Ha havi 120e Ft-ot kapok otthon egyetemistaként, az jó szerintetek?
A csaladom havi 120e Ftot ad, lakásra, rezsire nem, kajára se kelk sokat költenem , otthon kapok. Szerintetek ez elég? Néha tudok dolgozni de ez változó (havi 20-50e Ft esetleg). Ruha bérlet teló és minden mást nekem kell ebből fizetni.
Elégedett lehetek?
Hát most én leszek a nagy boomer de tedd össze a két kezed leginkább:DD
2018-tól voltam egyetemista, kb az első évben kaptam havi 20-ast, pedig mérnökin voltam nem volt egyszerű dolog dolgozni mellette, de megoldottam és cserébe rengeteg munkatapasztalatom volt mire végeztem
Attól függ, pontosan miket kell fedezned ebből.
Én 100-at kapok, ebből kell fizetnem a kaját, bérletet, internet+mobilszámlát, kozmetikust (csak a szemöldököm miatt járok), kontaktlencsét, kozmetikumokat, előfizetéseket (Netflix és youtube premium van), egyéb kiadásokat, a lakás a családé, a rezsit anyukám fizeti külön. Budapesten lakom, annyira nem jövök ki belőle, a kaja már 50 ezer legalább, pedig nem eszem sokat, főleg magamnak főzök és pl. húst sem eszem. Egyéb kiadások alatt olyanokat értek, mint pl. ha kifogy a vitamin, amit szedek, vagy a fájdalomcsillapító, vagy most éppen allergiás vagyok, ehhez kell orrspray, vennem kell egy könyvet stb.
Ha neked nem kell rezsit, számlákat, lakbért fizetned ebből és még kaját sem nagyon (nekem az viszi el a legtöbb pénzem ilyen élelmiszerárak mellett), akkor szerintem bőven elég, nem kevés.
Ha jól kijössz belőle, bőven elégedett lehetsz. Mivel az alap dolgokra nem kel költeni, ahogy írtad.
8-10-12 évvel ezelőtt, egyetemistaként hasonló helyzetben voltam. Lakhatásra nekem sem kellett költenem, ételre se nagyon. Heti szinten 5-10 ezer forintot kaptam nagyjából, abból így bőven tudtam megtakarítani is. Tudom, hogy azóta változtak az árak, de ez akkor nekem több volt, mint elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!