Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rosszul esik, hogy az anyám...

Rosszul esik, hogy az anyám mindig a párom pártját fogja velem szemben? Túlreagálom ezeket?

Figyelt kérdés

Anyukámmal alapvetően jó a kapcsolatunk, nem az van, hogy egy héten egyszer beszélünk 3 percet telefonon. Megbeszélek vele sok mindent, ő is velem, de ami egyre jobban zavar, hogy ha mondom, hogy volt egy-egy vitám a párommal, vagy valami nézeteltérés, azonnal az ő pártját fogja és hogy kérjek tőle rögtön bocsánatot, engeszteljem ki, neki van igaza. Olyan dolgokkal kapcsolatban, amiknél szerintem egyértelmű, hogy nincs igaza.

Például megsértődött a párom, mert az egyetemen ebben az a félévben nem úgy vettem fel az óráimat, nem azokhoz az oktatókhoz, akikhez ő mondta. Vagy akartam menni bulizni a barátnőimmel, kb. félévente 2-3 alkalom van, ha megyek velük így az éjszakába, kicsit tovább maradva. Mielőtt indultam, összeveszett velem, hogy hogy gondolom, hogy olyan ruhába megyek, vele ez meg sem lett beszélve és hogy akkor mostantól ő is eljár hetente bulizni huszonéves lányokkal, ha ez már így megy itthon. Ez az öltözködés téma a mindennapokban is kényes dolog, mert hogy ne öltözzek kihívóan, ne vegyek fel kivágott felsőket, rövid ruhákat, vagy ami az alakomat követi... Pedig nem öltözködöm k_rvásan, az egyetemre, hétköznapokon a 'business casual' vonalon mozgok, itthonra, vagy rohangálós napokon joggereket veszek fel, bulizni, randizni meg kicsit csinosabban megyek, de akkor is a 'kevesebb több' elvét vallom, nincs kint mindenem. De nem is szeretnék csak és kizárólag garbókban járkálni...

Több mindennel is ez van, ezek kiragadott példák csak. Meg ilyeneket mond, hogy ő mennyire sajnálja a páromat miattam, milyen nehéz lehet engem így elviselni, hogy mindig ellent mondok, nem hallgatok rá semmiben. És hogy most már felhívja, hogy bocsánatot kérjen tőle a viselkedésem miatt és megköszönje, hogy így is elvisel és szeret. Nekem ez nagyon rosszul esik, mert olyan, mintha ők lennének a felnőttek, én meg valami neveletlen kisgyerek, akinek sosem lehet igaza.

2023. febr. 9. 18:17
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
13%

De te még a páromnál is rosszabb vagy.

Viszont azt a hülye, aki együtt van vele. Mondjuk sincsen bunkón reagáltál itt másoknak, simán elhiszem, hogy otthon is te balhézol.

2023. febr. 10. 06:24
 42/56 A kérdező kommentje:

Igen igen, a párom a szent, én pedig a balhés, aki direkt féltékennyé teszi, hiszen ha nő vagyok és kapcsolatban élek, akkor hozzá sem szólhatok más férfiakhoz, sőt, ha ők kérdeznek valamilyen szakmai dolgot, akkor fogjam be a fülemet és kezdjek el sikítani, hát mit képzelnek...

Az értetlenkedő, kötözködő válaszokra sajnos nem lehet máshogy reagálni. :)

2023. febr. 10. 07:39
 43/56 anonim ***** válasza:
26%
Idézd már, hol mondtam, hogy szent. Azt írtam, hülye, aki együtt van vele, ergo messze nem tartom szentnek. Azt se mondtam, hogy nem beszélhetsz másokkal.
2023. febr. 10. 07:49
 44/56 anonim ***** válasza:
74%

A párommal alapvetően az a gond, hogy féltékeny és birtokló nagyon - még ma dobd ki, mert ez csak rosszabb lesz.

Pontosabban: jó eséllyel lesz egy diplomád, de ő gyorsan teherbe ejt, hogy ne dolgozhass, és ki légy neki szolgáltatva, aztán onnantól kezdve ennyi volt az életed.

Anyádat már így is tökéletesen manipulálja, csak ő meg olyan egybites, hogy észre sem veszi.

Az ilyenektől, mint a pasid, menekülni kell! Nem holnapután, vagy egy hét múlva, hanem azonnal.

Vagy ha nem, akkor benne van a pakliban, hogy esetleg megver - később.

2023. febr. 10. 08:09
 45/56 anonim ***** válasza:
77%
Szereted... igaz, hogy egy kontrollmániás brom, aki minden szrért nyávog, mint egy hisztis kölyök, igaz, hgoy terrorizál, de azért "jó a kapcsolat"... Mondd te magadtól vagy ilyen ostoba?
2023. febr. 10. 08:12
 46/56 anonim ***** válasza:
84%

Te egy bántalmazó kapcsolatban Vagy és anyukádnak is ez a normális, ebbe lök bele. Ez csak rosszabb lesz, dobd ki a párodat.

"sosem találok még egy ilyen embert, aki ennyire szeret és megad mindent". Reméljük nem találsz még egy ilyen ember, aki ennyire semmibe vesz. MI az, hogy megmondja mit vegyél fel? Mi az,hogy ő irányít Téged?

Az a baj egy percig el is hiszed,hogy ez normális kapcsolat. Távol van tőle.

2023. febr. 10. 09:11
 47/56 anonim ***** válasza:
67%
De lepontozhatsz, nem érdekel (44-es voltam).
2023. febr. 10. 09:32
 48/56 anonim ***** válasza:
17%
45, jobbat nem találna...
2023. febr. 10. 09:34
 49/56 anonim ***** válasza:
87%
Hát egyesek érdekesen gondolkodnak. Informatikus vagyok, konkrétan nincs női munkatársam. Egyetemen kettő női szaktársam volt. Nincs lehetőségem nem férfiakkal lógni, meg nem is akarok, szeretem a társaságukat. Most akkor minden egyes kávézást és ebédet külön, egyedül kéne töltenem, csak azért mert házas vagyok? :D szerencsére a férjem nem retardált, és nem, nem azért fogadja el, mert leszar és nem figyel rám.
2023. febr. 10. 11:15
 50/56 Metionin ***** válasza:
87%

Egyrészt anyád szerelmes a pasidba, benne látja a férfiideált, amit ő sosem kaphatott meg. Ha nem hagy békén, kevesebbet beszélj vele.

Másrészt a pasid egy kontrollmániás pöcs, aki a későbbiekben mindent meg fog tenni,hogy elvágjon a külvilágtól és csak az ő bábja lehess. Ezt bántalmazó kapcsolatnak hívják. Szabadulj meg tőle, amint lehet.

2023. febr. 10. 12:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!