Mit tegyek, ha a szüleim azt szeretnék, ha csak tanár lennék? (többi lenn)
Gyermekkorom óta mondogatják, hogy milyen jó tanár lennék (nagyon zárkózottan), ha pedig kikérem magamnak, elkezdik, hogy mégis milyen más szakmám lehetne nyelvszakkal... Néha meg azt mondogatják, hogy amikor kicsi voltam, milyen boldogok voltak szegényen. Bizonyára arra próbálnak rábeszélni, hogy tanári fizetésből is lehetne boldogan élni. Nyilván, aki a szegénységbe született bele eleve... (Én boldogtalan lennék nyaralás, szép holmik vagy éttermezgetés, stb nélkül.) Igen, választottam szakot és elképzelésem is van munkával kapcsolatban, de fáj, hogy nem akarják, hogy legyek sikeres és boldog. Nekik a nyelvszakkal csak tanár lehetek, a magántanárok pedig vagyonokat keresnek :D :D Introvertáltságot leszámítva sosem érdekelt, nem szeretek gyerkeekkel lenni, a fizetés nulla, a gyerekek idegesítőek, a tanítás betanított szellemi robotmunka.
Szerintetek a saját vágyaikat akarják megvalósítani rajtam? Vagy csak az ő korukban elismert szakma volt és a hasonló korú ismerősöknek akarnak büszkélkedni? Azt nem értik, hogy HR manager vagy copywriter...
Ha a választott szakmámban boldog leszek, talán elfogadják a döntésemet? Vagy ma arra bíztatom őket, hogy adjanak magánórákat nyugdíj után reál tárgyakból (ilyen területen dolgoznak)? Akkor talán kiélhetik a vágyálmukat. Bocsánat, ha hosszú!
#20 vagyok
"Vagy csak az ő korukban elismert szakma volt és a hasonló korú ismerősöknek akarnak büszkélkedni?"
Ebben is van ráció. Nem feltétlenül az, hogy az ismerősök előtt akarnak veled felvágni, de az él bennük, hogy tanár mindig is kellett, kell és kelleni is fog, egy biztos pálya ahol mindig lesz állásod. Meg régen egy megbecsült szakma volt. Mondjuk szüleid gyerekkorában. Manapság se fizetés, se megbecsülés. És a diákanyag is egyre silányabb. Lassan idomítani mennek be a tanárok a suliba, nem tanítani.
Ha a pénzért csinálnád, akkor szerintem se legyél tanár. Én azért tanítok, mert szeretem csinálni.
Bár nyilván, ha okos vagy, magánórákat is lehet adni, 5000/óra áron :)
Nem támogatom soha az olyan szülőket, akik bármilyen munkát erőltetnek a gyerekükre, de okádék, ahogy a tanárokról beszélsz. Nekik köszönhetően tudsz egyáltalán írni-olvasni, egyetemre járni stb stb.
Mellesleg hogy is akarsz HR menedzser lenni egy nyelvszakkal?
HR, gazdasági, pénzügyi, pszichológusi végzettségűek dolgoznak ilyenekben, nem tingli-tangli anglisztikások meg kínaisok meg romanisztikások meg nem tudom, mik. Nem mellesleg több év toborzási tapasztalattal a hátuk mögött, amit szintén nehezen fogsz megszerezni pusztán nyelvtudással meg egy olyan diplomával, aminek semmi köze a területhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!