Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy pattognak,...

Normális, hogy pattognak, támadásnak veszik a szüleim azt, hogy vettem valamit a saját pénzemből?

Figyelt kérdés

Huszonéves egyetemista vagyok, a szüleimmel élek. A 2. félévem óta dolgozom az egyetem mellett, gyakornok vagyok. Azóta a szüleim kérik, hogy ha már dolgozom, fizessem a rezsi és az étel rám eső részét, amit meg is teszek.

Mellette össze is spóroltam szép lassan egy iPhone-ra, amit régóta akarta, de a szüleim soha nem vettek volna nekem telefont feleennyiért sem. Én megvettem. Amióta ez megtörtént, a szüleim - főleg apám - pattog, sérteget. Azt mondja, hogy ha tudták volna, hogy ennyi spórolt pénzem van és ekkora baromságra akarom költeni, elvették volna tőlem. Mondom nem veheted el, erre azt mondta, hogy amíg ő biztosítja a fedelet a fejem fölé, addig ő annyit kér, amennyit akar, igenis jól jött volna az a pénz a háztartásnak, amit én csak úgy elvertem, meg lehetett volna csinálni a házon ezt-azt, ami által kevesebb a rezsi. Egyszerűen nem érti meg, hogy az nem az én dolgom. Én kifizetem az életem költségeit, nemm tartatom el magam, sok egyetemista még ennyit sem nyújt, a csoporttársaim nagy része egyáltalán nem dolgozik, csak ugyanúgy él otthon tanulás közben, mint középsulisként.

2023. febr. 5. 12:36
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
37%

Nézd, apádnak joga van annyi hozzájárulást kérnie, amennyi tetszik, neked meg jogod van elköltözni.

AZT megértem a szüleid részéről, hogy máshogy állnak hozzá a támogatásodhoz, hogy ha azt látják, hogy spórolsz valamire, amivel ők is azonosulnak, aminek látják a hasznát vagy ha olyasmire költesz, ami szerintük nem helyes. Mert abba, hogy mire költesz, nem szólhatnak bele, de ennek fényében mérlegelhetik a támogatásod formáját.

Arra meg, hogy a ház karbantartása, amiben éltek, "nem az én dolgom", ennyire sarkalatosan nincs igazad (legalábbis morálisan). Egy családként voltaképpen egy gazdasági közösség vagytok. Ha szobát akarsz kivenni, és csak annak a költségeit állni, arra ott az albérlet. Egy családtagtól jogos, hogy többet várnak el - munkában és pénzben egyaránt.

2023. febr. 5. 13:14
 22/46 anonim ***** válasza:
67%

Miféle gané proli népség ! A sajat gyerekétől hazbert ker es meg azt a penzt is sajnálja a gyerekétől, amit nem is ő adott ! Hogy ezeknek ki kéne tépni a szaporítószerveiket érzéstelenítés nélkül ! Ezek csak genetikailag szülők!

Nyerészkedni akarnak a gyerekükön.

Miféle ócska lelketlen banda .

2023. febr. 5. 13:15
 23/46 anonim ***** válasza:
26%

"Így van, rohadtul nem az én dolgom. Én innen elköltözöm 2 éven belül."

Akkor meg nem is értem, mi a francért rugózol a beszólogatásaikon...

2023. febr. 5. 13:19
 24/46 A kérdező kommentje:
Morálisan, aha. :D Morálisan akkor teljesen oké lenne a diákmunkás gyereküktől elvenni a pénzét az utolsó fillérig házfelújításra. Minden normális szülő ezt teszi.
2023. febr. 5. 13:31
 25/46 anonim ***** válasza:
13%
Elveszi a penzed? Hát ne add oda. Nem kötelező otthon élni. Ha meg ott akarsz, akkor tartsd be az elvarasokat. Felnőtt ember vagy, hiszen állítólag egyetemre jarsz, dolgozol is, morálisan nem várható el, hogy a szülő nélkülözzön miattad.
2023. febr. 5. 13:35
 26/46 A kérdező kommentje:

Szóval tartsam el a szüleimet a diákmunkás fizetésemből? :D

Amúgy az volt a megállapodás, hogy a rezsit és a kajámat, saját költségeimet fizetem, hogy ne kelljen már rám költeniük a szüleimnek lehetőleg semmit, ezt pedig teljesítem. Nem az volt a kérés, hogy adjam oda az utolsó fillérig a pénzemet.

2023. febr. 5. 13:38
 27/46 anonim ***** válasza:
16%
Nem is írta senki, hogy add oda az osszes pénzed. Az alap, hogy felnőtt, jövedelemmel rendelkező emberként hozzá jarulsz a lakhatasod költségeihez.
2023. febr. 5. 13:40
 28/46 A kérdező kommentje:
Nem alap, de én teljesítem. Innentől nincs miről beszélni.
2023. febr. 5. 13:40
 29/46 anonim ***** válasza:
15%
De, alap. Valóban, innentől nincs miről beszélni.
2023. febr. 5. 13:41
 30/46 A kérdező kommentje:

Nem, nem alap. Vannak bőven, akiknél az a norma, hogy legalább annyival segítik a gyereküket, hogy eltartják, ameddig tisztességesen tanul, hogy legyen egy értelmes szakmája. Mások meg, akikneek telik rá, még lakást is vesznek a gyereküknek.

Szóval nem alap. De én minden további nélkül teljesítem, amióta dolgozom, különösebben kérni sem kellett rá.

2023. febr. 5. 13:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!