Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért éreznétek, ha a gyereket...

Miért éreznétek, ha a gyereketek csak 4-6 havonta járna haza látogatóba?

Figyelt kérdés

23 éves, tehát felnőtt, de értitek gondolom a kontextusból a "gyerek" szót.

100 kilométerről van szó, autóval még nagyobb forgalom mellett is kb. 1 órás út.

2023. márc. 1. 08:53
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
92%
Ha "félidőben" te meglátogatod, máris kétszer annyi találkozás van.
2023. márc. 1. 11:57
 32/58 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem gáz az, ha a szülő annyira nem tud mit kezdeni magával, miután kirepültek a gyerekek, hogy az egyetlen életcélja az, hogy mikor jön má' látogatni.

Felnőtt embereknél az évi 2-3 alkalom normális, húsvét, karácsony, meg a kettő között még egyszer random.

Ahogy a gyereknek, úgy a szülőnek is (újra) meg kell tanulnia önállóan élni az életét.

Másrészt ez mindig élethelyzetfüggő, míg a frissen kirepült egyetemista el sem tudja képzelni, hogy ne menjen haza minden hétvégén, egy fiatal felnőttnél a saját élete, és később a saját maga által alapított saját családja van a középpontban (ugye, abban azért egyetértünk, hogy a férj/feleség az elsődleges anyuékkal szemben).

Aztán ha már unokák is vannak, ez megint változik, mert akkor - jó esetben - a gyerek és a nagyi kedvéért megint gyakoribbak a találkozások.

2023. márc. 1. 12:12
 33/58 anonim ***** válasza:
12%

Ennyi hálátlan senkiházit... Tehát, nem kötelessége egy gyereknek a szüleire néha ránézni... Aha...

Bezzeg, ha már haldoklik az utolsó szülő is, már dörzsölitek a tenyereteket az öröklendő házért...

Inkább semmilyen kölyke ne legyen az embernek, mint ilyen hálátlan dögök... Még egy akváriumi halnak is több lelke van, mint nektek...

2023. márc. 1. 12:15
 34/58 anonim ***** válasza:
87%
Kár itt szidni bárkit is. Továbbra sem tudunk semmit. Lehet, hogy nem találkoznak havonta, de gyakran beszélnek. Lehet, hogy valamiért nincsenek jóban. Bármi lehet.
2023. márc. 1. 12:18
 35/58 anonim ***** válasza:
24%

"Felnőtt embereknél az évi 2-3 alkalom normális, húsvét, karácsony, meg a kettő között még egyszer random."

Ne haragudj, de ha neked ennyi igényed van látni a saját gyereked, ne is vállalj inkább egyet sem, felesleges, kutyát tartani olcsóbb is.

Mondjuk, az én anyámnak is ennyi igénye volt rám, aztán nem értette, mikor mondtam, hogy hagyjuk is ezt az egész erőltetett látszatkapcsolatot. Hát a barátaimmal többet találkozom, mint évi 3 alkalom.

Azért, mert a két sátoros ünnepen kívül gyakrabban is találkoznak az emberek, még van saját életük, bár úgy látom, ez itt egyeseknek fura, nem is értem.

2023. márc. 1. 12:19
 36/58 anonim ***** válasza:
81%
Ha jól érezné magát szülei társaságában, nyilván gyakrabban menne. Eszerint nem érzi jól magát, a kérdező gondolkodjon el, vajon miért nem.
2023. márc. 1. 12:20
 37/58 anonim ***** válasza:
100%

Én azokat a rokonokat látogatom ritkán, akiket nem kedvelek, meg akiknél nem kölcsönös a dolog. Nem csak elvárni kell, hogy jöjjenek, neked is menni kell (kivéve, ha fizikailag nem vagy képes rá).

Gondolom nem túl jó veletek a viszonya, ha ilyen ritkán jár hozzátok, vagy csak még fiatal, elvan a saját életével, 23 évesen én se voltam annyira kíváncsi a szüleimre.

2023. márc. 1. 12:54
 38/58 anonim ***** válasza:
12%

Ez is kiválóan mutatja, mennyi gonosz, rosszindulatú, hálátlan ember van a magyar nép között, hogy lepontozzátok azokat a válaszolókat, akik szerint kötelessége a gyereknek látogatni a szüleit... Hányni tudnék az ilyen emberektől...

Szerencsére, igen csak fogyóban van a magyar nép! Úgyhogy egyszer kihal ez a nyomorult nemzet...

2023. márc. 1. 12:58
 39/58 anonim ***** válasza:
18%
Vagyis, inkább azt írnám, hogy illő a gyereknek a szüleit látogatnia.
2023. márc. 1. 12:59
 40/58 anonim ***** válasza:
88%
Hát mert fasságokat írsz. Nem kötelező látogatni.
2023. márc. 1. 13:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!