Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim kivételeznek a...

A szüleim kivételeznek a tesómmal?

Figyelt kérdés

Mikor a nővérem született, vettek egy lakást, azzal a céllal, hogy majd az övé lesz mikor 18 lesz. Most meg is kapta. Én még akkor nem születtem meg.

Viszont megkérdeztem a szüleim én mit kapok mikor 18 leszek, és a start számlámat fogom, amire 10 éve minden családit befizettek meg azelőtt ami járt "utánam" is egy összegben. Ez most 3.3 millió forint, ami lássuk be, nem egy 64 négyzetméteres lakás ára.

16L

2023. febr. 18. 09:36
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
94%
Nekem van egy olyan érzésem (kívánom, hogy ne legyen igazam), de ilyet azok a szülők szoktak csinálni, akik az egyik gyereküket röghöz akarják kötni. Arra számítanak, hogy nem fog így elköltözni a gyerekük, mert neki ígérték a szülői lakást/házat, akár még a nevére is íratják (persze haszonélvezettel terhelten), csak hogy maradjon velük, mint későbbi gondozó. Meglehetősen önző dolog ez, de létezik ilyen felfogás.
2023. febr. 18. 15:25
 32/47 anonim ***** válasza:
7%

"ilyet azok a szülők szoktak csinálni, akik az egyik gyereküket röghöz akarják kötni"

Meg azok - főleg ilyen inflációs helyzetben, mint ami most van -, akiknek van már egy lakásnyi félretett pénzük és nem akarják, hogy a bankban zsugorodjon össze, hanem akkor már inkább ingatlanba fektetik, és akkor már inkább a nagykorú gyerekükre íratják egyből, hogy ne kelljen majd később az átírással külön köröket futni.

A kérdező egyszerűen irígy, pedig mindene megvan.

2023. febr. 18. 15:32
 33/47 anonim ***** válasza:
88%

15.32, ha nekem két gyerekem van, akkor úgy is lehet plusz lakást vásárolni, hogy saját névre veszem és az idősebb lány lakhat benne addig, amíg a kisebbel nem tudni, mi lesz, hogy lesz. Semmi bajlódás nincs az átírással, illetékmentes egyenesági rokonok között, sőt ma már testvérek között is az ajándékozás.

A kérdező nem irigy, csak fejlett az igazság érzete, messze jobb helyzetbe hozták a szülők a testvérét, mint őt.

2023. febr. 18. 15:36
 34/47 anonim ***** válasza:
6%
Túlságosan unatkozik, azért gyártja magának a problémákat. Tíz évig még simán otthon lakhat, annyi idő alatt meg egy csomó minden változhat még, pl. lehet, hogy a tesója külföldre költözik, és máris ott van neki a pecó, ha külön akar menni. Milliók cserélnének vele, csak jódolgában nem tudja, hogy min problémázzon...
2023. febr. 18. 15:39
 35/47 anonim ***** válasza:
87%
34, nincs igazad. Egyrészt a kérdező nem írta, hogy otthon lakhatna akármeddig. A masik, hogy ha a tesó kiköltözik az ingatlanából, attól az még az ő tulajdona, nem hiszem, hogy a kishúgának engedné, hogy laknon benne, ha ki is adhatja jó pénzért. Lehet, hogy itt trollkodsz meg direkt rosszindulatúan értetlenkedsz, de muszáj leszögezni, hogy butaságokat beszélsz. Ez a "mindene megvan" pedig simán csak olyasmi, amiről fogalmunk sincs.
2023. febr. 18. 16:40
 36/47 anonim ***** válasza:
7%

"Lehet, hogy ... direkt rosszindulatúan értetlenkedsz ..."

Meg az is lehet, hogy a kérdező rosszindulatúan irigykedik a testvérére.

2023. febr. 18. 16:48
 37/47 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező 50-60 éves leszel mire a lakást megörökölnéd, majd az unokáidnak lesz jó, nem neked. Szerintem nagyon igazságtalan az egész, amúgy a nővéred is tehetne ellene, ha lenne benne egy kis igazságérzet hogy így kisemmiztek téged családi összefogással. Ha ilyet csinálnának velem szerintem amint tudnék elmennék és vissza se néznék. Más lenne ha egyikőtöknek se tudnanak adni semmit, de így olyan szinten vagy semmibe véve hogy az már égbekiáltó.
2023. febr. 18. 17:09
 38/47 anonim ***** válasza:
100%
36, te a családodban biztosan mindig a kapó fél vagy, ezért vagy olyan megértő a kérdező nővérével.
2023. febr. 18. 17:37
 39/47 anonim ***** válasza:
90%

36 csak trollkodik szerintem.

Az a baj, hogy hiába van a nővérének igazságérzete, ha vele meg aláírattak valami sajtcédulát, hogy "lemond" az örökségről. Ugyebár nem lehet csak bizonyos dolgokról lemondani, csak az egészről, tehát az adsigra összegyűlt pénz, értéktárgyak, minden ide tartozik. Nyilván nem fogja azt mondani, hogy ezek után majd még el is felezem a tesómmal a lakásomat. Ezek a szülők nagyon elcseszték ezt az egészet, erre rá fog menni a két testvér kapcsolata. Borzalmas.

2023. febr. 18. 17:43
 40/47 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azt a lakást kellett volna kettéosztani, mert így igazságtalan. Ő kapásból külön tudja kezdeni az életét, Te nem, sőt, igen valószínű, hogy majd ha ápolásra szorulnak, az is a te sarad lesz, lévén te kapod a szülői lakást, és nyilván addig, mire az a lakás "felszabadul", már te is a magad életét élnéd. Akkor fogsz jól járni, ha a párodnak lesz saját lakása, aztán egyszer csak a nyakadba pottyan az örökség.

Egyebktől eltekintve: én nem adtam volna oda egyikőtöknek se a lakást, hanem a kiadásából bejövő bevételből segíteném a gyerekeket, egyenlő arányban, és azzal kalkulálnám az öreg napjaimon a bevételt. Nem almoznék ki ennyire magam alól, sose tudhatja a szülő, mikor kelleneke a javai egy öregotthonhoz, vagy csak ahhoz, hogy méltó módon zárhassa az életét. A könykök meg ráérnek marakodni a koncon, ha már a szülő a föld alatt lesz, kár volt már most megalapozni a gyűlölködés és az irigység okozta "kellemes" családi kapcsolatot!

2023. febr. 19. 08:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!