Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van olyan, hogy a szülő...

Van olyan, hogy a szülő szereti a gyerekét, de nem kedveli?

Figyelt kérdés
Mondjuk mert annyira eltero személyiségük van. Ha van itt ilyen szülő, kicsit mesélnél az érzéseidről? Mikor jöttél rá, hogy nem kedveled a gyereked, hogy viszonyulsz hozzá? Neki mondtad-e, érzi-e?
2023. márc. 28. 07:21
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
92%

"a világ nem olyan fekete-fehér"

De hát éppen ezt írtuk mi is többen, hogy a szeretet és a nem szeretés megférnek egymás mellett ugyanazon személy esetében. Miért akarod ráerőltetni, hogy nem szereti a gyerekét vagy a szüleit valaki soha egyetlen percig sem.

2023. márc. 28. 11:39
 22/35 anonim ***** válasza:
81%
több olyan családot ismerek, ahol a szülők mindent, de tényleg mindent megadtak a gyerekeknek, mégis "elcseszettek" lettek, és láttam ennek fordított verzióját is.
2023. márc. 28. 11:41
 23/35 anonim ***** válasza:
46%

22-es, én mindig fenntartásokkal kezelem ezt a "mindent megadtam neki" jellegű dumákat.

Nem ültem ott esténként náluk, hogy volt-e esti mese, bújás, szeretgetés. Nem tudom, milyen náluk a légkör, mikor magukban vannak.

Sokszor tapasztalom, hogy a "mindent megadás" a legtöbb szülőnél kifejezetten anyagi dolgokat jelent, pedig a legkevésbé sem azon múlik a gyerek jelleme.

2023. márc. 28. 11:47
 24/35 anonim ***** válasza:
48%
A mindent megadtam (duma) nálunk is megvolt, ami azt jelentette, hogy marékkal b.szták hozzám a pénzt, amúgy meg takarodó volt ha beszélgetni/érzelmet kimutatni kellett volna.
2023. márc. 28. 11:48
 25/35 anonim ***** válasza:
10%

Na nézd csak, ez te vagy? 3,5 pipa, felkiáltójel stimmel, stílus stimmel, az agresszort véded a bántalmazott gyerekkel szemben:

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

(20-as voltam)

2023. márc. 28. 11:53
 26/35 anonim ***** válasza:
36%

1es..borzalmas amit irsz. esetleg gondoltal arra hogy a gyereked azer lett ilyen suliban mert rajtad erezte valami nem ok veled. a gyereket hibaztatni mert neked van bajod....szegyen gyengeseg es nagyon az alja.

a kerdezonek: elmeselem az en peldamat. apum orvos, klasszikus kemeny ember szigoru. en mindig is muvesziebb voltam rajzoltam sokat, epiteszmernokire mentem nem orvosira, van jo par tetovalasom inkabb lazabb eletet elek kulfoldon. Apum minden tetovalasomnal csovalta a fejet, nem ertett 1et a stilusommal DE voltam kicsi is azok az emlekek amikor az o pici lanya voltam a fontosak. tudom hogy zeret mindig tamogatott anyagilag es ha baj van ott volt. de azt is tudom hogy vilagnezet politika, ilyen temakban nem leszunk baratok

2023. márc. 28. 12:00
 27/35 anonim ***** válasza:
25%

23, 24,

a “tényleg mindent megadtak” alatt azt értettem, hogy vegyünk pl. egy tízszeletes tortát, ami a szülői felelősségvállalást/kötelezettségeket jelképezi, és ebből 1 db szelet az anyagi támogatás.

Nem gondoltam, hogy ezt részleteznem kell.

2023. márc. 28. 13:00
 28/35 anonim ***** válasza:
34%

1# Szegény gyerek.

Én nem tudom mi vezetett idáig. De szomorú. Nincsenek szavak. Én azért a helyedben elgondolkodnék hogy mit rontottam el. Mert hogy valamit, az biztos, de azt nagyon.

2023. márc. 28. 13:22
 29/35 anonim ***** válasza:
74%

Kései Sirató

Nem magadból kellene kiindulni. Nem ültettem a tv elé. Kapaszkodj, nem érdekelte soha a tv. Ma sem. A szakemberek pedig nem hülyék. De köpködj még egy kicsit, az sokat segít.

20!

Nem kommentelek gyerekverős kérdésekhez és nem helyeslem a bántalmazás semmilyen formáját.

Ha nincs név, nyilván a sorszám alapján írom a választ. Mivel itt írásban válaszol az ember, jó esetben a levél formai alakját használja, tehát megszolitas/sorszám, felkialtojel, sor kihagy és úgy ír.

2023. márc. 28. 13:31
 30/35 anonim ***** válasza:
30%
Ok, befejeztem a valaszadast. Remélem az, aki szerint mindennek én vagyok az oka majd egyszer szembe kerül saját maga is egy olyan helyzettel, amivel nem tud mit kezdeni.
2023. márc. 28. 13:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!