Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van olyan, hogy a szülő...

Van olyan, hogy a szülő szereti a gyerekét, de nem kedveli?

Figyelt kérdés
Mondjuk mert annyira eltero személyiségük van. Ha van itt ilyen szülő, kicsit mesélnél az érzéseidről? Mikor jöttél rá, hogy nem kedveled a gyereked, hogy viszonyulsz hozzá? Neki mondtad-e, érzi-e?
2023. márc. 28. 07:21
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
80%

Van.

Kisiskolás korában, amikor egyre több olyan probléma merült fel vele, amit neveléssel -és ahhoz kapott szaksegitseggel sem- lehetett megvaltoztatni. Nyilván nem mondtam neki és nem is fogom soha. Alig várom, hogy végre kirepuljon - bár erre az elkovetkezendo minimum 10 évben nem látok esélyt, hiába nagykorú mar. Hogy viszonyulok hozzá? Szeretem, mert a gyerekem, de időnként-még leirni is rossz- gyűlölöm, mert tönkre tette az életem. Jelenleg pszichológushoz járok, es mellette pszichiátriai kezelésre várok miatta. Depresszió, öngyilkos gondolatok, panikrohamok, folyamatos stressz és újabban dadogás, ami neki köszönhető

2023. márc. 28. 07:39
 2/35 anonim ***** válasza:
85%
1- milyen problémák okoztak ilyen súlyos következményeket nálad? Ha nem titok,említenél néhányat?
2023. márc. 28. 08:15
 3/35 anonim ***** válasza:
13%
Ellentmondás amit írsz. Ha szereti az együtt jár a kedvelivel.
2023. márc. 28. 08:21
 4/35 Kései Sirató ***** válasza:
23%

Arra nem gondoltál, hogy tőled örökölte a jellemét, a tulajdonságait?

Meg a te példádat látta?

Veled minden OK? Jó példát mutattál? Nehéz elképzelni.

2023. márc. 28. 08:25
 5/35 Kései Sirató ***** válasza:
4%
4-es vagyok, 1-esnek szólt, amit leírtam.
2023. márc. 28. 08:26
 6/35 anonim ***** válasza:
17%

1-es, én nagyon sajnálom a gyerekedet.

Hogy lehet hibáztatni a gyereket azért, mert a szülő pszichológiai vagy pszichiátriai problémával küzd????

Én fordítva vagyok ezzel: ha a gyerekem ilyen problémával küzdene, az lenne az első kérdésem a szakemberhez, hogy mit csináltam rosszul a nevelésében. A második meg az, hogy mit tehetek, hogy meggyógyuljon (vagy javuljon) a gyerekem. És még én biztatnám, hogy bátran, finomkodás nélkül mondja a szemembe a dolgokat, mert számomra egy cél van: a gyerekem életét helyrehozni. És minden büszkeségemet félredobnám, ha a gyerekem miatt erre lenne szükség.

Nagyon elszomorító, mikor egy szülő a saját lelki problémája miatt a gyerekét okolja. Könnyen lehet, hogy pont ezzel fog ő lelki problémát csinálni a gyerekének, és méltán pályázhat a "mérgező szülő" kevéssé megtisztelő címre.

2023. márc. 28. 08:51
 7/35 Kólauborkával ***** válasza:
92%
Én a nagypapámmal vagyok így, szeretem, mert a rokonom és a maga módján jó ember, de közben idegileg kicsinál a hülyeségeivel… amik már 40 éve is voltak olyanokkal, amik az öregedéssel járnak azok nek zavarnának, de gyárilag nem passzol a személyiségünk.
2023. márc. 28. 09:37
 8/35 anonim ***** válasza:
96%
Pedig nagyon is léteznek ezek a kettős vagy többes érzelmek emberi kapcsolatokban szerintem. Pl. Szerelmes vagyok valakibe, de nem szeretem, mert rosszul bánik velem. Vagy, szeretem a szüleimet, hiszen nekik köszönhetem az életet, és a jó dolgokat is, de gyűlölöm őket, mert képesek voltak kisgyerekként bántalmazni.
2023. márc. 28. 09:54
 9/35 anonim ***** válasza:
94%

Hát nem tudom. Engem anyám nem kedvel (mint ember), de nem is szeret.

Én a lányomat imádom, és kedvelem is, mondanám, hogy egy tündérkirálylány (már huszas évei közepén), de inkább azt mondom, hogy jellemre, személyiségre is nagyszerű ember. És egyre csak a jót, még jobbat hozza ki belőlem is.

A húgom érdekes: Fia van, és ő mondta nekem többször, hogy az életét odaadná a fiáért, de: Ha nem a gyereke lenne, ő ilyen emberrel szóba sem állna. Kérdem, miért (nem is értettem ugye, hogy lehet ilyen is). Azt mondta, hogy annyira, de annyira mások, temperamentumra, habitusra. Viszont jellemre, világlátás terén meg passzolnak. Most szerintem az, hogy a temperamentumuk eltér, az meg kevés ahhoz, hogy ilyet mondjon. Szóval nekem kicsit fura,de érdeklődve olvasom én is, ki mit ír.

2023. márc. 28. 09:57
 10/35 anonim ***** válasza:
42%
Ha nem kedveli, nem is szereti, csak ugye ezt nem illik kimondani szülő-gyerek kapcsolatban. Ilyenkor jön az, hogy én szeretem, de ilyenolyan, szar arc, nem szimpi, lusta, önző, nemjófej, nem kedves, szar a humora. Akkor mit szeretsz benne? Hogy a gyereked? Ja, hát ez tökre nem szeretet, nyugodtan ki lehet mondani őszintén: nem szeretem a gyerekem. Mindenkinek egyszerűbb lenne, mint ez az álszent elvárás, hogy a családot szeretni KELL. Rengetegen nem szeretik.
2023. márc. 28. 09:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!