A szüleim kivételeznek a tesómmal?
Mikor a nővérem született, vettek egy lakást, azzal a céllal, hogy majd az övé lesz mikor 18 lesz. Most meg is kapta. Én még akkor nem születtem meg.
Viszont megkérdeztem a szüleim én mit kapok mikor 18 leszek, és a start számlámat fogom, amire 10 éve minden családit befizettek meg azelőtt ami járt "utánam" is egy összegben. Ez most 3.3 millió forint, ami lássuk be, nem egy 64 négyzetméteres lakás ára.
16L
Nekem van egy bátyám, aki egy telket kapott míg pici volt, ami a nevére is került. Aztán elváltak a szüleim. Apa újra megházasodott abból született meg a húgom. Ő most kapott egy lakást (2 szobás és jó helyen van) amit felújítottak neki és még be is rendezték. Hogy én mit kaptam!? Amikor a feleségemmel vettünk lakást (felújítandó, 3 szobás panel), akkor a lakás vételár 10%-ba szállt be. Ez 6 éve 2 millió volt.
Kérdeztem apát, hogy én miért maradtam ki a sorból. Először azzal védekezett, hogy amikor én kerültem sorra, akkor váltak el, mert hogy anya megcsalta apát (kit érdekel?). De ez ugye nem válasz. Aztán az volt az indok, hogy a feleségem révén megoldódott a lakhatásom. De ugye ez sem válasz. Végül aztán kinyögte az igazságot, ami nem más, mint hogy: "így jártam".
Azt hozzáteszem, hogy apának bőven lett volna lehetősége támogatni. Vannak földjei, nyaraló, fullra felújított ház, befektetés, stb.
Sovány vigasz, de a testvér közül jelenlegi állás szerint én fogom a legtöbbre vinni és nem első sorban anyagi értelemben értem.
Látod, 41-nek is tönkretette a testvérkapcsolatát, de még a szülővel való kapcsolatát is, hogy nem foglalkoztak azzal, hogy kb egyenlően támogassák a gyerekeiket ezek a szülők. 41-esnek is mindig ott lesz a tüske, süt belőle a keserűség, "de én fogom a legtöbbre vinni", szegény próbalja magát vigasztalni. Tényleg mi a francért nem képesek a szülők előre gondolkodni? Most lehet izélni, hogy ez anyagiasság, de hát mindenki pénzből él, a francba is, es amikor végig kell nézni, hogy a két tesóm kap mindenfélét, én meg semmit, akkor azért az nagyon tud fájni.
Mondom ezt úgy, hogy az én szüleim igyekeztek mindig is hasonlóan támogatni minket, nyilván nem 100% ugyanúgy, de nagyon hasonlóan, és nincs is neheztelés, jó a kapcsolatunk és örülünk egymás sikereinek. De anyukám így járt, mint a kérdező, és mindig fájni fog neki és nem érti, hogy miért nem kapott ő semmit és a nővére meg mindent.
41 nél mondjuk árnyalja a képet, hogy a húgának már másik anyja van, és egy olyan házasságból születtek a javak. Szerintem furcsa lenne ha a 20+ éve másik nővel tartó házasságból egyszer csak kapna a volt feleség gyereke egy fullos lakást.
Egy telek meg valljuk be, nem sokat ér, kivéve ha mondjuk Budapest belvárosában van, de ha az xedik faluban kapott telket a bátyja, akkor jobban járt a 41-es a maga 10%-ával.
41-es amúgy a saját anyukádtól mit kaptál? Mert ha az új nővel való házasságból vannak elvárásaid akkor a vér szerinti anyádtól is meglehetnek ugyanazok legalább.
41-es vagyok.
Apa új felesége anyagilag nem sok vizet zavar. Apa hozza oda a pénzt a vállalkozásával.
Lehet ígyis gondolkodni, meg úgyis gondolkodni, de ez esetben az eredményen nem változtat, hogy sem anyával, sem egyedül, sem az új feleségével sem támogatott ily módon apa.
Anyának volt egy lakása, amit eladott és a bátyámmal köztünk elfelezte. És azért azt sem szabad elfelejteni, hogy anya szimpla rendőr volt, amíg nyugdíjba nem ment. Ő az egyetlen az összes nagyszülők közül, akit valóban foglalkozik az unokákkal. Többieket csak addig érdekli, amíg elutazunk hozzájuk. Így bár lehet, hogy anyagilag nem támogatott úgy, de ennél értékesebbet ad.
Egyébként az esetemben ez már bőven túl mutat az anyagiakon. Apa a munkáján és az a köré épülő dolgon kívül semmihez sem ért. Se főzni, se mosni, se semmi. Sőt, nyugdíjasként az anyjával él, mert még otthonról sem tudott elköltözni. Érzelmi intelligenciája a nullához közelít. Gyerekként csak a munkáján keresztül tudtam megközelíteni, egyébként meg bakfitty. Amikor eldöntöttem, hogy melyik szakközépbe akarok menni, akkor a támogatás vagy az érdemi beszélgetés helyett csak temetett, hogy akkor nem lesz belőlem semmi. Jah, semmi. Köztársasági ösztöndíjjal végeztem el az egyetemet...
Jah, amúgy kívülről nézne abszolút értem, hogy szánalmas a vigaszom. Viszont nincs a családban még egy olyan feleség, mint nekem. Nincs a család még két olyan gyerek, mint nekünk. És senki más nem is foglalkozik annyit a jövőjükkel, mint mi. A lakásunk bár panel, de margit szigeti panorámája van. Újításokban abszolút élen járunk -> a feleségem gyerekkora sem volt egyszerű, így igyekszünk minden magunkkal hozott rossz beidegződést levedleni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!