Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rosszul esik, hogy az anyám...

Rosszul esik, hogy az anyám mindig a párom pártját fogja velem szemben? Túlreagálom ezeket?

Figyelt kérdés

Anyukámmal alapvetően jó a kapcsolatunk, nem az van, hogy egy héten egyszer beszélünk 3 percet telefonon. Megbeszélek vele sok mindent, ő is velem, de ami egyre jobban zavar, hogy ha mondom, hogy volt egy-egy vitám a párommal, vagy valami nézeteltérés, azonnal az ő pártját fogja és hogy kérjek tőle rögtön bocsánatot, engeszteljem ki, neki van igaza. Olyan dolgokkal kapcsolatban, amiknél szerintem egyértelmű, hogy nincs igaza.

Például megsértődött a párom, mert az egyetemen ebben az a félévben nem úgy vettem fel az óráimat, nem azokhoz az oktatókhoz, akikhez ő mondta. Vagy akartam menni bulizni a barátnőimmel, kb. félévente 2-3 alkalom van, ha megyek velük így az éjszakába, kicsit tovább maradva. Mielőtt indultam, összeveszett velem, hogy hogy gondolom, hogy olyan ruhába megyek, vele ez meg sem lett beszélve és hogy akkor mostantól ő is eljár hetente bulizni huszonéves lányokkal, ha ez már így megy itthon. Ez az öltözködés téma a mindennapokban is kényes dolog, mert hogy ne öltözzek kihívóan, ne vegyek fel kivágott felsőket, rövid ruhákat, vagy ami az alakomat követi... Pedig nem öltözködöm k_rvásan, az egyetemre, hétköznapokon a 'business casual' vonalon mozgok, itthonra, vagy rohangálós napokon joggereket veszek fel, bulizni, randizni meg kicsit csinosabban megyek, de akkor is a 'kevesebb több' elvét vallom, nincs kint mindenem. De nem is szeretnék csak és kizárólag garbókban járkálni...

Több mindennel is ez van, ezek kiragadott példák csak. Meg ilyeneket mond, hogy ő mennyire sajnálja a páromat miattam, milyen nehéz lehet engem így elviselni, hogy mindig ellent mondok, nem hallgatok rá semmiben. És hogy most már felhívja, hogy bocsánatot kérjen tőle a viselkedésem miatt és megköszönje, hogy így is elvisel és szeret. Nekem ez nagyon rosszul esik, mert olyan, mintha ők lennének a felnőttek, én meg valami neveletlen kisgyerek, akinek sosem lehet igaza.

2023. febr. 9. 18:17
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
30%
A feltekenység ilyen sajna.
2023. febr. 9. 22:17
 32/56 anonim ***** válasza:
17%
És nyilván nem lenne baja a többi sráccal, ha nem velük mászkálnál el. Ha valóban csak 20-30 perc szüneted van, ahhoz nem kell feltétlenül társaság, hogy áthidald. Igyál meg egy kávét, egyél valamit, pörgesd át a tiktokot, aztán el is telik az idő. Nem lenne féltékenység, ha nem adnál okot rá. Persze a te szemedben nyilván a másik a rossz, mert hogy ez baj neki. De amúgy meg igazából azt csinálsz, amit akarsz, ha nem fontos neked, hogy ez a párodnak hogy esik, akkor ne változtass rajta, menj el ugyanúgy a fiukákkal akárhova, aztán ha már nem lesz párod emiatt, akkor tudsz válogatni közülük:)
2023. febr. 9. 22:40
 33/56 A kérdező kommentje:

Kezeltessétek magatokat szerintem a 30. válaszolóval együtt, azt tudom tanácsolni! :)

Mint írtam, a legtöbb esetben vannak lányok is rajtam kívül, kb. 10-ből 1-szer van olyan, hogy nem.

Ja, és toptip:

A párotok nem azzal csal meg, akiről beszél, vagy akivel nyilvánosan együtt mutatkozik. Amiatt aggódjatok, akiről nem beszél soha! :)

2023. febr. 9. 22:52
 34/56 anonim ***** válasza:
97%
Nem rossz a kapcsolatotok???? A féltékenység, leuralás, utasítgatás, szabályozás neked nem rossz??? Hova tetted a szemedet, kislány? Csinálnád te ugyanezeket vele? Naná, hogy nem. Akkor mért veszed természetesnek? És mért zavar, hogy az anyád egyetért vele (igen helytelenül megalázkodva), miközben az nem zavar, amivel ő egyetért? Szomorúan olvasom, hogy téged nem lehet sajátmagadtól megmenteni!
2023. febr. 9. 22:56
 35/56 anonim ***** válasza:
8%
Hogyan aggódjunk amiatt, akiről nem beszél soha? Akkor arról nem is tudunk. Íme ismét egy bugyuta mondat. Egyébként meg tudni vélek mindent, mert látom mikor őszinte, és mikor nem. De szerintem ezt le is zárhatjuk itt már, mert teljesen máshogy gondolkodunk. Sajnálom a párodat, jobbat érdemel. És te is, mert ti nem vagytok egymáshoz valóak. Biztos találsz majd egy olyat, akinek minden mindegy, és akkor azzal találkozol, akivel akarsz, és nem fogja érdekelni, bár lehet hogy téged is leszar majd magasról. De legalább a jelenlegi párod az szeret és törődik veled. Neked meg az a legnagyobb bajod, hogy féltékeny. Naaajsz
2023. febr. 9. 23:05
 36/56 A kérdező kommentje:

Ha szerinted itt csak és kizárólag szeretet és törődés van, tényleg kezeltesd magad.

Nem, az nem normális dolog, hogy mikor jött értem egy vizsgámra és látta, hogy kifelé jövet beszélgettem két csoporttársammal, akik szintén akkor vizsgáztak, utána napokig nem szólt hozzám, mert hogy "rossz volt ezt látnia". De te még a páromnál is rosszabb vagy.

2023. febr. 9. 23:08
 37/56 anonim ***** válasza:
97%
Értem a problémát. Akkor miért is nem szakítasz, vagy szakítottál vele? Már rég túllehetnél rajta, és akkor ez a kérdés meg sem született volna.
2023. febr. 9. 23:14
 38/56 anonim ***** válasza:
65%
Még hányszor kell feltennünk a kérdést, hogy mért vagy vele ahhoz, hogy meghalld és válaszolj? "Te még a páromnál is rosszabb vagy!" Téged nem gondolkodtat el a saját mondatod?
2023. febr. 9. 23:27
 39/56 anonim ***** válasza:
29%
38. Rám írja, hogy még a párjánál is rosszabb vagyok.. :D Ismeretlenül is, de hát ez van. Én is kérdeztem tőle, hogy miért nem szakít akkor vele, mert így egyáltalán nem egymáshoz valóak, dehát nincs esze szegénynek, össze-vissza írogat. Először 15-20 perces kávézás, aztán már félóra-óra hosszú kávézgatás. Aztán először azt írja, hogy csak fiúkkal, utána meg azt, hogy vannak lányok is. Hát ebből most döntse el az embert, hogy mi igaz, mi nem :D kajak. leszek inkább a bunkó paraszt, aki még a párjánál is rosszabb, magamra vállalom, csak legyen vége ennek, mert katyvasz az egész. SZAKÍTS!
2023. febr. 9. 23:36
 40/56 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, gyomláld ki az életedből a pasidnak nevezett bármit... Amint önálló lettél, anyukádat is, mert aki ennyire a gyereke párjának a pártját fogja, az nem szülő...

És irány egy pszichológus, de legkésőbb a jövő hónapban!

2023. febr. 10. 02:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!