Miért szeretik jobban a testvéremet?
Már régebben is éreztem kicsit, hogy a nővéremet jobban szeretik a szüleim, a barátaink és kb mindenki.
17 éves vagyok, ő 3 évvel idősebb. Nem a szeretet kifejezéséről van szó. A mi családunk nem olyan aki minden féle módon kimutatja az érzelmeit.
Itthon mindig ő az okos, a tehetséges, a szorgalmas és minden ami pozitív...legalábbis a szüleim szemében. Főként apa kivételez vele. Mindig minden ismerősének áradozik róla. Nagyon sokszor csinált már a nővérem itthon balhét pedig. Sokszor a hazugságai miatt vesztek össze a szüleim. Mégis mintha mi sem történt volna, nem foglalkoznak vele. Vele szépen beszélnek ha rosszat csinál is, engem egyből leordítanak. Ha pénzt kér szó nélkül kap, én ha kérek is megjegyzik, hogy sok lesz már.
Az ismerős körben is sokkal népszerűbb.
Mit csináljak, hogy ez megváltozzon? Feleslegesnek érzem magam a családban. Úgy érzem, ha eltűnnék észre se vennének.
Sajnos, van ez így. Néha a legnagyobbat szeretik jobban,mert valahogy az elsőszülött az igazi, máskor a kisebbet, mert szebb. Ha pl. szeretnének fiút, az elsőnél még csak - csak elmegy, hogy lány lett, de a másodiknak, harmadiknak,és mindig csak lány...!... Jaj, ezt sok apuka nem tudja elviselni simán.
Meg aztán az első gyerek rendszerint szófogadó, szülő követő, példamitató, ugyanakkor a második a lázadó, aki mindig szembe megy a kialakult szokásokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!