Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rossz szülő, aki egy váláskor...

Rossz szülő, aki egy váláskor nem gondol a gyerekeire? Mit tegyek szerintetek?

Figyelt kérdés

Közelebb kerültem valakihez, aki házas... Nem ilyen "39 évvel idősebb nálam" sztori, hanem közel egy korosztály vagyunk, korábbról már ismertük egymást. Van szemem, láttam eddig is, hogy jól néz ki, de nem gondoltam rá "úgy", nem közeledtem hozzá, meg semmi ilyesmi.

32 éves, 3 éve házasodtak össze a feleségével. Van két kisgyerekük, a nagyobbik ovis, a kisebb tavasszal lesz egy éves. Elmondása szerint már a második terhesség alatt sem volt felhőtlen a viszony közöttük... Mondtam, hogy én nem vagyok az a fajta, aki beéri a második szerepével, elvan a szeretői státuszban. Ha tényleg nem boldog a házasságában, nincsenek meg jól, költözzön el, váljon el és majd utána történhet közöttünk bármi. Ezt elfogadta, most januárban el is költözött otthonról. Ez szép és jó, de itt jön a "de". Ő úgy kalkulált, hogy a válás miatt a feleségétől kapna pénzt, mivel a nő maradna ott a két gyerekkel a lakásban. Igen, csak nem jártas a jogban, és mivel azt a nő szülei vásárolták a lányuknak még a házasságuk előtt, az nem közös vagyon. Szóval ő így kb 40-45 milliótól rögtön el is esett, elmondása szerint és számított arra a pénzre.

Az autójuk is a nő szüleitől van, az apósa nem kevés pénzt pumpált bele a vállalkozásukba is... A válás miatt körülbelül mindent kezdhetne felépíteni újból, tőke nélkül. Fontos a pénz, de ő csak emiatt bosszankodik most, arról például sosem beszél, hogy a gyerekekkel mi lesz, hogy egyeznének meg a felügyeleti jogot illetően. Vagy kérdeztem, hogy a lakásban, ahol most él, voltak-e már a gyerekek, mondta, hogy ja nem, igazából nem jutott ez eszébe, nem akarják ezzel traktálni a nagyot sem. Úgy tudja még, hogy apa most elutazott...

Engem ez most kicsit úgymond kiábrándított, hogy neki az a legfontosabb, hogy húzza le a feleségét, vagy annak a szüleit.

Nem azt mondom, hogy én maholnap gyereket akarnék tőle, de azért 5-8 éven belül igen, szeretnék majd. Ez viszont kicsit most lerántott a földre, hogy a gyerekeit nem látta majdnem három hete, de nem is mondja, hogy hiányoznának neki, vagy hogy szervez velük valami programot, elmegy a nagyért oviba stb.

2023. jan. 23. 16:22
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
100%

"Anyagilag nem vártam volna tőle semmit, megvan mindenem. Hála a családomnak és a szorgalmamnak, kemény munkámnak."

Akkor a faszinak megvan a következő fejőstehene, a volt feleség is ugyanez a kategória volt.

2023. jan. 23. 21:18
 42/50 anonim ***** válasza:
24%
Tényleg no comment kérdező. Szóval ráadásul a piti kis bosszúd miatt segítettél egy családot szétszakítani. Mindenhogy undorító amit tettél, de legalább, ha tényleg szerelemből tetted volna vagy ilyesmi, de konkrétan azért, mert azt gondolod ezzel bosszantod az exedet. Segítek, nem. Nem érdekli mi van veled.
2023. jan. 23. 21:20
 43/50 anonim ***** válasza:
100%
Alapból menekülni kellett volna tőle.
2023. jan. 23. 21:54
 44/50 anonim ***** válasza:
100%
Figyi, többen leírták eddig, hogy a már említett dolgok (család, anyagiak stb.) miért problémásak. De komolyan egy olyan embernek akarnál gyereket szülni, aki az idősebb gyerekeit bocsánat, de leszarja? Alapból te is látod, hogy nem érdeklik őt. Ennél undorítóbb viselkedés szerintem egy szülő részéről nem nagyon létezik. Ha mondjuk 3 év múlva szülsz neki, mi garantálja, hogy téged és a gyereketeket nem fog elhagyni ugyanúgy? Egy fiatalabb, csinosabb vagy csak "izgibb" nőért? (Bónusz, ha ő is a baráti társaságotok tagja!) Ez az ember gyönyörűen megmutatta, milyen valójában. Nem a szavaival, hanem a tetteivel, és az általában jóval fontosabb. Igen, elhagyta érted a feleségét és a gyerekeit. Tök jó. Pár év múlva meg majd téged és a gyerekeiteket hagy el ugyanígy. Csináld, amit jónak látsz, de ne csodálkozz (és ne tegyél fel itt kétségbeesett kérdéseket), ha ugyanúgy lelép majd, mint a jelenlegi családja esetében.
2023. jan. 23. 22:31
 45/50 anonim ***** válasza:
60%
Ne haragudj de miért kérted hogy váljon el van két gyereke ....miért akartad elvenni az apukajukat. Ha szar a kapcsolatuk úgy is szét mennek ....és akkor esetleg...de soha nem batoritanek egy apát hogy hagyja ott a családját...és nekem sem kéne egy ilyen kutya aki a gyerekeivel és a feleségével ezt teszi .ha vele maradsz rád is ez vár.
2023. jan. 23. 22:50
 46/50 A kérdező kommentje:
Hát, nem pont úgy tekintettem rá akkor, mint valakiknek az apukájuk, az az igazság.
2023. jan. 23. 23:13
 47/50 anonim ***** válasza:
100%
Márpedig ha gyereket akarsz tőle, akkor épp itt az ideje, hogy valakinek az apjaként tekints rá. Ez a pasi már most apa, mégpedig az elmondottak alapján nem egy jó apa. Ha szülsz neki gyereket, és valami csoda folytán esetleg akkor normálisabb lesz, attól még szintén rossz apa lesz, mert van két gyereke az előző házasságából, akik nem érdeklik. Onnantól kezdve, hogy valakit a saját gyerekei sem érdekelnek, nem jó szülő, mindegy, hányadik kapcsolatában él épp.
2023. jan. 23. 23:20
 48/50 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a legundorítóbb az egészben, ahogy abban bízott, hogy nyerhet a váláson. Ingyen pénzt, amibe semmit nem tett bele. Ez elég undorító. Akármilyen is volt a felesége, ami az övé, azt ne vegye már el tőle senki, jóég!

Nálam már itt bemutatkozott a pali, egy önző, életképtelen ember. Kicsit olyan, mintha valami nyomit felkaroltak volna, és mikor elmegy, még azt hiszi utánadobnak egy kis pénzt, szegénykének. Inkább igyekezett volna, hogy a kapcsolata normális legyen. Megmaradt volna a luxi is.

2023. jan. 24. 09:21
 49/50 anonim ***** válasza:
100%

Térj már magadhoz! :D

Tényleg azt hiszed, hogy "ennnyire fontos" vagy neki, hogy miattad lépett le?

Egyszerűen unja a leuraló nőjét, unja a gyerekeit, és átevez a másik lóvés nőhöz, aki gyerekzsivaj nelkül eltartja.

Ez a lúzer te lennél!

A magad szintjén ápolgasd a lelki sebeidet, mert szégyenszemre el kell tartanod majd ezt a csodapöszit. :D

2023. jan. 24. 10:00
 50/50 anonim ***** válasza:
100%
"azt sem gondoltam, hogy meglépi a költözést, válást." - honnan tudod, hogy ő lépte meg? Lehet a felesége megunta ezt az életképtelen szart és kidobta, ő meg előadja magát, hogy ez az ő döntése.
2023. jan. 24. 18:16
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!