Mennyit látogatjátok a szüleiteket, ha már külön éltek? Úgy érzem, a párom rengeteget megy, én ezt nem akarom
Nekem a szüleim, családom is Budapesten él, ahogyan én is. Így ebből nincs gond, mert lényegében bármikor tudunk találkozni. Párom szülei viszont vidéken, 200 km-rel messzebb... Együtt élünk már, azt gondoltam, hogy valamennyire majd ritkulnak a találkozások, de nem. Minden 2. héten megy/megyünk, péntektől vasárnap estig/hétfő reggelig.
Én sokszor ilyen-olyan kifogásokkal kihúzom magam ez alól, mert nekem ez nem pihenés, hogy ott vagyunk egy másfél szobás panelban 5-en, semmi másról nem szól az ottlétünk, csak hogy menjünk el a mamáknak bevásárolni, de nem jó egy boltból, minden máshonnan kell, mert ott az olcsó, utána menjünk el a unokatesózni, de közben a szüleinek is segítsünk, meg még 200 km vezetés után az anyukája szól, hogy hazafele álljunk már meg nekik bevásárolni, mert otthon nincsen semmi...
Vele tervezem a jövőmet, életemet, így aggaszt, hogy esetleg majd 1-2 gyereknél is ez lesz a menetrend.
40-es: a kérdező szüleivel hetente 1x találkozik egy ebéd erejéig, mint írta gyakran szándékosan úgy szervezi ezeket, amikor a férje dolgozik, vagy más programja van. Ez egy egészséges, FELNŐTTEK közti, szeretetteljes kapcsolat, találkoznak, egymással beszélgetnek, információt cserélnek, nem pedig bevásárlásra "használják" a gyereküket.
Alapvetően nincs azzal semmi gond, ha egy szülő időnként segítséget kér a felnőtt gyerekétől, de egyrészt legyen ez kölcsönös, másrészt NÉHA, nem pedig úgy, hogy szerinte ez a gyerek kötelezettsége, feladata 2 hetente, mert így még mindig gyerekként kezeli.
Hogy szánjam az ebéd idejét is a páromra, mikor ő olyankor dolgozik? 😂
Ne legyél már korlátolt, kérlek.
A párom szülei 50km-re laknak, a nagy ünnepekre megyünk általában +kb 2-3x egy évben, akkor is főleg a gyerekek miatt
(most pont megúsztuk és kar.kor sem tervezünk menni, ő nagyon utál ott lenni)
41-es szerintem pár mondatban leírta a lényeget.
De amúgy ahogy látom, ez megint olyan kérdés, ahol a kérdezőt kell fikázni.
Ha mondjuk a pasi szülei Karlsruhéban laknának, akkor is 2 hetente menni kéne? Vagy ha csak 2 havonta járnának oda a kérdezőék, akkor az ő (egy városban lakó) szüleivel ő is csak 2 havonta találkozzon?
Nagy zavar van a fejekben.
Kérdező, amúgy a gond pont az, hogy a párod még nem nőtt fel, nem vált le. Megsúgom, ez jobb nem lesz, csak rosszabb. Én elgondolkoznék, mert rengeteg bosszúság forrása lesz ez a közös életetekben (házasság, gyerek után). Mivel - jól írta itt valaki - még az együttélés során kiderült, ezért tanulj belőle, és tényleg ne beszéld be magadnak, hogy majd változni fog, mert NEM FOG. Legyél okos.
Az ellenkező irányba kell szaladni úgy, hogy vissza sem nézel. A férjem szerencsére ritkította ezeket a találkozókat, de minden ünnep és hosszabb szabi az anyjáról szól, meg az idióta rokonokról, akik egyébként pont ugyanannyira nem kíváncsiak ránk mint mi rájuk, csak anyósom erőszakos a végtelenségig. Eddig amúgy jól elvoltunk, max karácsonykor akartunk elválni az anyja miatt, de most úgy néz ki hogy mobillá válik és nem nekünk kell menni, hanem ő fog jönni.
A házasságunk napjai meg vannak így számlálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!