Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a szüleim azt...

Mit tegyek, ha a szüleim azt szeretnék, ha csak tanár lennék? (többi lenn)

Figyelt kérdés

Gyermekkorom óta mondogatják, hogy milyen jó tanár lennék (nagyon zárkózottan), ha pedig kikérem magamnak, elkezdik, hogy mégis milyen más szakmám lehetne nyelvszakkal... Néha meg azt mondogatják, hogy amikor kicsi voltam, milyen boldogok voltak szegényen. Bizonyára arra próbálnak rábeszélni, hogy tanári fizetésből is lehetne boldogan élni. Nyilván, aki a szegénységbe született bele eleve... (Én boldogtalan lennék nyaralás, szép holmik vagy éttermezgetés, stb nélkül.) Igen, választottam szakot és elképzelésem is van munkával kapcsolatban, de fáj, hogy nem akarják, hogy legyek sikeres és boldog. Nekik a nyelvszakkal csak tanár lehetek, a magántanárok pedig vagyonokat keresnek :D :D Introvertáltságot leszámítva sosem érdekelt, nem szeretek gyerkeekkel lenni, a fizetés nulla, a gyerekek idegesítőek, a tanítás betanított szellemi robotmunka.

Szerintetek a saját vágyaikat akarják megvalósítani rajtam? Vagy csak az ő korukban elismert szakma volt és a hasonló korú ismerősöknek akarnak büszkélkedni? Azt nem értik, hogy HR manager vagy copywriter...

Ha a választott szakmámban boldog leszek, talán elfogadják a döntésemet? Vagy ma arra bíztatom őket, hogy adjanak magánórákat nyugdíj után reál tárgyakból (ilyen területen dolgoznak)? Akkor talán kiélhetik a vágyálmukat. Bocsánat, ha hosszú!

2023. jún. 8. 11:12
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%
Megfelelési kényszered van a szüleid felé. Ezen kell valtoztatnod. Én biztos nem titkoloznek, az lelkileg nagyon megterhelő.
2023. jún. 9. 10:31
 42/47 A kérdező kommentje:
A színlelést úgy értettem, amég a saját lábamra nem állok, addig hümmögés meg bólogatás
2023. jún. 9. 10:36
 43/47 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogadják el a döntésedet, tök mindegy, milyen sikereket érsz el, mert NEM azt csinálod, amit ők akarnak.

Ennyi.

Hogyha Nobel-díjjal tüntetnek ki, arra sem lennének "büszkék", mert nem irodalmi díjat kapnál, hanem mondjuk legjobb HR-es (sarkítok).

Megoldás: nagyon nagy ívben tenni rájuk, meg a hlye beszólásaikra. Tudom, hogy nehéz, nekem is kétév pszichológus kellett, hogy ne érdekeljen a családom véleménye, de megérte.

2023. jún. 9. 10:47
 44/47 anonim ***** válasza:
82%

Akik szerint a tanítás nemes hivatás, meg így-úgy romantizálnak, csináljanak már végig csak fél évet egy körzetes suliban, ahol osztályonként van minimum 2 cigány és legalább 5 olyan gyerek, aki nem akar tanulni, zavarja az órát, stb.

És a hétvégéjüket töltsék az idióta kötelező!!! továbbképzéseken - néha csak félévente egy, de volt, amikor 8 héten keresztük ott kellett szívni a nem mondom mit.

Nem, a tanári pálya minden csak nem jó szakma, épp ellenkezőleg: ha nem valami király magánsuliban dolgozol, akkor nettó szívás az egész.

2023. jún. 9. 10:57
 45/47 A kérdező kommentje:
Aki szerint pedig milyen gonosz vagyok, hogy robotmunkának tartom, azok szerint egy anyag leadása a tankönyv alapján atomfizika?
2023. jún. 9. 11:00
 46/47 anonim ***** válasza:
100%
Kiscsillag, nem az "anyag leadása" az atomfizika, ahogy fogalmazol, hanem az összes többi. Hogy azt megértse, akinek "leadod", képes legyen használni a tudást, fejleszd a személyiségüket, emberré tedd őket, akik nem nézik le a másikat, mert az "csak" egy gyári munkás, "csak" egy takarító, "csak" egy tanár.
2023. jún. 9. 13:30
 47/47 anonim ***** válasza:
100%
Nem felolvasni kell a könyvet…:D Hanem kitalálni, hogy a 21. században ahol már meghaladtuk a frontális oktatást, mégis miképpen, milyen módszerrel lehet hatékonyan és emberséges módon átadni az adott tudást. Egyénenként adaptálódva az eltérő szellemi képességekhez, szociális háttérből fakadó hátrányokhoz stb. Mindezt túlcsorduló bürokratikus szabályozások és adminisztratív baromságok által generált ellenszélben. Hiányos tanári eszköztárral, eszközparkkal stb. Tehát aki jól csinálja mindezt, annak kiváltképp nehéz munkája van és módfelett becsülendő a helytállása.
2023. jún. 10. 00:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!