Önzőség, mert nem akarok gyereket?
Figyelt kérdés
A nyáron egybekelünk a párommal. Amikor bejelentettük otthon, anya örült neki és gratulált is. Egészen addig semmi gond nem volt, amíg el nem kezdett azon ábrándozni, hogy fogja majd az unokáját dédelgetni. Amikor közöltük vele, hogy nem akarunk gyereket, kiakadt. Elkezdte mondani, hogy milyen önző vagyok, nem is veszem figyelembe, hogy ő bezzeg milyen áldozatot hozott értem. Közöltem vele, hogy ez a kettőnk döntése, és elég nagy vagyok már, erről egyedül dönteni.2023. febr. 20. 09:05
31/53 Psycho válasza:
Egyáltalán nem önzőség. Az, hogy édesanyád unokát akar, az az ő igénye. Az, hogy Te nem akarsz szülni, az pedig a tiéd. Ki szülné a gyereket? Te. Te ezt nem akarod. Reális, racionális döntés. Ő viszont befolyásolni akar Téged: a saját igényét a Tiéd elébe helyezi.
Ha valaki önző ebben a szituációban, az édesanyád. Természetesen nehéz lehet neki ezt elfogadni, ha ő unokára vágyott, de meg kell értenie, hogy ez nem az ő döntése. Itt ő csak alkalmazkodhat.
33/53 anonim válasza:
28, hol van előírva, hogy a házasság csakis a gyerek miatt kell, hogy megtörténjen?
34/53 anonim válasza:
Hátha egyszer bele törődik, bár fordított esetben lehet én is így lennék vele. Nem akarom a választásotokat megkérdőjelezni, de később olyan szintű üresedés lesz hogy nektek nincs míg másnak van megvan az öröme vele és boldogság minden lesz körülötte. Ez hatalmas döntés.
35/53 anonim válasza:
#34: Te is irigy vagy mindenre, ami bárki másnak van?
36/53 anonim válasza:
Nem és nem is így értettem csak rosszul fogalmaztam, ez nem az irígységről szól, hanem arról hogy milyen jó lesz majd ha öreg leszel és lesz egy kis életke aki annyira szeret és ölelget majd és boldoggá akarod majd tenni és ilyenek. Ezeket az érzelmeket meg nem lehet pótolni ez teljesen más gesztus teljesen más érzésekkel.
37/53 anonim válasza:
#36: Akkor én is rosszul fogalmaztam meg, ami bárki másnak jó, az neked is biztosan jó?
38/53 anonim válasza:
Hát én nem kötekedem ez a te agyafúrt monológod, az hogy kinek mi jó döntse el maga. Én csak véleményt formáltam te álltál bele. Sziaaa
39/53 anonim válasza:
#38: Én nem álltam bele, csak visszakérdeztem. De úgy látom talált, szóval iszkiri és lehet máshol terjeszteni a mantrát :) attól tartok nem ment át a lényeg a kérdéssel.
40/53 anonim válasza:
Mi az hogy iszkiri?! Meg mi nem ment át? Azért mert a másik oldalt is szemléltettem? Te meg homokba dugod a fejed, húzd ki belőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!