Túlreagálom, vagy jogosan esik rosszul?
Egy hete szültem. Programozott császárral, kora délután lett meg a baba.
A férjem ott volt velem a kórházban, a műtőbe nem jöhetett be. Mikor kivették a babát, pár percre odaadták neki, azután elvitték két órára megfigyelni, engem pedig befektettek az őrzőbe, ahová ugye nem lehet bejönni látogatni.
Viszont ami nagyon rosszul esett, hogy aznap délután négytől a férjemnek közös programja volt a hétéves gyerekével, aki az előző házasságából született. Ilyenkor mindig úszni mennek, és most is így történt.
Szóval délután be sem jött a babához. Igaz, hogy engem nem lehetett látogatni, de a babát megnézhette volna, sőt oda is adták volna neki kb egy fél órára. Sőt, a gyereket is behozhatta volna, ő is megnézhette volna a tesóját.
De nem, ők úszni mentek, mintha a kisebbik gyereke születésének napja is csak egy sima hétköznap lett volna.
És nekem ez igencsak rosszul esik azóta is. Nem említettem ezt a férjemnek, de ez az egész nekem úgy jön le, hogy a baba nem fontos, vagy legalábbis az elsőszülött gyereke fontosabb.
Ti mit gondoltok erről? Szerintetek rendben van ez így, vagy ti is elvártátok volna, hogy délután ugorjon (ugorjanak) be a babához egy kicsit?
igen, az első gyereke lesz mindig fontosabb
bocsi, de ő ezen már átesett és kész
tudtad eddig is
Túlreagálod, de megértem ha rosszul esik. Szerintem a férjed ezzel csak a nagyobbik gyereket védte. A legtöbb gyereknek törés az életében ha kistesó születik. Azzal, hogy egy ugyanolyan hétköznapot varázsolt a kicsi születéséből, mint amilyen egyébként is lett volna, a nagyban erősítette meg, hogy mindig mellette fog állni.
Én ezért nem ítélem el.
Szerintem túlreagálod!
Ott volt szülésnél és utána is,délután pedig a másik gyerekével volt programja.A legtöbb pasi ilyenkor bulit tart,és leissza magát a kisded tiszteletére.Az sem sokkal jobb :)
Amúgy is lehet a nagy gyerek taknyolt egy kicsit vagy náthás volt,és nem akarta megfertőzni vagy lehet csak nem akart zavarni.
Az a szerencsetlen gyerek csonka csaladban fog felnoni, az apja nelkul.
A te gyerekednek egesz csaladja lesz (ha csak az apuka el nem hagy titeket is). Szoval ne legyel feltekeny, hogy a ferjed nem boritotta fel a gyerekevel tervezett kozos programjukat.
Nem tudom mi abban a rossz, hogy nem ment vissza a korhazba a gyerekkel. Latta, nem? Megfogta, nem?
A nagytesot meg nem hiszem, hogy tulzottan erdekelne.
"Érezteti valamilyen módon, hogy a kicsi csak másodrendű? Ha nem, akkor én nem problémáznék rajta."
Háááát, szerintem érezteti, de lehet hogy ezt is csak én reagálom túl.
Itt volt a gyerekorvos, és adott időpontot mához három hétre tanácsadásra. Kifejezetten kérte, hogy a legelső alkalommal a férjem is jöjjön.
A tanácsadás hétfőnként 16 órától 18 óráig van.
És a férjem húzta a száját, hogy de akkor nem fog odaérni a nagyobb gyerekért 4re a suliba. (Szerintem nem lenne ez akkora gond, mert 5ig van ügyelet a suliban, az úszás pedig csak 6kor kezdődik, egyszer ki lehetne bírni.)
Kérte, hogy próbáljam máskorra tenni a tanácsadást. Próbáltam, nem megy.
Végül úgy döntött, hogy oké eljön, de látom rajta hogy nagyon nem tetszik neki a dolog.
Nem tudom eldönteni, hogy ez a reakció normális-e.
"Egyrészt látta már a gyereket, másrészt a másik gyerekét sem hanyagolhatja el az újabb gyerek születése miatt."
Miért hanyagolná el, ha kivételesen a kórházba jöttek volna egy fél órára, utána pedig cukrászdába/játszótérre/moziba, stb, nem pedig úszni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!