Miért szeretik jobban a testvéremet a szüleim?
Hasonló cipőben jártam annak idején, mint te. Nekem is nővérem van, aki a "nyomomba sem ért", mégis mindig minden körülötte forgott. Ő erőszakkal kikövetelte magának. Rémes volt mellette felnőni. (Ma már 30-on túl vagyunk mindketten)
Én is nagyon sokáig kerestem az okokat, hogy vajon őt miért "szeretik jobban", miért kapja ő a több figyelmet stb. Járok terápiára (most már ok miatt, de mikor először jártam pszichológusnál, gyakorlatilag emiatt kötöttem ki ott - a gyerekkori sérelmek miatt), és még ma is fel-feljön ez a téma. Ezt a terhet egy életen keresztül hordozni fogom, valószínűleg csakúgy, mint te.
Figyelj, azt elmondhatom neked, amit én tanultam erről az egész szituációról az évek alatt. Hátha hasznosíthatsz belőle valamit:
1. A szüleid véleménye nem abszolút mérvadó. Nem szabad csak rá támaszkodni, nem szabad attól várni a megváltást. Magadban keresd a választ, ne másoktól várd.
2. A felnőttéválás egyik alappillére, hogy elfogadjuk és megértjük, hogy a szülők is esendőek és ők is hibáznak, és ez ellen nem tehetünk semmit. Ez már így alakult, nem tudsz vele mit kezdeni. Tudom, hogy nehéz, de ne keresd bennünk tovább a miértékre a válaszokat. Valószínűleg ők sem tudják, miért van ez így.
Fókuszálj magadra, tedd, amit szeretnél, önállósodj! És attól, mert a szülők nem értékelnek, nem úgy viselkednek, ahogy szeretnéd, még nem vagy kevesebb.
A szüleidet kivizsgáltatnám, az biztos, ilyet nem mondunk a gyerekünknek. Valószínű azért szeretik jobban a tesódat, mert jobban hasonlít hozzájuk.
A diákok mondtak neked ilyet, hogy bárcsak meghalnál? Jó isten, a gyermeki gonoszság határtalan esküszöm. Szeparáld el magad a diákoktól, és keress hozzád hasonlót, egy-két normális biztos van. És mondd el a tanárodnak (akit említettél), hogy miket mondanak neked a diákok. (De ne úgy, hogy letámadja a diákokat, maradjon ez köztetek egyelőre)
Nem szabad magad vagdosni, a fájdalmat és fusztrációt másban éld ki. Ha szeretsz rajzolni keress egy amatőr rajzcsoportot, vagy bármit.
Érettségiig vészeld ki, addig tanulj, egyetemen minden más lesz. Menj akkor koliba, (esetleg már most is, ldhet a tanárod tud segíteni)
Menj el az iskolapszichológushoz, ha van erre lehetőség.
Keress netes közösséget, chatet, vagy valamit.
Hogy bántalmaztak fizikailag?
Rendőrségre kell menni ilyenkor, ha elfajul, ha kapnak egy kis figyelmeztetést a rendőrbácsiktól, nem lesznek akkora fenegyerekek.
"Van egy 20 éves nővérem, akivel teljesen különbözőek vagyunk."
Nem jobban szeretik őt, hanem teljesen különbözően, hiszen teljesen különbözőek vagytok. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!