Mikor a nővérem született, vettek egy lakást, azzal a céllal, hogy majd az övé lesz mikor 18 lesz. Most meg is kapta. Én még akkor nem születtem meg.
Viszont megkérdeztem a szüleim én mit kapok mikor 18 leszek, és a start számlámat fogom, amire 10 éve minden családit befizettek meg azelőtt ami járt "utánam" is egy összegben. Ez most 3.3 millió forint, ami lássuk be, nem egy 64 négyzetméteres lakás ára.
Szerintem családilag üljetek meg megbeszélni. Hátha sikerül meggyőzni őket és eladni a lakást, az árból meg 2 másikat kihozni. Bár a nővéred szerintem ennek az ötletnek nem fog örülni, mert ki örülne annak, ha fele olyan értékes és nagy lenne a lakása?
2023. febr. 18. 12:59
22/47 anonim válasza:
Nincs ilyen, hogy azt csak te öröklöd, kérdező, az a baj. A nővéredet kötelesrész mindenkeppen fogja illetni. A szüleid meg nagyon jól tudják, hogy rohadt nagy a különbség aközött, hogy most azonnal saját lakásban lakhatsz, meg aközött, hogy 30-40 év múlva lesz egy lakás, amiből még a nővéredet ki is kell vásárolni. Csak csitítani akarnak, hogy nyugi legyen. Ez a ne legyél irigy duma bicskanyitogató, basszus. Ez így óriási különbségtetel.
De sajnos semmit nem lehet csinálni. Valószínüleg meg fog romlani a viszonyotok. Bennem ez tutira örök tüskét hagyna.
2023. febr. 18. 13:06
23/47 anonim válasza:
"én - remélhetőleg - sokáig nem tudok sajátot szerezni"
Ha azt reméled, hogy sokáig nem tudsz sajátot szerezni, akkor mi a gond?
(Fogalmazz már legalább annyira jól, hogy ne az ellenkezőjét írd annak, mint amit akarsz...)
Szerinted hány év múlva lesz szükséged saját lakásra és arra a feladatra, hogy saját magad vezesd az egész háztartást amellett, hogy főállásban tanulsz és/vagy dolgozol is?
2023. febr. 18. 13:08
24/47 A kérdező kommentje:
A remélhetőleg az öröklés miatt írtam úgy.
Nővéremmel írtak valami papírt, hogy lemond a javamra erről a lakásról, de azt mondta anyu, hogy át is írják rám, ha akarom, ők meg haszon élvezők lesznek apuval.
2023. febr. 18. 13:17
25/47 anonim válasza:
Az a baj ezzel, hogy majd azt te öröklöd stb, higy a szüleid azért meg elég sokáig élnek, sok mindent csinálnak. Ki tudja, mikor lesz szükség a lakásból származó pénzre? És ha súlyos betegek lesznek és ápoláskell vagy öregotthon? Azt bizony a saját ingatlanból kell finanszírozni. Ne haragudj, kérdező, én tényleg nem szeretnélek hergelni, de nekem felment a vérnyomasom ettől a sztoritól. Egyáltalán nem biztos, hogy ez a lakas valaha a tied lesz. Az meg, hogy "valami papírt" írattak alá a nővéreddel, semmi. Azonkívül ha tényleg hivatalosan előre lemondatják az örökségről közjegyző előtt stb, akkor ha ők adósságot hagynak hátra majd, akkor az is csak a tied lesz, a nővérednek nem lesz vele dolga. Szóval ez az egész sehogy sem jön ki, ez nem fair. Jól megszívtad, sajnálom.
2023. febr. 18. 13:26
26/47 anonim válasza:
Ha utálkozva akarod élni az életedet, akkor filózzál olyanokon naphosszat, amit a 25. írt, ha viszont boldog ember akarsz lenni, akkor örülj annak, ami van: boldog és egészséges szüleid és testvéred, tető a fejed fölött, stb.
A boldogság döntés kérdése!
2023. febr. 18. 13:37
27/47 anonim válasza:
Az a baj hogy nem látad a papírt a másik meg hogy bármikor visszavonhatják,semmit nem ér hogy azt mondják hogy te öröklöd,lehet csak azért mondták hogy papírt iratak vele alà hogy ne piszkáld öket ezel de mikor oda kerülne hogy mutassák meg a papírt akkor még csak hebegnének mert semmilyen papír nincs,de biztos a segitségedet elfogadnák,hát én biztos hogy elhuznék ha betöltöttem a 18 át,sok sikert és sajnálom
2023. febr. 18. 13:45
28/47 anonim válasza:
Ismeretségi körömben volt hasonló, ott a szülők egyike örökölt egy házat (szülőjétől), és azt az idősebb lányuknak adták. (Még mindkét lányuk otthon lakott akkor, 2-3 év volt közöttük). Az idősebb így amikor családot alapított lépéselőnyben volt, nem kicsit. A fiatalabb amikor férjhez ment, mindent maguknak kellett megteremteni, önerővel, hitellel vettek lakást, megoldották. Aztán eltelt 30 év, az anyukájuk beteg lett, napi szinten ápolni kellett, a fiatalabb testvér a történtekre hivatkozva nem vállalt be semmit, élte világát, utazgatott a férjével. Az idősebb pedig az ágyhoz kötött beteget rendezgette 15 évig még. Ilyenre sem árt gondolni a szülőknek.
2023. febr. 18. 14:58
29/47 anonim válasza:
Nem mindegy, hogy történt. Ha anno a szüleid egyből a nővéred nevére vették a lakást, mert pl nem gondolták, hogy lesz még egy gyerekük, akkor valahol védhető, próbálnak kompenzálni téged, bár egy kB 50 év múlva esedékes örökség nem nagy vigasz. Viszont, ha a saját nevükre vették anno a lakást, most meg egy az egyben odaajándékozták a nővérednek csak azért, mert anno neki szánták, az ordas nagy parasztság. Tenni sokmindent nem tudsz, mert ők rendelkeznek azzal, hogy mit adnak a vagyonukból a gyerekeknek és mikor, de ez jogosan lehet tüske számodra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!