A szüleim kivételeznek a tesómmal?
Mikor a nővérem született, vettek egy lakást, azzal a céllal, hogy majd az övé lesz mikor 18 lesz. Most meg is kapta. Én még akkor nem születtem meg.
Viszont megkérdeztem a szüleim én mit kapok mikor 18 leszek, és a start számlámat fogom, amire 10 éve minden családit befizettek meg azelőtt ami járt "utánam" is egy összegben. Ez most 3.3 millió forint, ami lássuk be, nem egy 64 négyzetméteres lakás ára.
16L
A szüleidet gyűlölöd ennyire vagy a tesódat?
Miért?
Szerintem nagy korkülönbség van a két gyerek között, nem?
Nem csak 2 év, tehát nem most lett 18 éves az első gyerek, hanem már jóideje.
Hány éves a tesód kérdező?
Gondolom piciként a nővérre lett írva a lakás, azzal utólag már sok mindent nem lehet kezdeni, a gyámhivatal igen szigorúan ellenőrzi a kiskorú vagyonát.
Persze ettől még meg lehetett volna beszélni a nagylánnyal, hogy izé, el kéne adni, de nem ismerjük a teljes történetet.
Kérdező, miért nem kérdeztél vissza, hogy nem érzik-e ezt egyenlőtlennek?
"Viszont megkérdeztem a szüleim én mit kapok mikor 18 leszek" - ez azért így elég pofátlanság, akármit kapott is a tesód.
Igen, ha azt vesszük, hogy ő kapott egy lakást, te meg nem fogsz, az sz*vás, de ez van. Téged majd máshogy támogatnak majd.
Amiben most élünk, majd én öröklöm. Csak én is jobban örültem volna sajátnak.
Az öröklést meg nyilván nem "várom", az morbid lenne.
Csak kicsit igazságtalannak érzem amiatt, hogy én - remélhetőleg - sokáig nem tudok sajátot szerezni, a tesóm meg úgy indul, hogy van. Felvetettem a témát, anyu azt mondta ne legyek irigy, ez az enyém lesz majd meg én pénzt is kapok kompenzációnak, hogy ugye nem rögtön. Meg ez a lakás nagyobb is, mert ez 78nm, eggyel több szoba van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!