Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy pattognak,...

Normális, hogy pattognak, támadásnak veszik a szüleim azt, hogy vettem valamit a saját pénzemből?

Figyelt kérdés

Huszonéves egyetemista vagyok, a szüleimmel élek. A 2. félévem óta dolgozom az egyetem mellett, gyakornok vagyok. Azóta a szüleim kérik, hogy ha már dolgozom, fizessem a rezsi és az étel rám eső részét, amit meg is teszek.

Mellette össze is spóroltam szép lassan egy iPhone-ra, amit régóta akarta, de a szüleim soha nem vettek volna nekem telefont feleennyiért sem. Én megvettem. Amióta ez megtörtént, a szüleim - főleg apám - pattog, sérteget. Azt mondja, hogy ha tudták volna, hogy ennyi spórolt pénzem van és ekkora baromságra akarom költeni, elvették volna tőlem. Mondom nem veheted el, erre azt mondta, hogy amíg ő biztosítja a fedelet a fejem fölé, addig ő annyit kér, amennyit akar, igenis jól jött volna az a pénz a háztartásnak, amit én csak úgy elvertem, meg lehetett volna csinálni a házon ezt-azt, ami által kevesebb a rezsi. Egyszerűen nem érti meg, hogy az nem az én dolgom. Én kifizetem az életem költségeit, nemm tartatom el magam, sok egyetemista még ennyit sem nyújt, a csoporttársaim nagy része egyáltalán nem dolgozik, csak ugyanúgy él otthon tanulás közben, mint középsulisként.

2023. febr. 5. 12:36
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
76%
Bírom a tipikus proli válaszokat, hogy mindenki irigy akinek nem iPhoneja van, és mindenkinek csak azért nincsen iPhoneja mert csóró hozzá :D
2023. febr. 5. 23:06
 42/46 A kérdező kommentje:
Én nem állítottam ilyesmit. Nem érdekel, kinek milyen telefonja van. De az pont annyira nem érdekel, hogy ki akar okoskodni nekem, hogy felesleges, meg, hogy villogni akarok vele, buta vagyok, stb. Nekem ez tetszik, ezt szeretem, ez felel meg nekem, és megdolgoztam érte, összespóroltam rá. Én meg mások költekezéseit nem értem meg néha. Ez ilyen.
2023. febr. 5. 23:09
 43/46 Metionin ***** válasza:
81%
Nem a telefon a lényeg. Apádat valamiért irritálja, hogy te még tanulsz és mégis van pénzed. Vagy arra számított, hogy na dolgozik a gyerek, végre lesz lóvé felújításra. Én a helyedben lépnék albiba, egy szobát olcsóbban kivehetsz mint 130 ezer és ott ha kifizeted a rád eső költséget, a maradék elköltése senkit nem fog érdekelni.
2023. febr. 5. 23:55
 44/46 anonim ***** válasza:
91%
Sajnos apukád azt hiszi ő dönt ezekben... Van amelyik szulonek nehéz a levalas. Beszélgessenek sokat, ha ez sem segít, fogadd el hogy ez nem neked szól, hanem ez az ő nehézsége.
2023. febr. 6. 00:08
 45/46 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a sajat penzed azt teszel vele amit akarsz, max fura neki hogy nem irányíthat és szabhat meg dolgokat.
2023. febr. 6. 00:43
 46/46 anonim ***** válasza:
0%
Ha ilyen párszázezres kategória, akkor szerintem érthető a felháborodás, max a stílus nem. Helyette felvázolnám, hogy páréves droid patikaközelien hardveraprón meddig elég 6 giga rammal, meg hogy egy iphone x is nagyon jól tartja magát.
2023. febr. 6. 13:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!