Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Helytelen kitenni itthonról,...

Helytelen kitenni itthonról, miután lebukott, hogy illegális szert használt?

Figyelt kérdés

A lányomat drogozáson kaptam. Egy barátnője szólt, mert még ő is aggódott érte. A lányom pontosan tudja, hogy zéró toleranciám van a drogozás felé, mégis megtette. Állítja, hogy nem rendszeres és nem károm, amit használ, kiderült, hogy több alkalom is volt. Már tavaly is. Összesen 3 alkalom elvileg - vagyis ennyit ismer be.

Én megmondtam, hogy vagy hajlandó elismerni, hogy problémája van, és a diplomaosztó után már másnap megy is elvonóra, vagy mehet Isten hírével. Azóta össze van törve, hogy igazságtalan vagyok, és egyik variációt sem választja. Azóta győzköd, cikkeket mutogat a drogokról, stb.

Mit tennétek a helyemben? Most diplomázik, azért nem döntünk már ma.

2023. máj. 4. 15:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/90 anonim ***** válasza:
46%

Voltam egyetemista. Nem drogoztam, de nagyon sok társam igen. Ők is kb fél évente egyszer.

A közhiedelemmel ellentétben, ami az itteni válaszokon sötétségén is látszik, ez nem függőség és nem ennyi ráfüggni semmire.

Minden "drogos" társam felnőtt és azóta sem éltek ilyen szerekkel, csak mindent kipróbáltak egyszer.

2023. máj. 4. 17:15
 32/90 anonim ***** válasza:
76%
Látom utolsó nem érted mi itt a gond. Ha fél évente valami szarral mérgezné magát a kérdező gyereke, akkor a barátnője nem futott volna anyuikhoz hogy baj van.
2023. máj. 4. 17:19
 33/90 anonim ***** válasza:
40%

Az is lehet hogy a barátnő irigységböl alá akar tenni a kérdező lányának.

Én hinnék a gyerekemnek. Márcsak azért is,mert ha tényleg többször drogozott volna,azt biztos észrevettem volna. Azért egy függőnél már vannak jelek.

2023. máj. 4. 17:38
 34/90 A kérdező kommentje:
Annyit kell tudni, hogy a barátnője akkor is szólt, amikor a lányom kipróbálta a cigit, és akkor is, amikor életében először szexelt. Ezt nem a lányom védelmében írom, hanem csak hozzátartozik a képhez, hogy a barátnőjét szigorúan, keresztény szellemben nevelték, és hamar szól a szülőknek, bármi van.
2023. máj. 4. 17:39
 35/90 hollófernyiges ***** válasza:
79%
Ha kirakod akkor aztán tényleg sürgősen szüksége lesz pénzre, hogy lakjon valahol (és talán szerezzen egy kis anyagot a stresszre). Kérdés hogy honnan szerez. Lehet hogy épp ezzel indítod el egy lefelé tartó spirálon. Mindenesetre ha össze is szedi magát, benne van a pakliban hogy soha többé nem áll szóba veled.
2023. máj. 4. 17:40
 36/90 anonim ***** válasza:
90%

34

Én meg gratulálok neked, hogy a lányod barátnőjét aféle privát kémként használod. Az első ilyen alkalom után talán még nem, de mikor már a lányod szexuális életét teregette előled, le kellett volna állítanod. A lányod helyében ezzel a csajjal meg veled se beszélnék már.

2023. máj. 4. 17:46
 37/90 anonim ***** válasza:
82%
Jesszusom. Hálát adok az égnek, hogy nem ilyen barátnőm és anyám/apám van.
2023. máj. 4. 17:46
 38/90 anonim ***** válasza:
92%

Így meg már sántít a sztori, kedves kérdező. Nem gondolom, hogy valaki túl hosszú ideig tartogatna egy barátnőt, aki minden szir-szhar miatt rohangál a szülőkhöz árulkodni még felnőttként is. Legalábbis a cigi kipróbálása nem akkora dolog, hogy köpni kelljen, a szexuális életem meg akkor osztom meg a szüleimmel, ha én akarom, és ha ezt egy "barátnőm" telibe kulázná, akkor ott lenne vége a barátságunknak.

De ha nem kamu a sztori (amit az utolsó kommented után kétlek), akkor kérdező, teljesen túlreagálod. Egy karót nyelt szentfazék nyilván ki fog akadni kevés alkalmon is, és nagy aggodalmak között megy picsogni a szülőkhöz. Én ennyit azért nem adnék a szavára a ""barátnőnek"" az előzmények ismeretében.

Mindenesetre, ha nem kamu a sztori, és a lányod igazat mond, akkor ha akarna(de miért akarna, 4 alkalom két év alatt nem függőség) se tudna menni elvonóra. Te jogilag semmit nem tudsz tenni, azért, hogy kezeléssel magát, mert nagykorú. Ha nem tetszik, akkor mondhatod azt neki, hogy X reális időn belül költözzön el, csak akkor be csodálkozz, hogy haragudni fog a lányod.

2023. máj. 4. 17:52
 39/90 anonim ***** válasza:
72%

Nem csoda, hogy drogoznia kell, ha ilyen emberek veszik körbe. Mármint ezt teljesen komolyan mondom, rengeteg törést, problémát okozhatott benne az az egyszerű tény, hogy senkiben sem bízhat es folyamatosan kibeszélik, elárulják.

A drogozás mindig csak egy tünet.

2023. máj. 4. 17:52
 40/90 anonim ***** válasza:
91%
Nyilván ettől nem lesz senki drogos, meg függő, meg tolvaj kisbolti rabló akinek kell az anyagra, de sajnos a sima mariskának is idővel megvan a bizonyos hatása. Bocs, de nekem szakadt meg baráti kapcsolatom épp elég, hogy a hétvégente betépés miatt 1-2 év után olyan laza, leszarom, nemtörődöm stílusa lett, hogy józan ember azt nem tudta elviselni már. Tehát attól, hogy egy drog könnyű és ritkán használják még megváltoztathatja az ember gondolkodását és nem feltétlen pozitív irányba.
2023. máj. 4. 17:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!