Mennyit látogatjátok a szüleiteket, ha már külön éltek? Úgy érzem, a párom rengeteget megy, én ezt nem akarom
Nekem a szüleim, családom is Budapesten él, ahogyan én is. Így ebből nincs gond, mert lényegében bármikor tudunk találkozni. Párom szülei viszont vidéken, 200 km-rel messzebb... Együtt élünk már, azt gondoltam, hogy valamennyire majd ritkulnak a találkozások, de nem. Minden 2. héten megy/megyünk, péntektől vasárnap estig/hétfő reggelig.
Én sokszor ilyen-olyan kifogásokkal kihúzom magam ez alól, mert nekem ez nem pihenés, hogy ott vagyunk egy másfél szobás panelban 5-en, semmi másról nem szól az ottlétünk, csak hogy menjünk el a mamáknak bevásárolni, de nem jó egy boltból, minden máshonnan kell, mert ott az olcsó, utána menjünk el a unokatesózni, de közben a szüleinek is segítsünk, meg még 200 km vezetés után az anyukája szól, hogy hazafele álljunk már meg nekik bevásárolni, mert otthon nincsen semmi...
Vele tervezem a jövőmet, életemet, így aggaszt, hogy esetleg majd 1-2 gyereknél is ez lesz a menetrend.
Megbeszeled vele h neked ez sok es ha lehet csokkentse le haromheti talakozasra.
Vagy csak pentek szombat menjen.
Esetleg szervezz ugy programot h veletlen pont arra a hetvegere essen. Bar ez szemetseg azert
"Nekem a szüleim, családom is Budapesten él, ahogyan én is. Így ebből nincs gond, mert lényegében bármikor tudunk találkozni"
Na és mennyi az a barmikor?
Két hetente szerintem belefer, bár biztosan nem töltenék ott 3 napot, max egyet.
Most erre mit lehet mondani?
Találkozz akkor te is 3-4 hetente a szüleiddel, és akkor lehet ezzel érvelni. Ja, az más, tudjuk.
Megjegyzem, értem én, hogy fárasztó dolog minden második hétvégén lemenni, ne is menj minden alkalommal, ha nem akarsz, de fogadd el, hogy ő megy vagy el fogja vinni a gyerekeiteket, ha lesznek.
Csak így pl. programokat sem tudunk sűrűn szervezni kettesben, vagy akár barátokkal. Meg na, a gyerekeinknek se az legyen már az élete majd, hogy egy hónapban a hétvégék felét máshol töltik, ahol kb. jól sem tudja magát érezni az ember.
Én hetente egyszer találkozom átlagosan a szüleimmel, egy vacsi, vagy ebéd erejéig. Nem úgy, hogy akkor átcuccolok napokra hozzájuk, meg a nyakamba varrnak ezer teendőt, nehogy a hétvégém pihenéssel teljen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!