Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak hogy ha anyám...

Mit csináljak hogy ha anyám állandóan kivételezik a tesómmal? L/20

Figyelt kérdés
Akármit mondhatok vagy csinálhatok mindig a tesóm a jobb mindenben. Hogy ha összeveszünk mindig csak neki ad igazat. Pedig én sem viselkedem olyan rosszul, persze nekem is megvannak a magam hibái. Mindig csak a tesómmal beszélget vele ossza meg a problémáit, velem sosem. amikor beszélnék neki valamiről mindig azt mondja hogy ne érdekli, és csak hülyeségeket beszélek. Azt mondja mindkettőnket ugyanúgy szeret és nem kivételez, de én ezt nem így érzem.
2014. márc. 12. 11:09
 1/10 anonim válasza:
Néhány napig ne foglalkozz velük legyél kozonyos mintha idegenek lennének. Hidd el idegesíteni fogja anyukádat hogy nem érdeklődsz utána.
2014. márc. 12. 11:24
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha ez mindig is így volt, akkor sztem ez a helyzet nem nagyon fog változni. Nagyon utálom, ha egy szülő különbséget tesz ilyen szinten a gyerekei között. De igazából 2 dolgot tehetsz:

1. Te nem így fogod csinálni

2. Eljön az az idő, amikor a szülőnek lesz szüksége arra,h a gyereke meghallgassa, segítsen neki. Szerintem sok ilyen szülő ekkor jön rá,h valamit elrontott (remélhetőleg). Nem bosszúállásra gondolok, de én azért annyit biztos mondanék "emlékszel,h miket mondtál nekem anno? Keresd meg a tesómat a problémáddal."

2014. márc. 12. 11:37
 3/10 A kérdező kommentje:
Ez sajnos mindig így volt. Már kisebb koromban is. Pedig én vagyok a fiatalabb. Amikor megemlítem neki ezt az egészet mindig azt mondja hogy mindkettőnket ugyanúgy szeret, de a viselkedéséből nem ez látszik.
2014. márc. 12. 11:44
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem egy öcsém van, és énis úgy érzem h többre tartsa az öcsémet, mindig kiemeli, stb.

1.nek igazat adok, próbálj közömbös lenni, én mindig "bezárom a kaput", tehát bezárkózom előtte, ez általában mindig idegesíti.

18/L

2014. márc. 12. 11:58
 5/10 A kérdező kommentje:
Már ezzel is próbálkoztam, de utána mindig azt mondja hogy én állandóan veszekedni akarok, meg hogy önző vagyok. Van olyan amikor a tesómnak nem akarok valamit odaadni ami az enyém, akkor is mindig önzőnek tart.
2014. márc. 12. 12:13
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem biztos hogy ot szereti jobban az is lehet hogy vele jobban megbeszeli a problemakat vagy o a gyengebb elesetebb. Mit nem akarsz odaadni neki?
2014. márc. 12. 12:17
 7/10 A kérdező kommentje:
Pedig inkább én vagyok a gyengébb. A tesóm az én dolgaimat szokta elszedni pl. ékszer vagy ilyesmi.
2014. márc. 12. 12:21
 8/10 anonim válasza:

Kérdező... együtt érzek veled. Nálunk is én vagyok a kisebb és mindig a nővéremet védi(k). Már kiskorom óta így van. Igazából már meg is szoktam. De komolyan. Én megmondtam anyának hogyha a későbbiekben számítani akarnak valakire,akkor tesómra számítsanak,de ő tuti,hogy nem fog segíteni nekik,mert még magát sem képes eltartani... Igen,lehet,hogy ezért védik annyira,mert nem olyan "életképes",mint én,de nekem akkor is nagyon rosszul esik,hogy mindig én vagyok a hülye,a hibás stb. Szerintem ezzel sok mindent nem fogsz tudni csinálni. Max akkor változik ez meg,amikor elköltözöl otthonról,mert akkor nem kell már velük élned. Én ezt tervezem most.

19/l

2014. ápr. 6. 11:03
 9/10 anonim ***** válasza:

én is mindig ezt éreztem. aztán egyszer nagyon sokat lelkiztünk a hugommal és kiderült h ő is így érzi.

szerintem ez testvérek között természetes, az anyuka nem tud mindig mindenkire figyelni, lehetetlen, főleg ha többen is vannak.

Ha jobban belegondolsz biztos vissza tudsz emlékezni olyan pillanatokra, amikor neked adtak igazat, vagy veled beszélgetett többet. inkább próbálj meg a kettőjük beszélgetésébe te is bekapcsolódni, ahelyett h kellemetlenül érzed magad és negatív érzéseket táplálsz.

ráadásul két testvér sem lehet egyforma. egyértelmű h nem lehet ugyanarról a dologról beszélni két külön emberrel. a kommunikáció két emberen múlik....

2014. ápr. 7. 22:40
 10/10 anonim válasza:
Nálunk úgy van hogy a kisteóm kap mindent és vele van a legtöbbet foglalkozva.már azt is meg próbáltam hogy minél jobb jegyeket hozzak haza de ez sem segitett.de sajnos sokszor elő fordult hogy rosszabakat és ezért nagyon meg lettem verve sokszor félek ilyenkor meg szólalni vagy ki menni a szobámból.meg mindig úgy volt hogy ha valameikünknek szülinapja volt mindakettőnk kapott valamit ebből veszekedés volt úgy hogy ezt a modszert már n használjuk.nemrég volt a szülinapom de úgy volt hogy kapok egy kutyust de nem kaptam a végén semmit de bezzeg ma anya el hencegte hogy valami állatot fog kapni a kistesóm és konkréten majd nem sírtam hogy neki kepes venni ilyeneket nekem meg nem egyáltalál nem vagyok írigy de ez nagyon rosszul esik.de ennek nem tudok mit tenni😭😭
2022. márc. 6. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!