Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van olyan, hogy a szülő...

Van olyan, hogy a szülő szereti a gyerekét, de nem kedveli?

Figyelt kérdés
Mondjuk mert annyira eltero személyiségük van. Ha van itt ilyen szülő, kicsit mesélnél az érzéseidről? Mikor jöttél rá, hogy nem kedveled a gyereked, hogy viszonyulsz hozzá? Neki mondtad-e, érzi-e?
2023. márc. 28. 07:21
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
88%

Bármennyire nehéz ezt megfogalmazni, egy szülőben - normális esetben - ott van a gyereke iránt érzett el nem múló szeretet, ragaszkodás, aggódás, gondoskodó hajlam akkor is, ha amúgy a viszony nem felhőtlen.

Igen, egészen biztosan tudom, hogy szeretem a gyerekemet, de átfogalmaznám a kérdést úgy, hogy nem nem kedvelem, hanem a tetteit, a viselkedését kifogásolom időnként.

Azt tényleg nem mindig kedvelem, ahogy él és ez miatt nem felhőtlen Vele a viszonyom, de a szeretetemet ez nem befolyásolja.

Már a gyerekem is felnőtt és vannak olyan tettei, tud úgy megnyilvánulni, viselkedni, ami nem tetszik, amivel kifejezetten megbánt, de ettől még nem tudom őt nem szeretni.

A szeretet nem arról szól, nem úgy működik, hogy csak azt szeretjük, aki mindenben nekünk tetsző módon viselkedik és a kedvünkben jár. Ez sokkal összetettebb érzelem, anyaként legbelül egy életen át azt érezzük, hogy a gyerekeinkért dobog a szívünk és ha pl. szerintünk rossz úton jár, vagy szenved valamitől, vagy ha bánat, csalódás éri, az nekünk akkor is fáj, ha már külön életet él és önálló felnőtt, mert szeretjük.

2023. márc. 28. 13:54
 32/35 Kései Sirató ***** válasza:
0%
Nincs olyan.
2023. márc. 28. 14:49
 33/35 anonim ***** válasza:
0%
Ez a "minden a szülő miatt van" ostobaság megmagyarázza azt, hogy miért hiszik azt bántalmazó szülők, hogy az ő érdemük, ha a gyerekeik az abúzus ellenére is sikeresek lesznek.
2023. márc. 28. 16:58
 34/35 anonim ***** válasza:
19%
Ledveéás gyengébb érzelem mint a szeretet szóval ha valaki szeret valakit akkor kedveli is.
2023. márc. 28. 17:10
 35/35 anonim ***** válasza:
49%
Én az egész családommal így vagyok. Gyerekem még nincs.
2023. ápr. 19. 22:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!