Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van olyan, hogy a szülő...

Van olyan, hogy a szülő szereti a gyerekét, de nem kedveli?

Figyelt kérdés
Mondjuk mert annyira eltero személyiségük van. Ha van itt ilyen szülő, kicsit mesélnél az érzéseidről? Mikor jöttél rá, hogy nem kedveled a gyereked, hogy viszonyulsz hozzá? Neki mondtad-e, érzi-e?
2023. márc. 28. 07:21
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
63%

#10 Veled de nagyon egyetértek!

Talán efelé haladunk. Most inkább a fiatalabb generációk merik már kimondani hogy a szüleiket nem szeretik, és tényleg el tudják vágni a kapcsolatot, de jó lenne ha ezt egyszer a szülők is egyszer elkezdenék beismerni simán, mindenféle káros mellékcselekvések, bántalmazások nélkül. Ritkán olvasni olyat amit az 1-es írt, én esküszöm nem vetem meg amiért leírta.

2023. márc. 28. 10:13
 12/35 anonim ***** válasza:
83%

2!

Lop, csal, hazudik, jelenleg iszik és drogozik.

Kései sirato!

Nem, nem gondoltam rá. Nem szoktam se lopni, se hazudni, nem vagyok már mai csirke, de egész életemben talán egy uvegnyi alkoholt sem ittam meg. Drogot sosem használtam, egy doboz fájdalomcsillapító több mint egy évig elég nekem.

A tobbinek: de, szeretem. Igen, valóban ellentmondásos és ahogy írtam, vannak napok/pillanatok, amikor gyűlölöm is. Annak, aki nem éli át, nem lehet ezt elmagyarazni

2023. márc. 28. 10:20
 13/35 anonim ***** válasza:
83%

"Hogy lehet hibáztatni a gyereket azért, mert a szülő pszichológiai vagy pszichiátriai problémával küzd????:#

Hát mondjuk úgy, hogy azon rettegek éjjel nappal, hogy vajon amikor nem valaszol a telefonra, vagy az ajtón kopogasra, akkor csak mélyen alszik, eszméletlen vagy halott. Vagy remalmaim vannak arról, hogy nem tud fizetni a dilernek és az leveri rajta, vagy valamelyik csaladtagon. Hát így.

2023. márc. 28. 10:23
 14/35 anonim ***** válasza:
22%
12 nem, nem szereted. Kötelességtudatod van, meg egy jó nagy adag belédnevelt megfelelési kényszer, magadnak sem mered bevallani, hogy nem szereted. Magad is írod, néha gyűlölöd, ami nem is csoda. El kellene kezdeni kimondani az igazságot, a világ nem olyan fekete-fehér, hogy szűlő/gyerek=szeretem. Nem.
2023. márc. 28. 10:30
 15/35 anonim ***** válasza:
85%

14!

Hagy tudjam már én, hogy mit érzek. Neked fogalmad se lehet róla, ha egyszer nem voltál ilyen helyzetben.

2023. márc. 28. 10:33
 16/35 anonim ***** válasza:
29%

#6 vagyok.

1-12-13-nak írom.

Az a gyerek nem úgy született, hogy lopott, csalt, drogozott. Olyanná vált. Márpedig, hogy egy megszületett gyerekből becsületes vagy becstelen ember lesz, az döntően az őt nevelő szülő felelőssége.

Most már nyilván minden el van rontva, valószínűleg már nem is lehet helyrehozni.

Sokkal kisebb korban kellett volna valamit másképp csinálnod. Nyilván nem tudom mit, mert te nevelted sok éven át, nem én.

2023. márc. 28. 10:40
 17/35 anonim ***** válasza:
85%

16!

Már kiskorában feltűnt, hogy más, mint a többi gyerek. Gyermekpszichologus, pszichiáter, nevelési tanácsadó mind megvolt. Éveken keresztül hurcoltam ide-oda. "Ilyen a természete". Ennyi. Tudod, jó lenne, ha én lettem volna a hibas, mert akkor erre ramutattak volna a szakemberek, elmomdtak volna mit csinálok xarul és hogyan kellene helyette. De nem volt ilyen.

A hozzád hasonlók csak rontanak a helyzetemen, pedig már így is padló vagyok, mert egyszerűen nem fogják fel, hogy q szülő nem Isten, nem tud csodát tenni.

2023. márc. 28. 10:46
 18/35 anonim ***** válasza:
80%
16, nagyon demagóg a dumád. Bizonyos kor után már maga hozza a döntéseit az ember, nevelés ide vagy oda. Nevelheted te akárhogy a gyerekedet, ha hajlamos "elcsábulni" a rossz útra, amihez sokszor elég egy olyasfajta "barát", vagy egy befolyásolható személyiség
2023. márc. 28. 10:54
 19/35 Kései Sirató ***** válasza:
15%

17

Gondolom, nem sok időt töltöttél a gyerekkel.

A tv elé ültetted és ennyi?

A szakemberek nem látják, hogy mi is történt, mennyire hanyagoltad el.

2023. márc. 28. 11:09
 20/35 anonim ***** válasza:
7%
3,5 pipás, felkiáltójeles: nem te vagy az a kommentelő, aki a gyerekverős kérdések alatt nagy mellénnyel véded mindig a bántalmazó szülőt és akivel még jogszabályi hivatkozással sem lehet megértetni, hogy a gyerekverés bűncselekmény? Mert akkor már világos, hogy mi a baj a gyerekeddel. Akiről beszélek, jellemzően ugyanígy szám-felkiáltójel-üres sor kezdéssel szólítja meg azt, akinek válaszolni akar. Volt már pár vitánk a családon belüli erőszakkal kapcsolatban.
2023. márc. 28. 11:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!