Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy pattognak,...

Normális, hogy pattognak, támadásnak veszik a szüleim azt, hogy vettem valamit a saját pénzemből?

Figyelt kérdés

Huszonéves egyetemista vagyok, a szüleimmel élek. A 2. félévem óta dolgozom az egyetem mellett, gyakornok vagyok. Azóta a szüleim kérik, hogy ha már dolgozom, fizessem a rezsi és az étel rám eső részét, amit meg is teszek.

Mellette össze is spóroltam szép lassan egy iPhone-ra, amit régóta akarta, de a szüleim soha nem vettek volna nekem telefont feleennyiért sem. Én megvettem. Amióta ez megtörtént, a szüleim - főleg apám - pattog, sérteget. Azt mondja, hogy ha tudták volna, hogy ennyi spórolt pénzem van és ekkora baromságra akarom költeni, elvették volna tőlem. Mondom nem veheted el, erre azt mondta, hogy amíg ő biztosítja a fedelet a fejem fölé, addig ő annyit kér, amennyit akar, igenis jól jött volna az a pénz a háztartásnak, amit én csak úgy elvertem, meg lehetett volna csinálni a házon ezt-azt, ami által kevesebb a rezsi. Egyszerűen nem érti meg, hogy az nem az én dolgom. Én kifizetem az életem költségeit, nemm tartatom el magam, sok egyetemista még ennyit sem nyújt, a csoporttársaim nagy része egyáltalán nem dolgozik, csak ugyanúgy él otthon tanulás közben, mint középsulisként.

2023. febr. 5. 12:36
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
32%
Huh, kérdező, kimondottan arrogáns és bunkó vagy. Ha nem tetszik apád hozzáallasa, nyugodtan el lehet költözni
2023. febr. 5. 12:56
 12/46 anonim ***** válasza:
76%
Amugy azokat nem ertem akik azt irjak hogy iphone meg uristen de draga. Sehol nem irta hogy a legujabb 600ezres iphone-t vette :DD
2023. febr. 5. 12:56
 13/46 anonim ***** válasza:
28%
Nyilván nem is 20 éves darabot....
2023. febr. 5. 12:57
 14/46 anonim ***** válasza:
60%
Konkrétan mi a bajuk?Az hogy telefont vettél vagy hogy drága telefont?Főiskola,egyetem a mai világban elképzelhetetlen internet,internet használatához szükséges eszközök nélkül.Az idősebb korosztály nehezen érti meg hogy bizonyos eszközök léte nem villogás,hanem szükséges.Ne foglalkozz velük.
2023. febr. 5. 12:58
 15/46 A kérdező kommentje:

"Például törvényben szabályozott az, hogy ha továbbtanulsz, akkor 25 éves korodig KÖTELESEK eltartaniuk, szóval ez nem ilyen úri huncutság a részükről."

Nem tartanak el. Csak annyit tesznek, hogy engedik, hogy ott lakjak. De amit én eszem, ami vizet én elfüdök, stb., én fizetem.

"Mondjuk szerintem is nagy hülyeség volt iPhone-t venned, mert ár-érték arányban lehetne sokkal olcsóbban is telefont venni, emiatt teljesen jogosan akadtak ki rád."

Nekem nem hülyeség, tekintve, hogy egy telefont 5-6 évig szándékozom használni. Ennek reális teljesítésére pedig az iPhone a legjobb választás. Meg más előnyei is vannak.

De amúgy nem is szükséges kimagyaráznom, ha én keresem meg rá a pénzt, akkor indoklás nélkül is megvehetem, ha nekem úgy tetszik.

Én sem szólok, ha a szüleim feleslegesen költenek hülyeségekre, pedig bőven van olyan dolog, amit meg én tartok annak.

"Nem tudjuk, hogy egyébként a szüleid milyen életkörülményt biztosítanak és azt milyen erőbefektetéssel; például fordított esetben ha neked lenne 3 munkahelyed, hogy a gyerekednek meg tudj minden szükségeset adni"

Milyen szükségeset ad meg nekem?

Amióta dolgozom, egy büdös fillért nem fizetnek nekem. A ruhákat, fodrászt, stb. sem. A ház meg nélkülem is ott lenne, ki lenne fűtve, stb., és amúgy is teljesen arányosan fizetem a rezsi rám eső részét is, már leírtam.

"Az pedig, hogy a házfelújítás egyáltalán nem a te dolgod... Ez egy nagyon nagy no comment..."

Így van, rohadtul nem az én dolgom. Én innen elköltözöm 2 éven belül.

2023. febr. 5. 12:59
 16/46 A kérdező kommentje:
Nem a legújabb iPhone-t vettem, de nem is túl régit.
2023. febr. 5. 13:01
 17/46 anonim ***** válasza:
82%

Miert nem berelsz egy szobat? Havi 80 ezerbol kijonnel a szuleidnek meg fizetsz 130at?

Gondolom a fovarosban laksz.

Sokkal jobban jarnal :)

2023. febr. 5. 13:02
 18/46 A kérdező kommentje:
Nem jönnék ki 80-ból, de ha így folytatják, akkor ez lesz a vége valóban.
2023. febr. 5. 13:03
 19/46 anonim ***** válasza:
88%

Ugy ertem maga a lakhatas es a rezsi

Nyilvan rajon a kaja meg a ruhazat stb de ezeken lehet sporolni

2023. febr. 5. 13:11
 20/46 anonim ***** válasza:
76%

Ezek szerint azert mert azt a penzt magukénak akarták. Sajnalom.

Úgy érezték hogy az öveke lehetett volna . Lehet epp el akartak volna kerni

Szerintem nem kene tudjak, hogy mennyi penzed van es mennyit tettél félre ! Nem kell lessenek árgus szemekkel. Mondd nekik h nincs .

2023. febr. 5. 13:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!