Mennyit látogatjátok a szüleiteket, ha már külön éltek? Úgy érzem, a párom rengeteget megy, én ezt nem akarom
Nekem a szüleim, családom is Budapesten él, ahogyan én is. Így ebből nincs gond, mert lényegében bármikor tudunk találkozni. Párom szülei viszont vidéken, 200 km-rel messzebb... Együtt élünk már, azt gondoltam, hogy valamennyire majd ritkulnak a találkozások, de nem. Minden 2. héten megy/megyünk, péntektől vasárnap estig/hétfő reggelig.
Én sokszor ilyen-olyan kifogásokkal kihúzom magam ez alól, mert nekem ez nem pihenés, hogy ott vagyunk egy másfél szobás panelban 5-en, semmi másról nem szól az ottlétünk, csak hogy menjünk el a mamáknak bevásárolni, de nem jó egy boltból, minden máshonnan kell, mert ott az olcsó, utána menjünk el a unokatesózni, de közben a szüleinek is segítsünk, meg még 200 km vezetés után az anyukája szól, hogy hazafele álljunk már meg nekik bevásárolni, mert otthon nincsen semmi...
Vele tervezem a jövőmet, életemet, így aggaszt, hogy esetleg majd 1-2 gyereknél is ez lesz a menetrend.
Jó lenne a kéthetente, csak nem kéne egész hétvégére ott maradni. Bőven elég egy fél nap-nap. Sosem értettem felnőtteknél ezt az ottalvósdit, mikor a távolság annyi, hogy akár haza is lehetne menni.
Mi hetente látogatjuk mindkettőnk szüleit 2,5-3 óra hosszára, pedig nem 200 km-re lakunk, hanem vagy 5 km-re. Hát ez kéthetente is legfeljebb 6 óra lenne, délelőtt mennénk, délután jönnénk. A péntek estétől vasárnap estig az rengeteg.
De ha meglátogatja őket, nem az van, hogy együtt vannak, programoznak, mennek erre-arra. Nem, hanem csináljon meg mindent nekik/helyettük, menjen bevásárolni stb. Szóval semmi értelmes, közös program nincs a szüleivel, ez nem öröm, hanem munkatábor kb.
20 évesen jöttünk össze, akkor még mind a ketten tanultunk, ő albérletben is élt, szóval más helyzet volt kicsit. Meg akkor még nekem is volt, hogyha épp nem volt hétvégén dolgom, akkor fogtam magam, és a lakásból hazament a családi házunkba a szüleimhez. De akkor az ottlétem tényleg azzal telt, hogy együtt voltunk, jól éreztük magunkat. Nem a kezembe nyomták a felmosót, ahogy hazamentem, hogy akkor segítsek takarítani, vagy hogy hazafele vásároljak be, mert kaja az nincs otthon.
Te a nő vagy a férfi vagy? Ebből a "párom"-ból nem derül ki.
N
Tök mindegy, hogy ő a nő vagy a férfi.
Na ki gondolta volna, hogy a nő szüleivel lehet tartani a kapcsolatot, a pasidéval ritkítani kell.
Figyelj, kérdező, kössetek kompromisszumot, hogy akkor találkozzatok havonta egyszer egy szombatot a te szüleiddel, meg havonta egyszer egy szombatot a párodéval.
Legyél őszinte, te ezt nem akarod, nem akarsz velük ritkábban találkozni, mert szereted őket, ugye? Na, a párod meg a sajátját szereti, bármilyenek is, neki az a megszokott, az a jó.
Ha nem tudtok ebben kompromisszumot kötni, akkor keressetek mindketten olyat, akivel igen.
Nem értem azokat a válaszokat, hogy akkor te is csökkentsd, mert úgy fair. Konkrétan negyedannyi időt sem töltesz a szüleiddel, és még lehet hogy sokat mondtam.
De jó, akkor menj te is "csak" kéthetente, vidd a párodat, de akkor cuccoljatok is oda péntek estétől vasárnap estig. Megnézném a száját. Mondd, hogy nem akartál igazságtalan lenni, hogy az ő szüleinél csak kéthetente vagytok, a tieiddel meg összefuttok hetente is, ezért a tieidet "csökkentetted", mostmár egál. Egyik hétvége első pillanattól az utolsóig itt, a másik amott.
Amúgy ha ott is akar aludni a szüleinél a párod a fárasztó vezetés miatt (bár szerintem 200 km nem halálos), akkor is lehetne péntek délután odamenni, szombaton pedig mondjuk ebéd után hazajönni.
Ha fordítva lenne, és én lennék pasi, akkor sem tartanám ezt normálisnak. Meg én a találkákat általában a szüleimmel úgy szervezem, hogy tudom, a páromnak akkor programja lesz, így nem a közös időtöltést húzom keresztbe ezzel. Vagy napközben ülünk be valahová, amíg ő dolgozik.
És emellett mint írtam, a párom sem rajong annyira azért, hogy mennie kell. Mert fáradtabban jön vissza, mint mikor elindult az egész hetes munka után. De ha meg nem megy, akkor jön a siránkozós telefon, hogy ő már rájuk sem nyitja az ajtót.
"Amúgy ha ott is akar aludni a szüleinél a párod a fárasztó vezetés miatt (bár szerintem 200 km nem halálos), akkor is lehetne péntek délután odamenni, szombaton pedig mondjuk ebéd után hazajönni."
Persze, ha csak a szüleivel találkozna, bőven elég lenne az is, hogy szombat délelőtt megy, délután jön. De ugye ilyenkor minden is a nyakába van varrva, a hétvége azzal telik, hogy rohangál egyik helyről a másikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!