Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Önzőség, mert nem akarok...

Önzőség, mert nem akarok gyereket?

Figyelt kérdés
A nyáron egybekelünk a párommal. Amikor bejelentettük otthon, anya örült neki és gratulált is. Egészen addig semmi gond nem volt, amíg el nem kezdett azon ábrándozni, hogy fogja majd az unokáját dédelgetni. Amikor közöltük vele, hogy nem akarunk gyereket, kiakadt. Elkezdte mondani, hogy milyen önző vagyok, nem is veszem figyelembe, hogy ő bezzeg milyen áldozatot hozott értem. Közöltem vele, hogy ez a kettőnk döntése, és elég nagy vagyok már, erről egyedül dönteni.

2023. febr. 20. 09:05
1 2 3 4 5 6
 11/53 Metionin ***** válasza:
89%
Mégis mi benne az önzőség? Pont az az önző, aki akar, mert direkt létrehoz egy új embert saját magának. Anyukát ideje felvilágosítani, hogy az unoka nem érdem és nem ajándék, legfőképpen nem "jár". Gyereket mindenki magának szül, ő anno választhatott, szült, te is választhatsz, nem szülsz. Pont. Amúgy meg röhej, hogy az papol az önzőségről aki ilyesmivel zsarolja a saját gyerekét.
2023. febr. 20. 10:10
 12/53 anonim ***** válasza:
88%

Gyereket vállalni az önzőség - ugyanis csak a SAJÁT ÉRDEK vezérli azokat, akik akarnak. :)

Ez nem rossz, persze, de attól önzőség.

2023. febr. 20. 11:13
 13/53 anonim ***** válasza:
83%
Aki gyereket vállal, az eleve kiró egy halálos ítéletet egy emberre
2023. febr. 20. 11:31
 14/53 anonim ***** válasza:
77%
Egyáltalán ki az, aki a mai világban gyereket akar vállalni? Nincs az a pénz, amiért gyereket szülnék...
2023. febr. 20. 11:39
 15/53 anonim ***** válasza:
94%

Neem.

Pont anyád az önző. Nem azért szült gyereket, hogy a gyereknek jó legyen, simán csak a saját érdekeit nézi.

2023. febr. 20. 12:08
 16/53 anonim ***** válasza:
93%
Mindenkinek a saját döntése és magánügye, hogy vállal-e gyereket, vagy nem. Ez a felvezetés pedig, hogy ő "áldozatot hozott, te pedig nem akarsz", elég csúnya, ráadásul logikai bukfenc van benne. Ha ő áldozatként, teherként élte meg a gyerekvállalást, miért várja el mástól ugyanezt "nekem rossz volt, neked is legyen rossz" alapon? (Ki is az önző?) Ha pedig nem teher, akkor miért lenne önző, aki kihagyná? Ettől függetlenül vannak olyan emberek, akik teljesen rá vannak függve erre a témára, és nem hagyják vele békén a másikat. Én 38 éves vagyok már, és sem az egészségügyi állapotom, sem az élethelyzetem nem alkalmas arra, hogy gyerekem legyen (ráadásul olyan betegségek futnak a családban, amiket ha őszinte vagyok, nem is lenne tisztességes továbbadni). Ehhez képest még mindig b.szogatnak vele folyamatosan. Belefáradtam már, és inkább rájuk hagyom.
2023. febr. 20. 13:22
 17/53 anonim ***** válasza:
91%
Nem önzőség.
2023. febr. 20. 14:03
 18/53 anonim ***** válasza:
92%
Nem vagy önző. Úgy éljetek, ahogy nektek tetszik. Anyád szüljön magának, vagy fogadjon örökbe.
2023. febr. 20. 14:19
 19/53 anonim ***** válasza:
91%
Miért ő milyen "áldozatot" hozott? Ő döntött a szülés mellett, onnantól kutya kötelessége felnevelni a gyereket. Ez nem áldozat hanem kötelesség.
2023. febr. 21. 00:30
 20/53 anonim ***** válasza:
91%
Ja persze, anyàd szerint dögöljön meg a szomszéd tehene is. Hàt nem.
2023. febr. 21. 01:25
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!