Normális, hogy pattognak, támadásnak veszik a szüleim azt, hogy vettem valamit a saját pénzemből?
Huszonéves egyetemista vagyok, a szüleimmel élek. A 2. félévem óta dolgozom az egyetem mellett, gyakornok vagyok. Azóta a szüleim kérik, hogy ha már dolgozom, fizessem a rezsi és az étel rám eső részét, amit meg is teszek.
Mellette össze is spóroltam szép lassan egy iPhone-ra, amit régóta akarta, de a szüleim soha nem vettek volna nekem telefont feleennyiért sem. Én megvettem. Amióta ez megtörtént, a szüleim - főleg apám - pattog, sérteget. Azt mondja, hogy ha tudták volna, hogy ennyi spórolt pénzem van és ekkora baromságra akarom költeni, elvették volna tőlem. Mondom nem veheted el, erre azt mondta, hogy amíg ő biztosítja a fedelet a fejem fölé, addig ő annyit kér, amennyit akar, igenis jól jött volna az a pénz a háztartásnak, amit én csak úgy elvertem, meg lehetett volna csinálni a házon ezt-azt, ami által kevesebb a rezsi. Egyszerűen nem érti meg, hogy az nem az én dolgom. Én kifizetem az életem költségeit, nemm tartatom el magam, sok egyetemista még ennyit sem nyújt, a csoporttársaim nagy része egyáltalán nem dolgozik, csak ugyanúgy él otthon tanulás közben, mint középsulisként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!