Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Helytelen kitenni itthonról,...

Helytelen kitenni itthonról, miután lebukott, hogy illegális szert használt?

Figyelt kérdés

A lányomat drogozáson kaptam. Egy barátnője szólt, mert még ő is aggódott érte. A lányom pontosan tudja, hogy zéró toleranciám van a drogozás felé, mégis megtette. Állítja, hogy nem rendszeres és nem károm, amit használ, kiderült, hogy több alkalom is volt. Már tavaly is. Összesen 3 alkalom elvileg - vagyis ennyit ismer be.

Én megmondtam, hogy vagy hajlandó elismerni, hogy problémája van, és a diplomaosztó után már másnap megy is elvonóra, vagy mehet Isten hírével. Azóta össze van törve, hogy igazságtalan vagyok, és egyik variációt sem választja. Azóta győzköd, cikkeket mutogat a drogokról, stb.

Mit tennétek a helyemben? Most diplomázik, azért nem döntünk már ma.

2023. máj. 4. 15:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/90 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem drogos, nem feltétlenül megy tönkre az élete, de jó eséllye van rá, és nyilván drogos nem ismeri el hogy baj van. Csak néha néha kipróbálja ez a felfogása
2023. máj. 4. 16:07
 12/90 A kérdező kommentje:
Teljesen abban él, hogy ettől ő sose fog lerobbanni, ezek nem is egészségkárosítóak, sőt, még hasznuk is van.
2023. máj. 4. 16:08
 13/90 anonim ***** válasza:
82%
Ezzel nem fogjak elvonón kezelni. Mi a célod ezzel az eljárással ?
2023. máj. 4. 16:23
 14/90 anonim ***** válasza:
67%
Szülőként ki kell tartanod az általad meghatározott szabályok mellet a zéró tolerancia az zéró tolerancia. Itt most nem az a kérdés hogy a lányod most éppen drogfüggő e vagy sem. Erre a vonatra könnyű felszálni és nagyon nehéz leszállni.Nem vagy ostoba, a lányod most éppen ostobán viselkedik. Ő drogozott teljesen lényegtelen hogy szerinte rendben van e vagy sem nálunk ez illegális, ha valaki játszani akarja felnőttek játékát tartsa be szabályokat. Menjen szépen elvonóra, mérges lesz rád meg minden nyilván. De egyszer megfogja köszöni hogy olyan szülője voltál/vagy aki nem csak a levegőbe beszél.
2023. máj. 4. 16:26
 15/90 anonim ***** válasza:
59%
Én kérek elnézést, ezek valóban komoly problémát okozhatnak. Barátnőm lánya skizofrén lett a drogoktól, mostanra nem beszámítható. Minél hamarabb elvonóra kellene menjen a lányod. Első válaszoló voltam.
2023. máj. 4. 16:26
 16/90 anonim ***** válasza:
23%

Mutass neki pár 'drogost" akár képen, vagy videón.

Mondd el neki, hogy ők is úgy kezdték, hogy "egyszer kipróbálom, mert nem árthat"...

Bár az ilyen prevenciós dolgokat már korábban kellett volna de nem szólok bele...

2023. máj. 4. 16:27
 17/90 A kérdező kommentje:

Megkapta az összes prevenciós dolgot, normálisan neveltük.

Az iskolában is volt ilyen előadás régebben. De úgy tűnik, teljesen süket volt rá, küld ezer cikket, ami mást állít, mint én vagy az iskolai szakemberek.

2023. máj. 4. 16:38
 18/90 anonim ***** válasza:
76%
Drogosnál az első szabály hagy szart sem ér a szavuk. Még ő van felháborodva? Mikor pontosan tudta hogy mi van? És az a hülye aki nem drogos? És ebből diplomás ember lesz....
2023. máj. 4. 16:42
 19/90 anonim ***** válasza:
76%

amit egy gyerek bevall, azt általában fel kell szorozni 3-mal, ezzel együtt ez még nem az elvonó kategória. A zéró toleranciával egyetértek, de ezt házon belül kell kezelni, kommunikációval, nem rehabbal.

Az lsd meg a gomba sem játékszer, de közel sem olyan addiktív és káros mint az ecstasy... azzal különösen nagyon kell vigyázni.

2023. máj. 4. 16:43
 20/90 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező, én veled értek egyet.

Amikor elküldöd, annyit tegyél hozzá, hogy ha bármikor meggondolja magát és vállalja az elvonót, azonnal újra mellette állsz.

2023. máj. 4. 16:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!