Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért éreznétek, ha a gyereket...

Miért éreznétek, ha a gyereketek csak 4-6 havonta járna haza látogatóba?

Figyelt kérdés

23 éves, tehát felnőtt, de értitek gondolom a kontextusból a "gyerek" szót.

100 kilométerről van szó, autóval még nagyobb forgalom mellett is kb. 1 órás út.

2023. márc. 1. 08:53
1 2 3 4 5 6
 1/58 anonim ***** válasza:
75%

Örülnék neki, hogy jól érzi magát, halad, boldogul.

Néha adjon életjelet, amúgy meg élje az életét.

2023. márc. 1. 08:55
 2/58 anonim ***** válasza:
81%
Én ennyiszer sem jártam haza, de nem igazán érdekelt, mit gondolnak, mivel ha hazamentem pontosan ugyanazt csináltuk, mint messziről telefonon. Ültünk és beszélgettünk, nulla program. Ezt telefonon is lehet. Amúgy meg egy forinttal sem támogattak, így 2 munkahely + egyetem + albérlet/saját háztartás mellett szép is lett volna még hazajárkálni hetente.
2023. márc. 1. 09:00
 3/58 anonim ***** válasza:
75%
kb. ennyiszer járok haza, mindenki éli a saját életét, ez az élet rendje
2023. márc. 1. 09:07
 4/58 anonim ***** válasza:
90%

Két oka lehet: vagy az otthoni légkör illetve a kapcsolatotok miatt van így.

Vagy az ő jelenlegi élete miatt.

Ti milyen gyakran látogatjátok?

2023. márc. 1. 09:14
 5/58 anonim ***** válasza:
85%
Látogasd meg te, ha annyira hiányzik.
2023. márc. 1. 09:20
 6/58 anonim ***** válasza:
98%
Az a fontos, hogy te mit érzel. Mi nem tudjuk milyen a kapcsolatotok, milyen volt, mi vezethetett idáig. Saját magunkból tudunk kiindulni, az pedig nem te vagy.
2023. márc. 1. 09:25
 7/58 anonim ***** válasza:
72%

Azt érezném, jó sz*r szülő lehettem, ha a gyereknek ennyire teher meglátogatni, és nem igényli a szorosabb kapcsolatot.

Nekem rossz, érzelmileg bántalmazó/elhanyagoló szüleim voltak, na hozzájuk 10 km-ről is évente kétszer jártam kényszerlátogatóba, aztán hagytam is az egészet végül. A férjemnek normàlis, szerető, jóindulatú szülei vannak, nagyon jó a légkör, velük, majdnem minden héten találkozunk, de 2 hetente mindenképpen, szeretünk oda járni, telefonon is beszêlünk hét közben.

Na, ez a különbség. Mondjuk az ilyen emberek, mint az első kommentelő, dettó fura, hogy neki ennyi igénye van a saját gyermekére, hogy jóvanaz, ha hazamegy egy évben 2-3 alkalommal. Az ilyennek a gyereke nem is megy majd, akire ennyire nem kíváncsiak a szülei.

2023. márc. 1. 09:31
 8/58 anonim ***** válasza:
89%

Felnőtt, nem is egy helyen éltek. Szerintem ebből semmi nem derül ki. Lehet, így is jó a kapcsolat. Lehet, hogy nem találkoztok hetente, havonta, de beszéltek telefonon, videón.

Akik egy városban laknak és minden héten találkoznak, azok között se biztos, hogy jó a kapcsolat.

Az biztos, hogy nem stresszelném, és nem zsarolnám érzelmileg. Fiatal felnőtt. Lehet, hogy később máshogy alakul, pl. ha idősebb lesz, vagy lesznek unokák.

2023. márc. 1. 09:34
 9/58 anonim ***** válasza:
47%
Hát én két évente járok haza 1500km-rol. Nincs ezzel semmi baj. Neki, nekik erre van igényük. Ennyi
2023. márc. 1. 09:39
 10/58 anonim ***** válasza:
37%
“Éli az életét.” Azért ha a szülei ennyire nem tartoznak bele az életébe, az elég furcsa. 200km-re lévő nagymamát is legalább havonta látogattuk.
2023. márc. 1. 09:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!