Helytelen kitenni itthonról, miután lebukott, hogy illegális szert használt?
A lányomat drogozáson kaptam. Egy barátnője szólt, mert még ő is aggódott érte. A lányom pontosan tudja, hogy zéró toleranciám van a drogozás felé, mégis megtette. Állítja, hogy nem rendszeres és nem károm, amit használ, kiderült, hogy több alkalom is volt. Már tavaly is. Összesen 3 alkalom elvileg - vagyis ennyit ismer be.
Én megmondtam, hogy vagy hajlandó elismerni, hogy problémája van, és a diplomaosztó után már másnap megy is elvonóra, vagy mehet Isten hírével. Azóta össze van törve, hogy igazságtalan vagyok, és egyik variációt sem választja. Azóta győzköd, cikkeket mutogat a drogokról, stb.
Mit tennétek a helyemben? Most diplomázik, azért nem döntünk már ma.
Mutass neki pár 'drogost" akár képen, vagy videón.
Mondd el neki, hogy ők is úgy kezdték, hogy "egyszer kipróbálom, mert nem árthat"...
Bár az ilyen prevenciós dolgokat már korábban kellett volna de nem szólok bele...
Megkapta az összes prevenciós dolgot, normálisan neveltük.
Az iskolában is volt ilyen előadás régebben. De úgy tűnik, teljesen süket volt rá, küld ezer cikket, ami mást állít, mint én vagy az iskolai szakemberek.
amit egy gyerek bevall, azt általában fel kell szorozni 3-mal, ezzel együtt ez még nem az elvonó kategória. A zéró toleranciával egyetértek, de ezt házon belül kell kezelni, kommunikációval, nem rehabbal.
Az lsd meg a gomba sem játékszer, de közel sem olyan addiktív és káros mint az ecstasy... azzal különösen nagyon kell vigyázni.
Kérdező, én veled értek egyet.
Amikor elküldöd, annyit tegyél hozzá, hogy ha bármikor meggondolja magát és vállalja az elvonót, azonnal újra mellette állsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!