Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rossz szülő, aki egy váláskor...

Rossz szülő, aki egy váláskor nem gondol a gyerekeire? Mit tegyek szerintetek?

Figyelt kérdés

Közelebb kerültem valakihez, aki házas... Nem ilyen "39 évvel idősebb nálam" sztori, hanem közel egy korosztály vagyunk, korábbról már ismertük egymást. Van szemem, láttam eddig is, hogy jól néz ki, de nem gondoltam rá "úgy", nem közeledtem hozzá, meg semmi ilyesmi.

32 éves, 3 éve házasodtak össze a feleségével. Van két kisgyerekük, a nagyobbik ovis, a kisebb tavasszal lesz egy éves. Elmondása szerint már a második terhesség alatt sem volt felhőtlen a viszony közöttük... Mondtam, hogy én nem vagyok az a fajta, aki beéri a második szerepével, elvan a szeretői státuszban. Ha tényleg nem boldog a házasságában, nincsenek meg jól, költözzön el, váljon el és majd utána történhet közöttünk bármi. Ezt elfogadta, most januárban el is költözött otthonról. Ez szép és jó, de itt jön a "de". Ő úgy kalkulált, hogy a válás miatt a feleségétől kapna pénzt, mivel a nő maradna ott a két gyerekkel a lakásban. Igen, csak nem jártas a jogban, és mivel azt a nő szülei vásárolták a lányuknak még a házasságuk előtt, az nem közös vagyon. Szóval ő így kb 40-45 milliótól rögtön el is esett, elmondása szerint és számított arra a pénzre.

Az autójuk is a nő szüleitől van, az apósa nem kevés pénzt pumpált bele a vállalkozásukba is... A válás miatt körülbelül mindent kezdhetne felépíteni újból, tőke nélkül. Fontos a pénz, de ő csak emiatt bosszankodik most, arról például sosem beszél, hogy a gyerekekkel mi lesz, hogy egyeznének meg a felügyeleti jogot illetően. Vagy kérdeztem, hogy a lakásban, ahol most él, voltak-e már a gyerekek, mondta, hogy ja nem, igazából nem jutott ez eszébe, nem akarják ezzel traktálni a nagyot sem. Úgy tudja még, hogy apa most elutazott...

Engem ez most kicsit úgymond kiábrándított, hogy neki az a legfontosabb, hogy húzza le a feleségét, vagy annak a szüleit.

Nem azt mondom, hogy én maholnap gyereket akarnék tőle, de azért 5-8 éven belül igen, szeretnék majd. Ez viszont kicsit most lerántott a földre, hogy a gyerekeit nem látta majdnem három hete, de nem is mondja, hogy hiányoznának neki, vagy hogy szervez velük valami programot, elmegy a nagyért oviba stb.

2023. jan. 23. 16:22
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:

12 éves kapcsolat volt, de ez részletkérdés igazából. Ez is aggaszt picit mondjuk, hogy fiatalon összejöttek, majd megházasodtak. Elválna, hogy aztán rögtön bele kezdjen egy újabb kapcsolatba?

Nem tudtam, hogy anyagilag ennyire a nő, meg a szülei vannak túlsúlyban. Voltak furcsa beszólásai a feleségnek korábban, pl. hogy azért ő hordja a nadrágot otthon, mert annak a zsebében van a pénztárca, ami az övé. Vagy baráti társasággal elutaztunk, ők is jöttek és szóba jött a lakásuk, ami akkor készülőfélben volt még csak. Mondta a pasi/partnerem (?) félig viccesen, hogy neki abba egy szava sincs, mindent a felesége okéz le. Erre félig flegmán, félig sértődötten kapta tőle a választ, hogy “persze, hogy nincs szavad, mert egy forintos sincs az egészben”… Szóval ilyenek nyíltan mentek, otthon, a 4 fal között sem volt nagyon más szerintem.

2023. jan. 23. 16:43
 12/50 anonim ***** válasza:
94%

Igen, és? 32 év alatt nem sikerült összekaparni semmi felmutathatót? Legalább egy autót? Egyáltalán miről beszélünk? Megvédjük, hogy szegény ember....

Van 2 gyereke, senkit nem érdekel innentől a többi. Aki gyereket vállal, annak onnantól a gyerek az első. Nem utána kell eldönteni, hogy ez így nem is olyan jó. Aki idióta az az is marad. 12 év alatt lett volna ideje meggondolnia magát, nem tette. 2 gyerek szívja meg miatta.

2023. jan. 23. 16:48
 13/50 anonim ***** válasza:
96%

Felesleges itt mentegetni, innen kivulrol eleg szanalmasnak tunik a pasi.

Nyilvan te mar erzel valamit iranta, ez ordit rolad, hat lelked rajta, gyere vele ossze, most mit lehetne akkor erre irni. Ha ez kell neked, akkor ez.🤮

Csak aztan ne sirjal, ha ennek csunya vege lesz.

2023. jan. 23. 16:50
 14/50 anonim ***** válasza:
90%

Ember mindig reménykedik, hogy majd ahogy idősödik úgy értelmesebbek meg érettebbek lesznek a korosztálybeli nők...

Erre itt vagy te, nálam idősebb, biztos vagyok benne, hogy tök normális, igényes nő vagy. Csak sajnos egy idiótába úgy tűnik beleszerettél. Most szúrod el az egész életed egy balek miatt. Ne tedd, ha még nem késő. 27F

2023. jan. 23. 16:57
 15/50 anonim ***** válasza:
97%

😂😂😂🤦‍♀️

Számomra az is bazira gáz, hogy házinyúlra mennél.

Ismered a feleségét is.

Nagyon gáz.

A pali meg egy igazi "főnyeremény"

Tényleg egy ilyen szánalmas palival akarod égetni magad?

2023. jan. 23. 16:57
 16/50 anonim ***** válasza:
98%
Nem hogy a házból nem kap pénzt, hanem még a gyerekek után is fizetheti a gyerektartást. Mekkora pofáraesés lesz a pasinak!
2023. jan. 23. 17:00
 17/50 anonim ***** válasza:
96%
Hát igazán utána nézhetett volna az anyagiaknak a válás előtt és akkor most nem a fejét vakargatná
2023. jan. 23. 17:02
 18/50 anonim ***** válasza:
96%

Nem mondja senki, hogy a kapcsolatuk megromlásában csak ő a hibás. Ebbe nem látunk bele. Nem is lényeg. A gond ott van, ahogy ezt az egészet kezeli.

Meg számomra az is fura, hogy a feleséget is ismered, egy baráti társaság vagytok, és így összejönni... de tudom, hogy ez előfordulhat akaratlanul is.

2023. jan. 23. 17:06
 19/50 anonim ***** válasza:
97%
Minden úgy van, ahogy fentebb leírták. Annyi pluszt tennék hozzá, hogy szegény pasi még tájékozatlan, sőt buta is. Mégis hogy a fenébe számított 40-45, vagy akárhány millióra ha tudta, mindent a felesége szülei vásároltak még a házasság előtt?
2023. jan. 23. 17:09
 20/50 anonim ***** válasza:
85%
Megérdemlitek egymást, anyukám. Undorítóak vagytok mindketten. Mellesleg ez a pasi nem veszített anyagilag semmit a válással, hiszen nem is vitt bele egy fillért sem. Beházasodott egy gazdag családba. De jól jellemez téged is, hogy akkor kapcsol be nálad a vészcsengő, amikor kiderül, hogy egy kanyi nélkül fog távozni a pasid a házasságából.
2023. jan. 23. 17:13
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!