Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért csak akkor szeret,...

Anyám miért csak akkor szeret, amikor büszke lehet rám?

Figyelt kérdés
Ezt már megfigyeltem 26 év alatt. Csak akkor vagyok jó neki, csak akkor fogad el, ha elérek valamit az iskola vagy a munka területén. Csak akkor látok rajta büszkeséget. A személyiségemet közben nem szereti. Elért eredmenyek, sikerek nélkül, magától sosem mutatta azt hogy én jó lennék, szerethető. Hanem sőt. Egész életemben csak kritizált, és mindig a hibáimra reflektált. Neki csak az volt a lényeg hogy adjon enni, és ruhát. Ezen kívűl sosem foglalkozott velem.
2023. febr. 14. 06:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
73%
Ezt hívja a sématerápia könyörtelen mércének.
2023. febr. 14. 06:46
 2/15 anonim ***** válasza:
90%
Akkor 26 év után vedd észre, hogy anyád nem a támaszod, kezdj el önmagad véleményt alkotni magadról. Nem kell egy életen azt lesni, hogy anyuka vajon hányasra értékel. Aki a saját szerepében megbukott, az ne értékeljen téged, arra ott vagy te és a téged szerető emberek.
2023. febr. 14. 07:16
 3/15 anonim ***** válasza:
91%
A büszkeség meg a szeretet nem ugyanaz.
2023. febr. 14. 07:16
 4/15 anonim ***** válasza:
85%
Anyám ugyanez volt. Mindig a külsőségek meg hogy ki mennyire vitte. Ezek után ítélte meg az embereket. Ezért a testveremet sokkal jobban szerette mint engem. O jobban megfelelt az általa tökéletesnek tartott képnek. Nekem már vannak gyerekeim. Igyekszem nem olyan lenni mint O. Úgy szeretni a gyerekeimet ahogy vannak.
2023. febr. 14. 07:29
 5/15 anonim ***** válasza:
92%
Mert nyilván akkor érzi sikeresnek az ő anyai működését. Ekkor kapja meg azt a megerősítést, ami a magabiztosságát alátámasztja. Merthogy amúgy bizonytalan önmagában, saját teljesítményében.
2023. febr. 14. 07:34
 6/15 anonim ***** válasza:
91%
Vagy amoylan ösztönzésként, de ez iszonyat ritka és nem is jó megoldás.
2023. febr. 14. 08:21
 7/15 anonim ***** válasza:
81%

Csatlakozom az 5-ös válaszolóhoz!

Nekem ugyan még nincs gyerekem - és itt máris elnézést kérek a következő példáért - de van egy kegyetlen csúnya, idegbeteg, mentett kiskutyám, akit nagyon szeretek. Nyilván nem vagyok rá büszke, mert nem nyer kiállításokat és még viselkedni sem nagyon tud, de én annyira szeretem, hogy el nem cserélném semmilyen másikkal. Gondolom majd a gyerekemmel is így leszek!

Hát szerintem sem ugyanaz a szeretet, meg a büszkeség.

2023. febr. 14. 08:22
 8/15 anonim ***** válasza:
87%
Te miért akarsz neki megfelelni?
2023. febr. 14. 08:26
 9/15 anonim ***** válasza:
76%
Az ilyen nem anya, csak egy biológiai gép, aki megszült téged.
2023. febr. 14. 09:30
 10/15 Metionin ***** válasza:
91%
Ugyanilyen az enyém is. Nem téged szeret, hanem az eredményeket, amikkel villogni lehet. Krva nehéz megszabadulni az ilyen módon belénk nevelt megfelelési kényszertől, de kivitelezhető. Amúgy nekem anyám a mai napig bejátssza, hogy amikor épp minden faja az életemben, akkor csicseri cuki szülő, de amint a legkisebb kudarc ér, úgy fordul el, mint a szélkakas. És persze megy a nagy csodálkozás, hogy a cuki időszakban sem kötődöm hozzá, nem nyalizok vissza, nem fogadok el semmit. A különbség, hogy míg ez fiatalabb koromban megviselt, már szarok rá, élem az életem és nem izgat, hogy ő épp a nyalis vagy az utálós fázisában van épp. Nincs szükségem rá, ahogy neked sincs már felnőttként szükséged anyádra. Ha nem foglalkozik veled, akkor így járt, majd te se foglalkozz vele ha ő igényli. Vedd körül magad olyan emberekkel, akik önmagadért szeretnek, ez rajtad múlik. A vér szerinti családodat nem választhatod meg de azt, hogy felnőttként kik vesznek körül, igen.
2023. febr. 14. 09:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!