történelmi Magyarországon a szlovákok jártak-keltek az országban és üvegekkel házaltak, ha jól emlékszem. Tehát ez egy tipikus tót mesterség. Ezzel azt is kifejezhette gúnyosan, hogy az anyja kun volt, az apja tót, tehát biztos az ő hibája (persze gúnyos értelemben), hogy olyan "érthetetlenül" beszélt veled, hogy te nem akartad meghallani, ezért nem reagáltál.
Persze, lehet, hogy hülyeség az okfejtésem, de az általad leírtak alapján ennyit tudtam kihámozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!