Szégyellem, ahogy apám viselkedik, mit tehetnék?
A szüleim elváltak, apa rögtön össze is cuccolt az új nővel, a nagymamám is hozzájuk költözött, mert szlovákiai magyar, ott élt kint, de most, hogy meghalt a nagypapám, nem.akart ott egyedül maradni.
Namármost apám szerintem anno eltanulta a nagypapámtól, hogy a nagymamámmal hogy kell viselkedni...
A párommal két éve vagyunk együtt, egy év után elvittem apumnak is bemutatni és apa az ebédnél úgy viselkedett a nagymamámmal, hogy majdnem elsüllyedtem szégyenemben, a barátomnak is kikerekedett a szeme.
A csúcs az volt, amikor felajánlottuk, hogy segítünk behozni az ételeket, megjegyezte a nagymamámra, hogy nem kell segíteni, a cselég majd behozza!
Ezt jeleztem neki utána, de ő váltig tagadta, hogy csúnyán kezelné a nagymamámat.
Apámat annyira nem kedvelem, hogy az esküvőmre sem akarom meghívni és a barátomat sem akarom többet hozzájuk elvinni.
Mit tehetnék? :(
1.: nem tudom elköltöztetni, mivel az ő anyja, én pedig még anyukámmal élek, egyetemista vagyok és nincs saját keresetem sem. Teljesen rájuk van utalva...ráadásul ő háztartásbeli volt, tehát nyugdíja is alig van, csak egy minimális özvegyi nyugdíj nagypapám után.
A gond az, hogy még anyukám is azt mondja, hogy azt nem lehet megtenni, hogy nem hívom el az esküvőre, mert ő az apám. Ha nem tenném meg, óriási botrány lenne (nem házasodom még a barátommal össze, majd akkor, amikor már lesz keresetem és tudjuk finanszírozni saját pénzből, de sokszor beszélgetünk róla).
Szerintem már meg is fogalmaztad, hogy mit kéne csinálj.. Bízz jobban magadban és vedd komolyan az érzéseid. Szerintem a te, azaz csak a ti dolgotok, hogy kit hivtok meg az esküvőtökre. Lehet, hogy néhány rokonnak nem tetszik majd, de ez már az ő dolguk.
Sajnálom nagymamád. Nálunk is valami hasonló a helyzet (nagybátyámmal, aki egy vadállat), de az van sajnos, hogy nagymamám már megszokta, hogy ő cseléd.. Nem is érzi jól magát máshol, nem is költözne el. Nagyapám verte is, merthát a férfi az úr a háznál..:(
Én a helyedben apummal nagyon-nagyon minimálisan tartanám a kapcsolatot, vagy ha szükséges egy időre teljesen meg is szakitanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!