Normális, hogy pattognak, támadásnak veszik a szüleim azt, hogy vettem valamit a saját pénzemből?
Huszonéves egyetemista vagyok, a szüleimmel élek. A 2. félévem óta dolgozom az egyetem mellett, gyakornok vagyok. Azóta a szüleim kérik, hogy ha már dolgozom, fizessem a rezsi és az étel rám eső részét, amit meg is teszek.
Mellette össze is spóroltam szép lassan egy iPhone-ra, amit régóta akarta, de a szüleim soha nem vettek volna nekem telefont feleennyiért sem. Én megvettem. Amióta ez megtörtént, a szüleim - főleg apám - pattog, sérteget. Azt mondja, hogy ha tudták volna, hogy ennyi spórolt pénzem van és ekkora baromságra akarom költeni, elvették volna tőlem. Mondom nem veheted el, erre azt mondta, hogy amíg ő biztosítja a fedelet a fejem fölé, addig ő annyit kér, amennyit akar, igenis jól jött volna az a pénz a háztartásnak, amit én csak úgy elvertem, meg lehetett volna csinálni a házon ezt-azt, ami által kevesebb a rezsi. Egyszerűen nem érti meg, hogy az nem az én dolgom. Én kifizetem az életem költségeit, nemm tartatom el magam, sok egyetemista még ennyit sem nyújt, a csoporttársaim nagy része egyáltalán nem dolgozik, csak ugyanúgy él otthon tanulás közben, mint középsulisként.
"Például törvényben szabályozott az, hogy ha továbbtanulsz, akkor 25 éves korodig KÖTELESEK eltartaniuk, szóval ez nem ilyen úri huncutság a részükről."
Nem tartanak el. Csak annyit tesznek, hogy engedik, hogy ott lakjak. De amit én eszem, ami vizet én elfüdök, stb., én fizetem.
"Mondjuk szerintem is nagy hülyeség volt iPhone-t venned, mert ár-érték arányban lehetne sokkal olcsóbban is telefont venni, emiatt teljesen jogosan akadtak ki rád."
Nekem nem hülyeség, tekintve, hogy egy telefont 5-6 évig szándékozom használni. Ennek reális teljesítésére pedig az iPhone a legjobb választás. Meg más előnyei is vannak.
De amúgy nem is szükséges kimagyaráznom, ha én keresem meg rá a pénzt, akkor indoklás nélkül is megvehetem, ha nekem úgy tetszik.
Én sem szólok, ha a szüleim feleslegesen költenek hülyeségekre, pedig bőven van olyan dolog, amit meg én tartok annak.
"Nem tudjuk, hogy egyébként a szüleid milyen életkörülményt biztosítanak és azt milyen erőbefektetéssel; például fordított esetben ha neked lenne 3 munkahelyed, hogy a gyerekednek meg tudj minden szükségeset adni"
Milyen szükségeset ad meg nekem?
Amióta dolgozom, egy büdös fillért nem fizetnek nekem. A ruhákat, fodrászt, stb. sem. A ház meg nélkülem is ott lenne, ki lenne fűtve, stb., és amúgy is teljesen arányosan fizetem a rezsi rám eső részét is, már leírtam.
"Az pedig, hogy a házfelújítás egyáltalán nem a te dolgod... Ez egy nagyon nagy no comment..."
Így van, rohadtul nem az én dolgom. Én innen elköltözöm 2 éven belül.
Miert nem berelsz egy szobat? Havi 80 ezerbol kijonnel a szuleidnek meg fizetsz 130at?
Gondolom a fovarosban laksz.
Sokkal jobban jarnal :)
Ugy ertem maga a lakhatas es a rezsi
Nyilvan rajon a kaja meg a ruhazat stb de ezeken lehet sporolni
Ezek szerint azert mert azt a penzt magukénak akarták. Sajnalom.
Úgy érezték hogy az öveke lehetett volna . Lehet epp el akartak volna kerni
Szerintem nem kene tudjak, hogy mennyi penzed van es mennyit tettél félre ! Nem kell lessenek árgus szemekkel. Mondd nekik h nincs .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!