Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért éreznétek, ha a gyereket...

Miért éreznétek, ha a gyereketek csak 4-6 havonta járna haza látogatóba?

Figyelt kérdés

23 éves, tehát felnőtt, de értitek gondolom a kontextusból a "gyerek" szót.

100 kilométerről van szó, autóval még nagyobb forgalom mellett is kb. 1 órás út.

2023. márc. 1. 08:53
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
74%
Tegyük fel, átlag dolgozó emberről van szó. Tehát heti 5 napon át 8 órát dolgozik, 2 napot szabad. Ezen a két szabadnapon van ideje a barátaira, a párjára, ha van, a hobbijara, pihenesre, minden másra. Ha négy havonta megy haza, akkor konkrétan minden negyedik hétvégét/magára szanhato idot a szüleivel áldoz.
2023. márc. 1. 09:54
 12/58 anonim ***** válasza:
35%

Valami oka biztos van, lehet, hogy a kapcsolat nem túl jó, de az is lehet, hogy nagyon elfoglalt.

Jelenleg én is pont 23 éves vagyok és kb.100 km-re lakom a szüleimtől, de 2-3 hetente hazalátogatok, mert szeretek otthon velük lenni, még ha nincs semmi program akkor is. Tudom, hogy ha sokkal ritkábban járnék haza az bántaná a szüleimet, plusz én is szeretném kihasználni a közösen eltöltött időnket amennyire csak lehet.

2023. márc. 1. 09:56
 13/58 anonim ***** válasza:
41%

Ja igen, lehet itt magyaràzni, hogy mindenki éli az életét, meg ez az élet rendje, stb., de én ezt csak ilyen önmegnyugtatásnak, mellébeszélésnek tartom.

Az rendben van, hogy 100 km távolság mellett nem találkoznak hetente a felek, de azért 4-6 havonta, ne már, tényleg, ahol ilyen szinten nincs igénye egymás társaságára a szülőnek és gyerekek, itt amúgy sincs túl sok szeretet meg érdeklődés, csak ilyen langyos megszokásos kapcsokat, hogy "ránézek, mert csakazanyám", de amúgy annyira nem érdekli az embert, mi van vele.

De megjegyzem, ez oda-vissza megy kérdező, az is gàz, ha te sose akarod meglàtogatni a gyereket, nem kezdeményezel látogatást, csak elvárod, hogy a gyerek menjen. Ergo, téged sem érdekel annyira a saját gyereked, hogy látni akard.

Nem is értem, minek idejönni az 1500 km-kel, ez nem releváns itt, ahogy az sem, hogy jó lenne ott a kapcsolat, ahol hetente találkoznak, ott is lehet sz*r, de nem ez volt a kérdés, hanem hogy miért nincs igénye a szülőnek és gyereknek találkozni. Hát bmeg, nem tizedik ági rokonról van szó, legyünk már őszinték legalább, hogy nincs szoros igazi kapcsolat, csak az köt össze bennünket, hogy rokonok vagyunk.

Nem mindig van ezzel baj, meg lehet az oka, csak felesleges letagadni, meg olyanokat írni, hogy ez az élet rendje, nekem elég félévente látni a szüleimet/gyerekemet, mert annyira azért nem hiányoznak, de azért úgy szeretem őket, blabla. Persze.

Akik szeretik egymást, szeretnek együtt lenni, és nem félévente egyszer.

2023. márc. 1. 09:58
 14/58 anonim ***** válasza:
26%

Hétköznap is tud az ember a barátaival, párjával találkozni és mindemellett a hobbyját is csinálni, továbbá ha valaki hazamegy a szüleihez hétvégén nem lesz elvágva az élete, hogy na akkor nem mehet ki a házból. Ugyanúgy csinálhatja a hobbyját és találkozhat a barátaival, szóval egyértelmű, hogy szimplán nem akar hazamenni a gyerek valami miatt.

De úgy látom, itt sokaknak nem jó a kapcsolatuk a szüleikkel, ha azokat lepontozzák akik gyakran hazajárnak, mert szeretik a családjukat, mintha valami rossz dolog lenne.

2023. márc. 1. 10:06
 15/58 anonim ***** válasza:
18%

Elég szomorú, 11 - es, ha a gyerek az idejéből "áldozatnak" fogja fel, hogy a szüleire kell fordítani...

Havonta egyszer nem megérdemlik azok az emberek, akik felenevelték, főztek - mostak a gyerekre, hogy a gyerek odatolja a képét...?

2023. márc. 1. 10:11
 16/58 anonim ***** válasza:
80%

Nekem jó a kapcsolatom a szüleimmel, de van saját életem és bizony van, hogy hétvégente konkrétan SEMMIT nem akarok csinálni, csak henyélni. Van úgy dolgozó embereknél.

A párjával se biztos higy tud találkozni, mert lehet hogy ellentétes időbeosztásban dolgoznak, vagy a másik fáradt a napi munka után, dolga van még, akármi. Felnőtt külön élő emberként nem kell beszámolni se q szülőknek q mindennapokrol. Attól még, hogy nem megy haza minden vasárnap a gyerek még lehet más módon is kapcsolatot tartani.

Anyám sosem akadt ki rajta, hogy miért nem járok haza 3 havonta, évente, akármi, miért csak 2 évente megyek. Azért, mert van, hogy a párommal akarok nyaralni menni és épp nem Magyarországra. Bumm.

2023. márc. 1. 10:11
 17/58 anonim ***** válasza:
82%

15!

Ennyi erővel a szülők is oda tolhatjak hozzá a képüket,nem?

2023. márc. 1. 10:12
 18/58 anonim ***** válasza:
69%

nem értem miért nem lehet felfogni, hogy nincs mindenki ráfüggve a szüleire

Ritkán járok haza, de ha gond van, mindig számíthanak rám és fordítva is.

Ők úgy neveltek minket, hogy az élet rendje, hogy kirepülünk. Pont ezért nagyra becsülöm őket, hogy nem b aszogatnak minket, hogy menjüüüünk már le. Amikor kedvem van, lemegyünk.

Azért mert felneveltek, ennyivel tartozok nekik? Nem azért neveltek fel, hogy legyen társaságuk öreg korukra. Érdekes módon el tudják magukat foglalni.

Lehet lepontozni

2023. márc. 1. 10:14
 19/58 anonim ***** válasza:
95%

15, nem.

Nem érdemli meg a főzéssel mosással automatikusan 🤦‍♀️

Sőt, tartani sem kell a kapcsolatot, ha valamelyik félnek az káros vagy bántó.

Nincsenek ilyen kötelező kínos nyomasztások amit meg KELL tenni. Felnőtt emberek vagyunk, azzal tartom a kapcsolatot akivel akarom.

2023. márc. 1. 10:15
 20/58 anonim ***** válasza:
97%

Bírom amikor ez az érv, hogy a gyereknek illik "letolni a pofáját" :D érted, eleve ennyire örül neki a szülő is, hogy azt mondja, hogy a gyerek igenis "tolja le a képét"

Lol.

Aztan az ilyeneknél mindig kiderül hogy ők életükben nem voltak a gyereknél csak a gyerek másszon folyton Alsóröcsögére hogy meglegyen a heti b@sztatás, családi élet címén amit gyűlöl a gyerek csak hát ugye mami besértődne ha nem menne :D

2023. márc. 1. 10:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!