Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a szüleim azt...

Mit tegyek, ha a szüleim azt szeretnék, ha csak tanár lennék? (többi lenn)

Figyelt kérdés

Gyermekkorom óta mondogatják, hogy milyen jó tanár lennék (nagyon zárkózottan), ha pedig kikérem magamnak, elkezdik, hogy mégis milyen más szakmám lehetne nyelvszakkal... Néha meg azt mondogatják, hogy amikor kicsi voltam, milyen boldogok voltak szegényen. Bizonyára arra próbálnak rábeszélni, hogy tanári fizetésből is lehetne boldogan élni. Nyilván, aki a szegénységbe született bele eleve... (Én boldogtalan lennék nyaralás, szép holmik vagy éttermezgetés, stb nélkül.) Igen, választottam szakot és elképzelésem is van munkával kapcsolatban, de fáj, hogy nem akarják, hogy legyek sikeres és boldog. Nekik a nyelvszakkal csak tanár lehetek, a magántanárok pedig vagyonokat keresnek :D :D Introvertáltságot leszámítva sosem érdekelt, nem szeretek gyerkeekkel lenni, a fizetés nulla, a gyerekek idegesítőek, a tanítás betanított szellemi robotmunka.

Szerintetek a saját vágyaikat akarják megvalósítani rajtam? Vagy csak az ő korukban elismert szakma volt és a hasonló korú ismerősöknek akarnak büszkélkedni? Azt nem értik, hogy HR manager vagy copywriter...

Ha a választott szakmámban boldog leszek, talán elfogadják a döntésemet? Vagy ma arra bíztatom őket, hogy adjanak magánórákat nyugdíj után reál tárgyakból (ilyen területen dolgoznak)? Akkor talán kiélhetik a vágyálmukat. Bocsánat, ha hosszú!

2023. jún. 8. 11:12
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
26%
Fel kell nőnöd.
2023. jún. 8. 11:17
 2/47 anonim ***** válasza:
85%
Már miért ne lenne felnőve? Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. Ha ő pl. egy jól kereső IT állás szeretne, biztos anyagi hattérről, és még szereti is a szakmáját, akkor az ő döntése legyen, ne másé, de még a szüleié sem. Engem is támadtak, mert nem akartam olyan szegényesen élni, mint gyerekként. Miért kellene? Bőven rossz volt addig is.. Üdv, a boldog felnőttkorban.
2023. jún. 8. 11:28
 3/47 anonim ***** válasza:
99%

Szüleid szeretnék, te nem szeretnéd.

A békesség kedvéért 1x elmondod nekik az érveidet, amiket itt leírtál:

"...Introvertáltságot leszámítva sosem érdekelt, nem szeretek gyerkeekkel lenni, a fizetés nulla, a gyerekek idegesítőek, a tanítás betanított szellemi robotmunka."

Aztán innentől kezdve nem kell semmit tenned, mert a problémájuk nem a te problémád, hanem az övék!

2023. jún. 8. 11:29
 4/47 anonim ***** válasza:
83%

"Már miért ne lenne felnőve?"

. Mert irracionális elvárásokkal foglalkozik az álmai megvalósítása helyett.

2023. jún. 8. 11:34
 5/47 A kérdező kommentje:
#1 és 4, az álmaimmal foglalkozok, de fáj, hogy a szüleim nem azt szeretnék, hogy sikeres legyek és bármit csinálnék, értéktelennek fogják tartani a munkámat, mert ez nem az, amit kinéztek nekem...
2023. jún. 8. 11:40
 6/47 anonim ***** válasza:
98%
Azt csináld, amit Te szeretnél! Igazán intelligens szülők esetében ez nem is lehetne kérdés. (Bocsánat!!!) A gyereknek vannak önálló gondolatai, vágyai, céljai. Nem a szülők álmait kell megvalósítani, hanem a saját álmainkat. És ha nem tetszik a végeredmény, akkor lehet elgondolkodni, változtatni.
2023. jún. 8. 11:42
 7/47 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg tegyél lépéseket a leválásod irányába, mert most még a pályádat "nézik ki" neked, a következő fokozat a férjed/feleséged kiválasztása lesz,

utána a gyerekeid neve!

2023. jún. 8. 11:45
 8/47 A kérdező kommentje:

Semmi gond, tudom, hogy nem intelligensek :D Intelligens ember nem magasztalna fel egy betanított munkát könnyes szemmel és nem ismételgetné, hogy a visszahúzódó gyermeke milyen kiváló pedagógus lenne!

(Illetve bocsánat ha néhol félregépelek, megint szóba került a téma, és kijött belőlem az indulat)

2023. jún. 8. 11:46
 9/47 A kérdező kommentje:
#7, nem lepődnék meg!
2023. jún. 8. 11:46
 10/47 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképp ne hallgass rájuk.

Nekem azt mondták hogy nem vagyok képes semmire , így 30 felett volt csak bátorságom leérettségizni és utána lediplomázni, jogsim is csak ekkor lett. Ez mind a férjem mellett. Mert ő bíztatott. A szüleim nem tanultak, 8 általánossal vannak és nem akarták hogy jobb legyek valamiben vagy többet érjek el náluk. Gondolj bele, ha rájuk hallgatok, akkor ma egy tanulatlan ember vagyok és azt gondolom magamról hogy a világ legbutább és legbénább nője. A szüleidnek az a feladata hogy biztassanak, támogassanak, kivéve ha orbitális baromságra készülsz. Nekem van egy kislányom, de ha művészi pályára megy, akkor is támogatni fogom, ha pedig cukrász akar lenni, akkor az lesz. Én csak dícsérgetem hogy milyen ügyes , milyen jól sikerült valami, nem vagdosom le a szárnyait.

2023. jún. 8. 11:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!