Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rosszul esik, hogy az anyám...

Rosszul esik, hogy az anyám mindig a párom pártját fogja velem szemben? Túlreagálom ezeket?

Figyelt kérdés

Anyukámmal alapvetően jó a kapcsolatunk, nem az van, hogy egy héten egyszer beszélünk 3 percet telefonon. Megbeszélek vele sok mindent, ő is velem, de ami egyre jobban zavar, hogy ha mondom, hogy volt egy-egy vitám a párommal, vagy valami nézeteltérés, azonnal az ő pártját fogja és hogy kérjek tőle rögtön bocsánatot, engeszteljem ki, neki van igaza. Olyan dolgokkal kapcsolatban, amiknél szerintem egyértelmű, hogy nincs igaza.

Például megsértődött a párom, mert az egyetemen ebben az a félévben nem úgy vettem fel az óráimat, nem azokhoz az oktatókhoz, akikhez ő mondta. Vagy akartam menni bulizni a barátnőimmel, kb. félévente 2-3 alkalom van, ha megyek velük így az éjszakába, kicsit tovább maradva. Mielőtt indultam, összeveszett velem, hogy hogy gondolom, hogy olyan ruhába megyek, vele ez meg sem lett beszélve és hogy akkor mostantól ő is eljár hetente bulizni huszonéves lányokkal, ha ez már így megy itthon. Ez az öltözködés téma a mindennapokban is kényes dolog, mert hogy ne öltözzek kihívóan, ne vegyek fel kivágott felsőket, rövid ruhákat, vagy ami az alakomat követi... Pedig nem öltözködöm k_rvásan, az egyetemre, hétköznapokon a 'business casual' vonalon mozgok, itthonra, vagy rohangálós napokon joggereket veszek fel, bulizni, randizni meg kicsit csinosabban megyek, de akkor is a 'kevesebb több' elvét vallom, nincs kint mindenem. De nem is szeretnék csak és kizárólag garbókban járkálni...

Több mindennel is ez van, ezek kiragadott példák csak. Meg ilyeneket mond, hogy ő mennyire sajnálja a páromat miattam, milyen nehéz lehet engem így elviselni, hogy mindig ellent mondok, nem hallgatok rá semmiben. És hogy most már felhívja, hogy bocsánatot kérjen tőle a viselkedésem miatt és megköszönje, hogy így is elvisel és szeret. Nekem ez nagyon rosszul esik, mert olyan, mintha ők lennének a felnőttek, én meg valami neveletlen kisgyerek, akinek sosem lehet igaza.

2023. febr. 9. 18:17
1 2 3 4 5 6
 21/56 A kérdező kommentje:

Komolyan ennyire nehéz a felfogásod? Vegyél be nyugtatót, vagy nem tudom.

A PÁROMMAL randizom. Tudod, randinapok, vacsorázós esték, hosszúhétvégék valahol kettesben stb.

2023. febr. 9. 21:37
 22/56 A kérdező kommentje:

Mert ha egy csoportból pont a fiúkkal vagyok jóban, őket ismerem, miért akarjak lányokkal barátkozni, akikkel lehet, hogy semmi közös nincs bennünk, nem szimpatikusak, nem tudunk beszélgetni?

Semmit nem szólok fordított esetben. Nem egy 15-20 perces kávézáson múlik, hogy félrelép-e a másik vagy sem. Nem általános iskolások vagyunk, hogy vihogjunk, ha egy fiú és egy lány akár két szót váltanak egymással, meg hogy a lányok csak lányokkal beszélhessenek, mert "juj ciki fiúkkal jóban lenni". Felnőtt emberek vagyunk, az élet nem úgy működik, hogyha én nő vagyok, akkor csak nőkkel állok szóba, mert párom van.

2023. febr. 9. 21:40
 23/56 anonim ***** válasza:
26%
Azt nem írtad hogy a párodal randizol,te nagy okos,
2023. febr. 9. 21:40
 24/56 anonim ***** válasza:
65%
Persze, hogy nem írta, azért mondom, eszetlenül fogalmzaz több helyen is a kérdező :D
2023. febr. 9. 21:42
 25/56 anonim ***** válasza:
29%
22. pedig de, úgy működik.. Ha van párod, akkor ne fiúkkal gangelj, teljesen megértem a féltékenységét.
2023. febr. 9. 21:43
 26/56 A kérdező kommentje:

Szerintem nem nehéz kikövetkeztetni, hogy egy kapcsolatban, ahol együtt élünk, szeretjük egymást, nem más férfiakkal randizom, hanem a párommal. Ez nem eszetlen fogalmazás, szimplán nektek nem erősségetek a logika. Fura, más nem akadt fenn ezen és nem kért számon hisztériázva.

Az pedig továbbra sem "gangelés", hogy egy 30 perces szünetben megiszom egy kávét egy nagyobb társasággal, nyilvános helyen. Nem a lakására megyek fel egy srácnak, vele kettesben... Ezeket még barátságnak sem lehet nevezni, mert ha következő félévben pl. nincs közös óránk, nem is beszélünk egymással, nem csinálunk az egyetemen kívül programot, nem követjük, mi van a másikkal stb.

De megkérdezném, hogy ti a munkahelyeteken nem beszéltek ellenkező nemű kollégákkal? Ha hozzátok szól valaki, elszaladtok a másik irányba, mert "juj biztos felszedni akar"?

2023. febr. 9. 21:47
 27/56 anonim ***** válasza:
84%
Ne a hülyeségeken vitatkozzál már, hanem arra a roppant egyszerű, de életbevágó kérdésre válaszolj, hogy Mért vagy egy zsarnokkal? Neked mi a jó abban, hogy agresszív irányító késztetéseinek kiélésére használ tárgyként? Ne mondd, hogy szereted, nem szerethető! Ő se szeret téged! Az urad (mármint rabszolgatartód) akar lenni.
2023. febr. 9. 22:09
 28/56 anonim ***** válasza:
86%
Én elsőre felfogtam,hogy a pároddal szoktál randizni, és szerintem sincs abban semmi, ha csoporttársakkal kávézol. Itt a pasiddal van baj és ez tényleg csak rosszabb lesz idővel. Próbálj meg kilépni, mert ahogy a többiek is írták, ez egy bántalmazó kapcsolat!!!
2023. febr. 9. 22:10
 29/56 anonim ***** válasza:
12%
Képzeld kérdező, amíg párkapcsolatban voltam, nem beszélgettem a nő kollégáimmal, csak ami fontos volt, és muszáj volt. Az meg még eszembe se jutott, hogy munkaidőn kívül elmenjek bármelyikkel kávézni. 3 év után véget ért a párkapcsolatom, most többet beszélek velük, de ha újra stabilan összejönnék valakivel, akkor ezt ismét leredukálnám a minimumra.
2023. febr. 9. 22:11
 30/56 A kérdező kommentje:

Jó, akkor te éljél úgy. Ezt, hogy két óra között megiszom egy kávét valakikkel, ne úgy állítsátok már be, hogy én az összes szabad percemet random srácokkal töltöm... Nem, nekem az egyetem ugyanúgy munka, és az a fél óra, ami van két óra között, nem elég arra, hogy hazajöjjek, itthon legyek, visszamenjek. Nyilván ha a párom ráérne, vele kávézgatnék inkább, mint ismerősökkel, akik éppen ott vannak. De ha te is egy betegesen féltékenykedő pasi vagy, feleslegesen is magyarázom ezt. :)

Azért vagyok vele, mert szeretem. Nem rossz a kapcsolatunk, ezeket is próbálja egyre jobban kezelni, meg mondja, hogy ilyenkor nem velem van baja, hanem a többi sráccal.

2023. febr. 9. 22:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!