Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most így apám átvert, bajban...

Most így apám átvert, bajban hagyott vagy csak én érzem így? Részletek lejjebb.

Figyelt kérdés

32 éves nö vagyok. Elváltam. Két lányommal, 11 és 13 évesek, apámmal élek, az ö családi házában. Apám 58 éves. 12 éve özvegy. A ház 5 szobás, 2 fürdöszobás, 2 szintes. Anya halála után 50-50 %-ban lettünk tulajdonosok, apának haszonélvezete van az egészen.

6 éve elváltam, akkor hazaköltöztem. Mindenkinek jó volt. Hely van böven, apa sincs egyedül, közösen fizetünk mindent, én viszem a háztartást, cserébe apa vigyáz a lányokra, ha iskola szünet van. Ö már nyugdíjas. Katona volt.

Tavaly megismerkedett egy amerikai-magyar kettös állampolgár növel.

A nö 43 éves, elvált, gyereke nincs. A váláskor rengeteg pénzt kapott a férjétöl, akivel közös cégük volt. A volt férje kifizette öt a cégböl, így lett egy csomó pénze. Van egy lakása Magyarországon és Kaliforniában is.

Ez a dolog apa és a nö között állítólag komoly. Nem élnek együtt, de rengeteget utaznak, kirándulnak, apa több estét is ott alszik nála.

Ilyenkor mindig csak este megy el, amikor én már hazaértem a munkából, 5 után. Addig ö van a lányokkal.

Most viszont azt találta ki, hogy a barátnöje elutazik egész nyárra Amerikába, és ö is megy vele. Csináltatott útlevelet, megvették a jegyeket és valamiféle beutazási engedélyt is kért, amivel 3 hónapot maradhat. Szeptember 16-án jönne vissza.

És mindezt így tegnap elmondta. Köpni-nyelni nem tudtam. Én dolgozok. Kire hagyjam a lányokat?

Amikor ezt megkérdeztem, megvonta a vállát és azt mondta, van a lányoknak apjuk, van másik nagyszülöjük, vihetem öket táborba, napközibe vagy vegyek ki szazbadságot. Évek óta segít, most oldjam meg egyedül.

Tökre kivagyok. Szerintetek is kitolt velem? Úgy érzem, hátba támadott. Kinek van igaza?

2023. jún. 19. 00:37
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon önző nem örülni a papa boldogságának.
2023. jún. 19. 15:16
 32/45 anonim ***** válasza:
93%

Hű, kérdező, 30+-os felnőtt nő létedre durván féltékeny vagy apád boldogságára.

Mit gondoltál, hogy ő akkor örökre társ nélkül marad, mert neked ez így felel meg? Na ne már... Hadd élvezze az életet apád is, még egyáltalán nem öreg, jár neki is a boldogság.

Egyébként meg attól nem lett kevésbé családtagod, hogy lett egy komoly barátnője. Vagy neked csak az "család" aki a te elvárásaidat, kényelmedet kiszolgálja a saját igényeit meg háttérbe szorítja?

2023. jún. 19. 15:16
 33/45 anonim ***** válasza:
82%
Picit féltékeny vagy a sajàt apàd boldogsàgàra,mert neki össze jött...
2023. jún. 19. 15:28
 34/45 anonim ***** válasza:
90%
Osztom azt a véleményt hogy apukádnak van igaza.Én 12 éves koromtól kezdve egyedül voltam otthon nyáron.Elmondod a szokásos sablon szöveget hogy senkinek nem nyitunk ajtót stb.Kaját készítesz nekik előre hiszen főzni nem tudnak még gondolom és nem is kell nehogy baj legyen.Apukádnak is jár a pihenés.Ha félsz egyedül hagyni őket akkor apuka,szitter,tábor,napközi,rokon segíthet.
2023. jún. 19. 16:25
 35/45 anonim ***** válasza:
87%
Apád nem a tulajdonos, ahogy te sem vagy az ő tulajdona. Hisztit befejezni, haladjunk tovább.
2023. jún. 19. 17:28
 36/45 anonim ***** válasza:
87%

"Mostmeg olyanokat csinál, mint korábban soha. Biciklitúráznak a Balaton körül. Nem is emlékszem, anyával mikor ment biciklizni bárhová is.

Wellnesseznek, kirándulnak hétvégén. Állandóan mennek valahová."

Nyilván anyukádnak nem volt rá igénye, mert apád láthatóan hajlik rá.

Vagy hallottad anyádat panaszkodni, hogy "Úgy mennék biciklitúrára, wellnessezni, túrázni!" Apád meg letorkolta, hogy szó sem ehet róla?

Apád most értékes, egészséges életet él, mert ezt hozta ki belőle a barátnője. Egy férfi élete, külseje, általában a mellette élő nő hű tükre.

2023. jún. 19. 19:29
 37/45 anonim ***** válasza:
84%
Nem irigylem apádat. Ha ilyen lányom lenne, inkább otthagynam az 50%-omat, csak ne kelljen ezt hallgatni. Olvasod magad néha?
2023. jún. 19. 19:32
 38/45 anonim ***** válasza:
14%
Oké, igaza van az apjának, de nyári szünet előtti utolsó pillanatban kell ezt közölni? Szerintem nem.
2023. jún. 19. 19:42
 39/45 anonim ***** válasza:
86%
Utolsó te olvastad a kérdező utolsó kommentjét?? Csak szólok
2023. jún. 19. 19:46
 40/45 anonim ***** válasza:
100%
Azért esik rosszul, mert édesanyáddal nem jártak el ilyen programokra? Lehet se pénz (wellnessezés), se idő nem volt rá (nálunk, amikor kicsik voltak a gyerekek, felváltva voltunk szabin az apukával, nem tudtunk szinte közös programot csinálni, idő hiányában). Ha van idő és pénz, az nagyon megkönnyíti, hogy jól alakuljon egy párkapcsolat. Anyukáddal lehet, nem voltak adottak a feltételek. Ez még nem azt jelenti, hogy ezt a nőt jobban szereti, mint ahogy édesanyádat szerette, csak továbblépett. Előtte meggyászolta édesanyádat. Hagyd, hogy most már élje az életét, megérdemli. A szakáll meg... persze, hogy viszonylag új kapcsolatban tetszeni akar. Majd pár év múlva elengedi ezt a dolgot, és a saját ízlése szerint dönt majd...
2023. jún. 19. 19:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!