Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi az, amit másképp csinálsz/c...

Mi az, amit másképp csinálsz/csinálnál majd a gyerekeiddel, mint a szüleid?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 19. 20:08
1 2 3 4
 21/40 anonim válasza:
91%

Igazából én elégedett vagyok többnyire a nevelésükkel. De talán én a kezdetektől ki építenék a leendő gyerekemmel egy bizalmi viszonyt, hogy ne kelljen elnyomni a felgyülemlett érzéseket hanem meg tudjuk beszélni.

Sajnos én kisebb kamaszként nem tudtam beszélni a szüleimmel számomra fontosabb dolgokról. De hála égnek azóta fordult a kocka

2023. ápr. 19. 22:58
 22/40 anonim ***** válasza:
89%
Próbálnék nem ott belerúgni, ahol érem, nem rivalizálni vele, nem hasonlítgatni másokhoz és nem leugatni a fejét, ha az ambíciója nem egyezik az én világképemmel, pl. ha azt mondja, festő akar lenni, nem fogom lefikázni, hogy mit akar, Picasso kubista képei is különbek az ő fércműivel, pl. Ja, és belőle nem lesz világsztár, mert szar helyen született. Szóval amennyire lehet, próbálnék normálisabban hozzáállni.
2023. ápr. 20. 00:08
 23/40 anonim ***** válasza:
0%
21-es miért lett lepontozva ennyire?
2023. ápr. 20. 00:10
 24/40 anonim ***** válasza:
89%
24-es: ha nem troll vagy, akkor úgy látszik anyu és apu testvérek voltak, ha érted, mire célzol. Vagy inkább apa meg a lánya voltak a szülők?
2023. ápr. 20. 01:05
 25/40 anonim ***** válasza:
91%
Gyermekkel szexuális kapcsolatot létesíteni BŰNCSELEKMÉNY! Beidézzem a konkrét törvényi paragrafust neked?
2023. ápr. 20. 01:10
 26/40 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudnám előre megmondani, meg előre tervezni, nyilván próbálnám a lehető legjobban csinálni, de hogy ez miben lenne más, nem tudom.
2023. ápr. 20. 03:02
 27/40 anonim ***** válasza:
79%

A kaja körül kevesebb cirkuszt csinálok. Bár nehéz, mert a nonstop válogatást nehéz elviselni, de evészavart nem csinálunk. Kinövik.

Másban annyira nem, szerencsére nem voltam ütve vágva és semmi olyan nem történt velem, ami miatt ez ekkor stresszt okozna. Páromnál más a helyzet, nála előjönnek a traumák, bizonyos nevelési vonásainál látni a családi hatást mindkét irányba. Tehát valamiben hozzá a családi hülyeséget, más téren meg borzasztóan túlkompenzál.

Az itt kommentelők irományait olvasva is ezt látom: a következményes "ló másik oldala" mindenféle naiv elképzeléssel. Sajnos a valóság nehezebb, nincs idelis szülő, és a cukormázas mindent is átbeszélünk meg hagyom hibázni, az majd a gyakorlatban nem így fog kinézni. De a szándék jó.

Jöhetnek a kövek.

2023. ápr. 20. 03:51
 28/40 anonim ***** válasza:
88%
Sajnos néha akaratlanul felfedezem magamban a szüleimet, plusz ideggyengeségem is lett tőlük, így én esélytelennek látom hogy gyereket vállaljak, van annyi önkritikám. Nem úgy mint nekik, simán vállaltak a semmire, amikor roncs volt mindkettő és éppen csak a létminimumot tudták garantálni.
2023. ápr. 20. 06:39
 29/40 anonim ***** válasza:
96%

Habos-babos elgondolásaink nekünk is voltak. Aztán jött a valóság, hogy a gyerek amikor megszületik már eleve valamilyen, aztán dackorszak, ovi, iskola, kamaszkor mind rengeteg külső hatással.

Egy hiperszenzitív gyerek szülőjeként azt kell mondjam, baromira nem fekete-fehér ez sem.

2023. ápr. 20. 06:56
 30/40 anonim ***** válasza:
29%
Pl ha az egyik elkezdene drogozni akkor nem őt isteníteném. A normálissal foglalkoznék. A drogost kibaxnám
2023. ápr. 20. 08:15
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!