Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért csak akkor szeret,...

Anyám miért csak akkor szeret, amikor büszke lehet rám?

Figyelt kérdés
Ezt már megfigyeltem 26 év alatt. Csak akkor vagyok jó neki, csak akkor fogad el, ha elérek valamit az iskola vagy a munka területén. Csak akkor látok rajta büszkeséget. A személyiségemet közben nem szereti. Elért eredmenyek, sikerek nélkül, magától sosem mutatta azt hogy én jó lennék, szerethető. Hanem sőt. Egész életemben csak kritizált, és mindig a hibáimra reflektált. Neki csak az volt a lényeg hogy adjon enni, és ruhát. Ezen kívűl sosem foglalkozott velem.
2023. febr. 14. 06:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
91%
Az enyém ugyanilyen. Imádja hangoztatni, ha jó eredményt érek el, a kudarcokat meg szégyelli, pedig ez is az élet velejárója. Ha valaki a gimi alatt megkérdezte, mit szeretnék a jövőben, gyorsan a szavamba vágott, hogy nekem mindenképp a nyelvekkel kell foglalkoznom. Valóban jó a nyelvérzékem, 7 nyelven megtanultam, de nem ezzel képzeltem el akkoriban a jövőmet. Az egyetemen tényleg jó eredményeket értem el, mégis jobbnak hazudta őket másoknak, mint a valóság. Tehát neki már szégyellni kellett, ha nem csak ötöseim voltak, pedig azért az egyetemen bizony gyakori a gyengébb jegy is. Az egyetem után elvégeztem egy posztgraduális képzést, ami engem is ténylegesen érdekelt. Itt volt az első alkalom, hogy egyezett az elképzelésünk. Viszont emellett elmentem dolgozni szállodai recepciósként, ami szerintem nem egy alja munka egyébként. Mikor ezidő alatt valaki kérdezte, mivel foglalkozom, csak a tanulmányaimat mondta, mert szégyellte a "rangon aluli" munkámat. Sajnos az ilyen szülők a gyerekeiken akarják kiélni azt, amit ők nem értek el, utána pedig a saját sikerükként állítják be.
2023. febr. 14. 10:09
 12/15 anonim ***** válasza:
73%

"A személyiségemet közben nem szereti. "

Es? Van ilyen. Szeretem, imádom a gyerekem, az életem adnám érte, de nem szeretem a személyiségét. Tökéletes ellentétem, ami alapból nem lenne baj, de az értékrendeje is az. Nem, nem azért, mert úgy lett nevelve. Büszke se nagyon lehetek rá, mert nincs miért. De ettől még szeretem.

2023. febr. 14. 11:31
 13/15 anonim ***** válasza:
76%
Mert egy komplexusos nyomoronc, akit csak a felszín érdekel, közben a pszichológus meg az önismeret az büdös-tisztelet a kivételnek!-. Az, hogy közben te belerokkansz pszichésen, leszarja, neki igazolás kell, hogy nem feleslegesen szült meg...
2023. febr. 14. 16:39
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Én apámmal vagyok úgy, hogy anyagi részről egy szavam se lehet, tényleg. Azért hálás is vagyok. De mint szülő, hogy figyeljen rám, hogy megkérdezze hogy vagyok vagy eljöjjön magától hozzánk ilyenek tényleg semmit sem tesz. Amíg otthon laktam se foglalkozott velem. Egy ideig én mentem utána, hogy szót kicsikarjak belőle, aztán meguntam a kezdeményezést. Az ivást választotta helyettem amikor megkértem maradjon otthon... Szerintem sosem volt rám büszke, mindig mindenben kb olyan hülyének nézett, még abban is aminek mi néztünk utána mert éppen benne voltunk a helyzetben. De ő látta a tv-ben meg azt mondták, hogy... Mondom az nem úgy van, megkérdeztük stb. Ha én mondok valamit, az biztos hülyeség, az nem úgy van. Már több mint 1 éve nem volt nálunk, mert eszébe sem jut, hogy eljöjjön ha szét unja magát sem. Nem lakunk olyan messze, 1 óra kocsival.

Szóval átérzem... Konkrétan egyáltalán nem foglalkozik velem apám ha én nem megyek el, nem is látom. De már én sem hívom fel túl sűrűn, mert meguntam hogy ennyire nem számítok.

2023. febr. 16. 16:06
 15/15 anonim válasza:
100%
Az én anyám is ugyan ezt csinálja. Csak akkor érdeklem, ha valamit "elértem". Ezért folyton megfelelési kényszerem van meg egy rakás mentális betegségem. Ráadásul mióta ASD-vel diagnosztizáltak és magántanuló lettem semmibe vesz és csak kritizálni tud. Én 15 éves vagyok úgyhogy egy ideig még el kell viselnem, de te már felnőtt vagy úgyhogy azt javaslom, hogy próbálj minél kevesebbet találkozni vele, mielőtt még lelkileg megnyomorít.
2023. febr. 16. 20:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!