Mi az, amit másképp csinálsz/csinálnál majd a gyerekeiddel, mint a szüleid?
Ha valaha lesz egészen másképpen.
Szóval szakember segítsége, sok terápia, pszichológus stb. hogy a rossz minták eltűnjenek.
A tekintélyelvű, erőszakkal való nevelést biztosan nem akarom továbbadni.
Feltétel nélküli szeretet, kölcsönös tisztelet és bizalom megteremtése a legfontosabb, ami úgy gondolom hiányzott a kapcsolatunkból.
Szinte mindent.
Példa:
Elvileg terveztek a szüleim, de anyukám pl szerintem nem is akart gyereket, és sosem foglalkozott velünk igazán, én a mai napig nem bíznék rá egy gyereket. 20 éves koromban kezdtem csak megszokni, hogy létezik ölelés/puszi emberek között. Apukám folyton dolgozott, anyukám meg azért várta a tiszteletet, mert főzött és mosott ránk ( amúgy kemény 12 éves koromig, onnantól mi csináltuk a noveremmel) . Ő onnantól nyaranta végre dolgozott, így “nem volt ideje” ezekre, így a mi dolgunk volt. Sebaj, megtanultam magamtól főzni, egyetemista koromban már simán elvezettem a saját kis háztartásom. De az érzelmi dolgot biztosan figyelmesebben alapoznám meg. Pl vinnék érzelmeket is a dologba :D Az már biztos . De egyébként szerencsére eg és föld vagyunk, lassan itt a gyerek lehetősége, így 30 felé, de biztosan tudom, hogy nem ugyan így fogok hozza állni. Rengeteget szenvedtem a szociális és érzelmi fejlődés hiánya miatt kamasz koromban és később. És szerencsére vannak más jó példák előttem . De egy biztos, teljesen másképp fogom nevelni :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!