Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rosszul esik, hogy az anyám...

Rosszul esik, hogy az anyám mindig a párom pártját fogja velem szemben? Túlreagálom ezeket?

Figyelt kérdés

Anyukámmal alapvetően jó a kapcsolatunk, nem az van, hogy egy héten egyszer beszélünk 3 percet telefonon. Megbeszélek vele sok mindent, ő is velem, de ami egyre jobban zavar, hogy ha mondom, hogy volt egy-egy vitám a párommal, vagy valami nézeteltérés, azonnal az ő pártját fogja és hogy kérjek tőle rögtön bocsánatot, engeszteljem ki, neki van igaza. Olyan dolgokkal kapcsolatban, amiknél szerintem egyértelmű, hogy nincs igaza.

Például megsértődött a párom, mert az egyetemen ebben az a félévben nem úgy vettem fel az óráimat, nem azokhoz az oktatókhoz, akikhez ő mondta. Vagy akartam menni bulizni a barátnőimmel, kb. félévente 2-3 alkalom van, ha megyek velük így az éjszakába, kicsit tovább maradva. Mielőtt indultam, összeveszett velem, hogy hogy gondolom, hogy olyan ruhába megyek, vele ez meg sem lett beszélve és hogy akkor mostantól ő is eljár hetente bulizni huszonéves lányokkal, ha ez már így megy itthon. Ez az öltözködés téma a mindennapokban is kényes dolog, mert hogy ne öltözzek kihívóan, ne vegyek fel kivágott felsőket, rövid ruhákat, vagy ami az alakomat követi... Pedig nem öltözködöm k_rvásan, az egyetemre, hétköznapokon a 'business casual' vonalon mozgok, itthonra, vagy rohangálós napokon joggereket veszek fel, bulizni, randizni meg kicsit csinosabban megyek, de akkor is a 'kevesebb több' elvét vallom, nincs kint mindenem. De nem is szeretnék csak és kizárólag garbókban járkálni...

Több mindennel is ez van, ezek kiragadott példák csak. Meg ilyeneket mond, hogy ő mennyire sajnálja a páromat miattam, milyen nehéz lehet engem így elviselni, hogy mindig ellent mondok, nem hallgatok rá semmiben. És hogy most már felhívja, hogy bocsánatot kérjen tőle a viselkedésem miatt és megköszönje, hogy így is elvisel és szeret. Nekem ez nagyon rosszul esik, mert olyan, mintha ők lennének a felnőttek, én meg valami neveletlen kisgyerek, akinek sosem lehet igaza.

2023. febr. 9. 18:17
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
75%
Eléggé kontrolláló a párod, ami baromira nem egészséges, egyértelműen látszik, hogy totál más a felfogásotok alapvető értékekben. Önmagadat teszed tönkre, ha mellette maradsz, nem lesz boldog jövőtök, ha ennyire különböztök.
2023. febr. 10. 13:26
 52/56 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez elképesztő...

Az is felcsesz, hogy nem vagy hajlandó válaszolni a nyilvánvaló kérdésekre, miszerint hogy lehetsz együtt egy ilyen emberrel?!

Másik, hogy hogy lehet ennyire felelőtlen, önállotlan, egy egyébként okos lány, hiszen egyetemre jársz... ?!

És hidd el, semmilyen rossz érzésem nincs feléd, nem szeretnélek így direkt megsérteni, de az írásaidból az jön le hogy próbálod eladni magad egy önálló, magabiztos nőnek, aki pontosan átlátja a problémát és pontosan tudja, mi a gáz a párjával, de mégis vele maradsz, ezáltal nem vagy komolyan vehető.

Másrészt, anyukád a saját szemszögéből a legjobbat akarja neked, hiszen neki ez a viselkedés a természetes.

De én komolyan hiszem, hogy ezen a birtokláson-féltékenységen nem lehet változtatni, a párod nem fog megváltozni, maximum csak akkor ha tényleg segítséget kér, és teljesen tiszta lapot kezd. De nem hiszem én, hogy ez megfog történni, nem is írtál olyasmit hogy szeretne nagyon változtatni a viselkedésén.

Én immár 7-éve vagyok házas, és a férjem soha nem volt se birtokló, se féltékeny. Vannak férfi barátaim, férfi munkatársaim, akikkel ugyanúgy beszélgetek mint a nőkkel, és még soha nem volt probléma belőle. Neki is vannak női barátai - ismerősei, munkatársai, akikkel ő is jóban van. Nincs ezzel semmi gond, ez konkrétan az élet, hogy emberek vesznek körül, ha bízol a párodban megse fordul a fejedben a megcsalás lehetősége.

Nem hiszem hogy ez a srác akkor bízna benned, vagy csak egyszerűen önző és totálisan kiakar sajátítani magának, ami ugyanúgy nem egészséges.

Mindenesetre, te életed, te döntésed, de az írásaidból látszik, hogy nem tudsz neki alárendelődni (helyesen) így ez folyamatos vita lesz köztetek.

2023. febr. 11. 10:14
 53/56 A kérdező kommentje:

Van bennem egy adag "tanult tehetetlenség" úgymond. Tehát sokszor úgy érzem, képtelen vagyok egyedül valamire, legyen mellettem valaki mindig, aki segít, ott van, elintézi nekem/helyettem.

A párom ennek az ellentéte, magabiztos, mindent irányítani akar, használja gátlástalanul a befolyását minden helyzetben. Biztonságban érzem magam mellette már emiatt is, mellé jön az, hogy számomra azt az anyagi biztonságot is megadja, amire vágyom. Mert viták után eszembe jut az, hogy akkor sokkal boldogtalanabb voltam, mikor egyedül voltam és nem volt az életem része. Kb. ez az a szint, hogy inkább sírok a Mercedesben, mint a biciklin.

2023. febr. 11. 10:44
 54/56 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy biztonságban vele - álbiztonság. Ural, tehát nem kell magadért felelősséget vállalnod, saját döntéseket hoznod, a saját életedet élned. Igen fontos dolgokat hoztál most fel, ez a lényeg. Ne ilyen látszatboldogságot keress, mert ez nem az! Lesz majd olyan ember, aki mellett önmagad lehetsz, nem a bábja. Az anyagi biztonságot pedig meg tudja teremteni egy valódi társ is, nem egy rabszolgatartó, meg te magad is idővel.
2023. febr. 11. 11:48
 55/56 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, húzz el tényleg baromi gyorsan pszichológushoz, pszichodráma foglalkozásra,családállításra, bármire, csak pszichésen önállósodj! Mert már most ordít rólad, hogy terhelt közegből jőve cseberből vederbe estél. Ha gondolod, privátban is megírhatod, melyik megyeszékhelyhez laksz a legközelebb és akkor az alapján tudok segíteni, ha gondolod. Vagy legalább pár helyet javasolni, ahová fordulhatsz.

Vagy ha nagyon nincs semmi a környéken, az Égisz Pszichológiai Műhely honlapján nézz körül, ki rendel online.

2023. febr. 11. 13:26
 56/56 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, csak családállításra ne, sarlatánok kiderítik, hogy te vagy az elhunyt ikertestvéred! Egy jó pszichológushoz lehet, de szerintem önerőből is képes vagy szakítani, ha belátod, hogy amiben élsz, az önbecsapás, két mérgező ember karmaiból - az anyád is az - kell kiszabadulnod, hogy egy olyan életet élhess, amilyet megérdemelsz.
2023. febr. 11. 19:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!