Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a szüleim azt...

Mit tegyek, ha a szüleim azt szeretnék, ha csak tanár lennék? (többi lenn)

Figyelt kérdés

Gyermekkorom óta mondogatják, hogy milyen jó tanár lennék (nagyon zárkózottan), ha pedig kikérem magamnak, elkezdik, hogy mégis milyen más szakmám lehetne nyelvszakkal... Néha meg azt mondogatják, hogy amikor kicsi voltam, milyen boldogok voltak szegényen. Bizonyára arra próbálnak rábeszélni, hogy tanári fizetésből is lehetne boldogan élni. Nyilván, aki a szegénységbe született bele eleve... (Én boldogtalan lennék nyaralás, szép holmik vagy éttermezgetés, stb nélkül.) Igen, választottam szakot és elképzelésem is van munkával kapcsolatban, de fáj, hogy nem akarják, hogy legyek sikeres és boldog. Nekik a nyelvszakkal csak tanár lehetek, a magántanárok pedig vagyonokat keresnek :D :D Introvertáltságot leszámítva sosem érdekelt, nem szeretek gyerkeekkel lenni, a fizetés nulla, a gyerekek idegesítőek, a tanítás betanított szellemi robotmunka.

Szerintetek a saját vágyaikat akarják megvalósítani rajtam? Vagy csak az ő korukban elismert szakma volt és a hasonló korú ismerősöknek akarnak büszkélkedni? Azt nem értik, hogy HR manager vagy copywriter...

Ha a választott szakmámban boldog leszek, talán elfogadják a döntésemet? Vagy ma arra bíztatom őket, hogy adjanak magánórákat nyugdíj után reál tárgyakból (ilyen területen dolgoznak)? Akkor talán kiélhetik a vágyálmukat. Bocsánat, ha hosszú!

2023. jún. 8. 11:12
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%
Mi vagy te amúgy, hogy a szüleid álmát teljesítsd?
2023. jún. 8. 14:10
 32/47 anonim ***** válasza:
16%
Nekem az jön le az anglisztika szakkal, hogy kb a magyar tanár megfelelője angol nyelven. Tehát konkrétan csak jól beszélsz angolul, és semmi máshoz nem értesz. Így eléggé nehéz lesz jól fizető munkát találni.
2023. jún. 8. 14:33
 33/47 A kérdező kommentje:

#32, használj kérlek Google-t.

Ez a szüleim értelmes szintű megszólalás volt

2023. jún. 8. 14:58
 34/47 anonim ***** válasza:
29%

32+

Nézelődtem egyetemek "dicsőség falán" is, és ha kizárjuk az oktatást akkor akik elértek valami komolyabbat azok az angol nyelvtudásuk mellé csináltak valmi egyéb szakot és azzal fuottak be.

"A szak elvégzése után elhelyezkedhettek nyelvtanárként, tolmácsként, fordítóként, idegenvezetőként, szerkesztőként, lektorként, műfordítóként, de dolgozhattok kapcsolattartóként is a diplomácia területén, nemzetközi vagy civilszervezeteknél, illetve pályázatíróként is"

nyelvtanár - kihúzva

fordító-tolmács - MSc szakirány

idegenvezetőként - ez lehetsz könnyen, csak meg kell tanulni a szövegeket

szerkesztőként - a szerkeztők több éves újságíró gyakorlattal rendelkeznek

lektor - maximum a nyelvtani hibákat tudod kijavítani, de a szakmai részhez nem értesz

műfordító- szintén szakirányú tovább képzés szükséges

kapcsolattartóként is a diplomácia területén - protekció nélkül??

nemzetközi vagy civilszervezeteknél - ezek nem igen vannak megfizetve, kb mint a tanárok

pályázatíróként - ehhez nem kell nyelvtudás

Szóval összegezve ez egy büfés szak!

2023. jún. 8. 15:23
 35/47 anonim ***** válasza:
100%
Kit érdekel mit akarnak? Csak az számít te mit akarsz! Ne veled akarják kiélni az álmaikat.
2023. jún. 8. 15:48
 36/47 A kérdező kommentje:

Tudom, de egy fal is jobban megértené.

Mit tegyek? Várjak amég meglátják hogy boldog vagyok a válaszott szakmámmal?

Vagy színleljek amég a saját lábamra nem állok?

2023. jún. 8. 15:52
 37/47 anonim ***** válasza:
100%
Majd megértik hogy neked is vannak saját döntéseid.
2023. jún. 8. 16:37
 38/47 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, mért akarsz felnőttként a szüleidnek megfelelni! A saját életedet éled, a szüleidnek semmi közük a döntésedhez. És minket mért győzködsz? Nem tartozol magyarázattal se nekik, se nekünk. Azt ugye tudod, hogy roppantul rossz munkát végeztek szülőként?
2023. jún. 8. 16:41
 39/47 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, én hr-esnek olyat vennék fel akinek ez a végzettsége, és nem egy anglisztikásat.

De tanuld amit te szeretnél, neked kell abban dolgoznod, max ha nem megy akkor rájössz és tanulsz mást.

2023. jún. 8. 16:50
 40/47 anonim válasza:
30%
Pedig az tök jó, 45 percig tart egy óra, 3 hónap szabadság, és egymillás fizetés (a XXII. században) :)
2023. jún. 8. 18:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!