Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Önzőség, mert nem akarok...

Önzőség, mert nem akarok gyereket?

Figyelt kérdés
A nyáron egybekelünk a párommal. Amikor bejelentettük otthon, anya örült neki és gratulált is. Egészen addig semmi gond nem volt, amíg el nem kezdett azon ábrándozni, hogy fogja majd az unokáját dédelgetni. Amikor közöltük vele, hogy nem akarunk gyereket, kiakadt. Elkezdte mondani, hogy milyen önző vagyok, nem is veszem figyelembe, hogy ő bezzeg milyen áldozatot hozott értem. Közöltem vele, hogy ez a kettőnk döntése, és elég nagy vagyok már, erről egyedül dönteni.

2023. febr. 20. 09:05
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
79%
Nem itt kell leverni a hisztit mert szar az életed, köszi.
2023. márc. 27. 15:17
 42/53 anonim ***** válasza:
65%

33# ki beszélt itt előírásról?

Józan ész, minek házasodni ha úgyse akarnak ezek gyereket?

Csak egy indokot mondj kérlek! De az pozitív legyen!

2023. márc. 27. 15:53
 43/53 anonim ***** válasza:
81%

42, miért, ha akarnak, akkor minek házasodni?

Amúgy meg a házasság szerintem arról szól, hogy jelképesen és törvényileg is egybekötik az életüket, mert szeretik egymást. Gyerek ide vagy oda.

2023. márc. 27. 15:57
 44/53 anonim ***** válasza:
68%

43# De minek?

Mert amúgy nem szeretik egymást?

Vagy..szerinted a házasságkötéssel bizonygatod a rokonoknak barátoknak hohy huha, te elkeltél ám, meg szerelmes vagy?

A faaaaaszt.

2023. márc. 27. 16:47
 45/53 anonim válasza:
81%
#42 Mondjuk azért, mert szeretnének bemenni egymáshoz a kórházba hozzátartozóként, vagy örökölni egymás után, netán közös hitelt felvenni, vagyonközösségre lépni? Ezekre lehet meghatalmazást, végrendeletet, írni, de miért jobb az, mint a házassági papír?(Direkt csak a száraz, jogi érveket-előnyöket hoztam fel.) A logikád szerint akkor a meddők se házasojanak? Jó, hogy nem már termékenységi igazolás kell a házasságkötéshez. xD
2023. márc. 27. 18:20
 46/53 anonim ***** válasza:
22%

45# Ezt hívják érdekházasságnak.

Jah, hogy örökölhess utána.

Lehúzni anyagilag. Értem miért fontos ez a nőknek.

Továbbra sem vagy meggyőző hogy minek házasodni ha nem akarnak gyereket.

2023. márc. 27. 19:36
 47/53 anonim ***** válasza:
81%

46, te nagyon ostoba vagy, már nem azért...

Azért is lehet ám az örökség fontossága, mert nem akarja, hogy a saját családja (szülője, ha még él, testvére, stb) örököljön utána és kifejezetten annak fontos, aki feltételesen meghal és nem fordítva.

Hiába neked magyarázni, látszik hogy egy szerencsétlen nőgyűlölő soviniszta vagy, akinek nem jött be a boldog párkapcsolat lap az életben. Sajanállak, szánalmas vagy. A házasság pedig a szerelemről szól jó esetben, ennyi.

2023. márc. 27. 19:51
 48/53 anonim ***** válasza:
72%
46, miért ha akarnak kölket, az miban más, ahhoz minek a házasság?
2023. márc. 27. 19:52
 49/53 anonim ***** válasza:
19%

48# Mondjuk azért hogy ne kelljen papírok után futkorászni hogy ki az apja annak a szerencsétlen gyereknek. +Babaváró, stb.

Amúgy meg úgyis elválnak előbb vagy utóbb de az lesz.

Vagy lehúznak 50 évet együtt úgy, hogy százszor szétverik egymást mert egymás idegeire mennek. 😆

2023. márc. 27. 20:05
 50/53 anonim ***** válasza:
70%

#40: Mondom én, hogy nem megy át a falon az info.

A szokásos hibába estél, úgy adtad elő a dolgot te is, ahogy ilyenkor szoktátok, miszerint egy egyetemleges helyes álláspont van, ami ha máskor nem is, utólag igazolódni fog. És ha most máshogy is dönt a kérdező, még látszólag helyeselsz is, azért odateszed, hogy ez később bebizonyosodik, hogy rossz döntés volt. Csak azt felejted el, hogy neked rossz döntés lett volna utólag, ha nem csinálsz gyereket, neki pedig nem. Ezt nem veszitek észre. Mármint, hogy a jelenlegi álláspont után nem fog mindenki ugyanoda kifutni az életében, ugyanazokkal a konzekvenciákkal. Kápísi?

2023. márc. 28. 07:13
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!