Tényleg ingyenélő lennék, ahogy apám mondja, mert egyetemistaként nem adok bele a rezsibe?
Egyetemista vagyok, mellette pedig részmunkaidőben dolgozom, hogy tudjam fedezni az egyetemmel kapcsolatos kiadásaim (nyomtatás, könyvvásárlás stb), illetve a szórakozásom, valamint van, hogy ruhát/cipőt is saját pénzből veszek.
A diplomához szükséges nyelvvizsga miatt járok nyelvtanfolyamra is. Többen járunk egy tanárhoz, mindig óra után kell fizetni. Múltkor csak nagy pénzem volt, megkérdeztem apám, hogy fel tudná-e váltani nekem. Mikor mondta, hogy nem, kérdeztem, nincs-e véletlen 2000 forintja(ennyi az óradíj). Ekkor elkezdett szidni, hogy én egy mocskos ingyenélő vagyok, és hogy ne is várjam tőle, hogy finanszírozza a nyelvtanulásom. (fél éve tanulom a nyelvet, eddig egyszer kértem tőle pénzt).
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a nagyimmal lakunk (nagyim lakásában), apám pedig egy 20-ast ad bele a háztartásba, segítséget meg aztán ne várjon tőle az ember. Én tanulás és munka mellett is igyekszem segíteni, porszívózom, elmosogatok, teregetek, ha látom, hogy fogytán van a pl kenyér otthon, megyek a boltba pótolni.
Nem élünk nagy lábon, ezért megérteném, hogyha dolgoznék, és nem adnék bele az otthoni költségekbe, akkor ingyenélőnek titulálna, de így nem tudom megérteni.
Nem vagy az.
Én apád helyében inkább büszke lennék arra hogy ilyen önálló, talpraesett gyerekem van.
Jól értem, hogy a nagyi fizeti a kajád, a fűtést, a vizet, a szemetet, a netet, a tévét, a csatornát, a gázt, a villanyt? És ezek után megkérdezed, hogy ingyenélő vagy e?
Ha valakinek nem esett volna le: a nagymama tartja el. Az apját is. Mondom a nagymama. Ő fizet mindent. Mármint ami az élethez kell. És megkérdezi ezek után, hogy ingyenélő e..?
Kérdező: az vagy. És apád is. És nem, egyáltalán nem mentség, hogy neked kell a lóvé a szórakozásra, amíg egy idős ember tart el téged és here apádat. Basszus, ez de gáz... Sose esett meg az öregen a szíved?
Ingyenélő nem itt kezdődik...
Nem vagy az! 🙃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!